0 oy
2,545 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (12 puan)

Nasıl ifade edicem bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla burda sıkıntılara moral veren, güler yüzle karşılayan güzel kalpli insanlar var ben de anlatıp biraz da olsa rahatlamak istiyorum 17 yaşın içindeyim 3 ay sonra 18 olucam ve yaşımdan birkaç gün önce doğum yapıcam bir oğlum olucak bunu ailecek 1 ay önce öğrendik sevdiğim insanla yaşadım bu durumu ve aralıkta yaşım doğunca da nikahım olucak sizler de fikrinizi iyi kötü de olsa benimle paylaşır mısınıız?

Gebelik haftası 26

34 Cevap

+1 oy
(370 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Canım eger 18 yaşina günler kala dogurursan sikinti olmaz doldurcağin ayın ićerisinde olman 18 yasinda oldugunu gosterir. Kamu davasına düşmesini istemiyorsan ki sanmam düsécegini özel bir poliklinik bulsan daha iyi olur sizin için. 
(12 puan)
Özel kliniğe gidiyorum zaten doktorla da anlaşmalıyız o konuda problem yaşayacağımı sanmıyorum teşekkürler
(370 puan)
Ozaman hic dert etme kendine.  Bosuna stresede sokma kendini.
-Reklam-
+2 oy
(478 puan)

Bence çok çok çok küçük bi.yas canım ama bu dakikada sonra söylecek bi şey yok tabiki

Ben bir öğretmen olarak söylüyorum daha senin yerin okul ders arkadaşların oyun ama sen çocuk anne olacaksın
Biriyle cinsellik yasamayı asla yadirgamiyorum.ben de 18 yaşımda ilk cinsel deneyimimi yasadim ama yıllarca böyle bişey yaşamadım kaza diye bişey yoktur bence 
Önce sen kendini güvene alacaksın asla ve asla karşındakine bir erkeğe bi konuda güvenilmez 
Ne gerekiyorsa sen önlemini alacaksın karşındakinin önlem alması önemli değil sen dikkatli olacaksın 
Lafım sana değil kişisel olarak lütfen algılama
Ama bir eğitimci olarak şu durumda olan kız çocuklarına gerçekten çok üzülüyorum 
Sizler daha hayatınızın en güzel doneminde bu kadar agir yükün sorumluluğun altına girmememiz gerekiyor sizler geleceğimize ışık tutacak nesiller olmanız gerekiyor.
 anne olmak evlenmek hayatin bi noktasında olamalı hayatınızın odak noktası olmamalı 

Evlenmek anne olmak hayatin bir gerekliliği değil 
Önce sen eğitimini tamamlayacaksın sonra hayatınınım yolunu çizip bir aile kurmayı düşünmeniz gerekiyor

Çok çok üzücü ne yazık ki
(12 puan)
Çok teşekkür ederim
(478 puan)
Ve burada o kadar çok ki
Insan üzülüyor
(12 puan)
Kimse kimseye bağlı kalarak yaşamak zorunda değil meslek hayatım da tamamen bitmiş sayılmaz bölüm hocalarımdan hala destek görüyorum ve destek olacaklarını söylüyorlar halkla ilişkiler bölümündeyim hiç bişey için geç değil benim de tercihim evimin köşesine çekilip sadece çocuk bakmak ev işi yapmak eşi tatmin etmek olmayacak tabi ki annem ve kayınvalidem bakıcaklar belirli bir süreden sonra ben yine mezun olup diplomamı alıcam ve bölümümden devam edicem. Her insan pişmanlık yaşayacak diye bir kural yok kesinlikle katılmıyorum belki baştan sıkıntı arz eder ama sonrası hep kötü gidecek diye bir olay yok yadırgayanları daha mantıklı düşünüp daha sonra fikir sunmaya davet ediyorum.
(437 puan)
Senin okumaya devam edecek olman güzel bizim lafımız bütün egitim hayatini geleceğini bir çırpıda birakanlara, devam edeceksen ne alâ ama sen de biliyorsun ki bu yaslarda evlenip eğitim hayatına devam edebilen kadin sayisi bir elin parmaklarını geçmez üstelik evin çocuğun eşin sorumlulukları üzerindeyken egitime gereken önemi verebilmen de zor olacak, mantıksız birsey soylemiyoruz gercekleri soyluyoruz, zamanla bizi anlayacaksın, umarim pes etmeden hayallerinin pesinden koşarsın, Allah kimseye pişmanlık vermesin başarılar dilerim sana
(2,725 puan)
Ne kade guzel anlatmissiniz tebrik ediyorum kizlarimiz erken yasta evlenmemeli
0 oy
(568 puan)
Belki yasindan sonra dogum yaparsin ne malum :) 
(12 puan)
Muhtemel doğum tarihimiz 1 aralık ve 12 aralık arası ben yaşıma 22 aralıkta giricem herhangi bir geç doğum söz konusu olmazsa yaşımdan önce yapıcam
(568 puan)
Hee bi kac gun once diyince ben de yakin sandim
0 oy
(438 puan)

Benim gibi 27 oldugunda oglun 9 yasinda olcak... ben de 17yasimda evlendim 19girmden anne oldum.... genc anne.. disardan bakilinca kardesimmis gibi gorunuyor ... ve suan 2hamileyim bakalim bundada aynisi olcakmi minyom tip olunca ole oluyor  genelde... cocuk sanan bile var beni....:D

(12 puan)
Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin psikolojik olarak bu duruma hazırım ama rabbim nasip ederse doğduktan sonra nasıl duygular hissedicem bilmiyorum sağlığıyla bereketiyle gelir umarımm
(438 puan)
Hic sikinti yapma bak dogsun eline al cok sevincen bende oleydim cok duygunmistim.... ama bak simdi 2 hamileyim... insallah allah izin verirse.... herseyden once saglik li dusun... bide sen cok rahat dogum yaparsin neguzel   yasindan dolayi  ben cok rahat dogum yapmistim..
(12 puan)
İyi dileklerin için çok teşekkür ederimm ve yorumun için de tabikiii :)
(183 puan)
Ben gibi sende :-D
0 oy
(842 puan)
Dini nikahlı kocanla mı? Bebeğini mi yeni öğrendin oğlun olacağını mı? Benim eltim de telli duvaklı 16 yaşında gelin olmuş 17 yaşında anne olmuş. Çocuğu olduktan sonra nikahı olmuş sorun olmamış sende sıkıntı yapma eğer öyle ise 
(12 puan)
Dini nikahımız resmi nikah henüz yaştan dolayı kıyılamadığı için kıyılamadı kendisi şuan askerde 2 aylık bir süre kaldı bitirip gelmesine geldikten sonra da doğum olucak 10 veya 15 gün içerisinde de nasipse nikah kıyıcaz daha sonra da imam nikahı kıyıcaz. Oğlum olacağını değil bebeğim olacağını yeni öğrendim ve hamilelik süresi boyunca hamileliği kapsayan hiç bir belirti yaşamadım adet gecikmesi haricinde.
(842 puan)
Üzüldüm açıkcası dini nikahsız birliktelik yaşamanıza . Anne baba imzası ile 17 yaşında evlenebilirsin neden bekletiyor ki aileler yazık değil mi askerde olsun olmasın en azından zina çocuğu olmazdı
(12 puan)
17 yaşındayım ve bu zamana kadar babasız büyüdüm babam ne bebekliğimde ne de çocukluğumda asla arkamda duran birisi olmadı bu olayı duyduğunda da onca seneyi telafi etmek yerine silmeyi seçti annemle hala evli oldukları için onun da imzası gerekiyor ve beklentisi para. Bunu da ne karşı tarafa ne de kendi aileme yaşatmama gerek yok diye düşünüyorum minnet etmektense mecburen beklemek tek seçeneğimiz şuan ne yazık ki yoksa tabiki böyle bişeyi biz de desteklemiyoruz.
(842 puan)
İnşallah bundan sonra ki hayatında tam bir aile olursun eşin babanın yokluğunu tamamen doldurur da mutlu huzurlu olursun Allah affetsin..
(12 puan)
Amin inşallah teşekkür ederim
(315 puan)
Dini nikah kıymak icin 18 olmana gerek yok ki.  Neden beklediniz bu kadar . Resmi imam dışında dini nikah kıyan bir sürü insan var . Şaşırttı beni açıkçası . Sizdeki biraz rahatlık olabilir mi ?
(119 puan)
Hayır bu bir rahatlık değil, herkes maalesef hamile olmayı planlamıyor, mucizevi bir şekilde öğreniyor. 18 yaşındayım, 11+5 hamileyim. Afedersiniz ama, korunuyorduk da sözlümle. Bize sürpriz oldu. Tahmin ettiğiniz gibi rahat rahat, 'hamile kalayım ya' tarzında bir düşünce içinde birlikte olmadık.
(842 puan)
18 yaşında evlenmeden birlikte olmakta rahatlığın daniskasıdır...
(119 puan)
Kötü yorumlarınızı lütfen kendinize saklayın. Biz evliydik. Sonra boşandık. Tekrar evlenecektik, fakat kendisi beni aldattığı için ayrıldım.
(842 puan)
Ben kötü bir yorum yaptığımı düşünmüyorum. Sizce tebrik edilecek bir durum mu biz sözlümle çocuk yapmak için birlikte olmadık yazmak? Neyse ne diyim Allah çocuğunu sana bağışlasın
(315 puan)
Canım benim kötü yorumlar yapmıyoruz . Hamilesin seni kırmakta istemiyorum ama nikahsız bı adamla birlikte olmak sence rahatlık değilde nedir . Ayrıca o çocuk nikahsız dünyaya gelince onun vebalı ne kadar ağır . Dinimizce o çocuğun imamlık yapması , şahitliği  kesinlikle geçersiz . Onu her haktan mahrum bıraktın .
(12 puan)
Bu yaptığın yorumun iyilik neresinde pardon? Hangi insan bunu evladına yaşatmak ister? Gerekli önlemi aldık ama mucize gibi bişey oldu bu yaşanan kimse kasıtlı olarak bunu yapmaz düşünerek yorum yapın ya da bu şekil saçma düşüncelerinizi kendinize saklayın. Her haktan mahrum bıraktın demek nasıl bir saçmalık bunu bile bile ne evladıma yaşatırım ne de kendime. Mantık çerçevesi içinde yorumlar yapın.
(315 puan)
Gerçekler bunlar . Birlikte olabiliyorsan çocuğun olacağını da göze almışsın demektir net bu kadar basit !
(12 puan)
Böyle insanlarla aynı havayı soluduğum için kendime acıyorum şahsen. Başına gelmeyen anlayamaz umarım böyle bişeyle karşı karşıya kalmazsın ya da kalan bir yakınına denk gelmezsin başka sözüm yok sen ve senin gibilere.
(842 puan)
Kardeşim zorla mı birlikte oldun ne degisikin ya sorun en başta nikahsız birliktelik zaten onu yapan çocuğu da göze almıştır kusura bakmayın hiç bir korunma %100 garanti vermez
(315 puan)
Ya ne yapıyorsan yap hatta nikah kıyma iki üç tane daha yap . Yaptığın şeyi normalleştirme haram ya haram . Çocuk olsun olmasın nikahsız bı adamla resmen zina ediyorsun bu normal mi . Artık öyle bı yerdeyiz ki öyle bı cagdayiz ki helal ve haram karışmış bunun daha kötüsü haramlari savunur onun için direnir olmuşuz . Evet bı hata yaptım pişmanım diyeceğine hala korunuyorduk yok bilerek olmadı yok kimse isteyerek bu durumda çocuk yapmaz . Yazık gerçekten . Kinamiyorum ama çok yanlış buluyorum . Hem yaptığınız şeyi hem tutumunuzu konuşma tarzınızı .
(119 puan)
keşke bu tarz konulara gösterdiğiniz hassasiyeti çevrenizde olan bitenlere de gosterseniz.
(12 puan)
Hayatımda senin kadar boş konuşan birini görmedim konuşuyorsun ama amaç sadece konuşmak için konuşmak başka amacın yok.
0 oy
(193 puan)

Daha reşit bile değilken neden evlenmeye acele ettin ki :pouty:

(842 puan)
Asıl soru bu yaşta evlilik dışı çocuk neden
(12 puan)
Kasıtlı yapılan bişey değil bu. Hiç bir 17 yaşında genç kızın isteyeceği bir durum değil bu şekilde evlenmek ortada geri çekilme gibi bir durum vardı bizi de şaşırtan bu oldu ve bunun bilincinde olduğumuz için hamileliği aklımızın ucundan dahi geçirmedik.
(12 puan)
Acele etmedim son senemdi okulumu dahi bırakmak zorunda kaldım bunu kim ister bu yaşta? Olaylar çok çok farklı şekilde gelişti aldırmayı da aklımızın ucundan dahi geçirmedik çünkü hakkımız yok rabbimin verdiği canı almaya hele ki o can benim de canımsa, evladımsa.
0 oy
(245 puan)
Dini nikahin hic bi alaksi yok diye biliyorum yaşla benim ikizim 17 yaşinda evlendi dugunune 1 hafta kalada  digini nikahi yaptilar bende bu biraz sizde kaynaklaniyo canim cok geniz bi ailesiniz belki
(12 puan)
İşte olayın iç yüzünü bilmeden bu şekil düşünüp yargılayanlar insanlar.. Bunun genişlikle herhangi bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
0 oy
kuzum nikahını  şimdi de kiydırabilirsin  anne ve babanın imzasıyla ben 17 de evlendim nikahım  kıyildı  şimdi 18 yaşımdayım 15 gün sonra oğlum olacak inşallah 
(12 puan)
Yorumlarda anlattım imzanın mümkün olmadığını sadece olay annede bitmiyor baba imzası da lazım ve babam bunu para karşılığı yapma taraftarı bunu karşı tarafa yaşatmaya hakkım yok 3 ay beklerim en azından minnet etmek zorunda kalmam.
ama imam nikahı kıymana bir engel yok tu kuzum keşke onu kıydırsaydiniz  ama sizin kararıniz
(12 puan)
Eşim olucak kişi şuan askerde gelmesine 2 aylık bir süre kaldı geldiğinde imam nikahı daha da araştırılıp resmi nikahtan önce kıyılabilir bu haberi aldıktan sonra izin alıp gelmesine rağmen komutanlar bunu firardan saydı ve askeri mahkemeye çıktı, askerliği uzadı bu yüzden de iyice araştırmaya vaktimiz olmadı kıyamadık yoksa 6 gün boyunca bunun için uğraştık.
0 oy
(202 puan)
Canım bnde su an 17 yasındayım Kasım ayında 18 olıcam ben dogumu dan once gırıcem yasıma ama sen su an da da iki nikahınıda kıyabılırsınkı benim hem dini hemde resmi nikahım var anne baba imzası ile oluyor artık 17 yastada 
(202 puan)
Tamam resmi nikahı su an kıymaya bilirsin ama dini nikahta anne baban gerekmiyor benim de babam yoktu ama kıyıldı 2 sahit olduktan sonra rahatlıkla kıyabılırsın
(44 puan)
Dini nikahlari artik nukah cuzdani olmadan kiymiyorlar
0 oy
(1,660 puan)
Canim öncelikle hayırla kucagina al insaAllah. Bence genc anne olmak col guzel. Ben29 umda annne oldum keske daha once olsaydi diyorum. Caniim simdi yorumlara baktimda dini nikahinda yokmus. Resmide olurdu aslinda aile onayi ile ama dini nikah icin beklemeseydiniz keske. Illa bir hoca kiyacak diye bise yok. Hadi senin yasin kucuk ama bunu cevrendeki buyuklerin dusunmesi lazimdi cok ama cok kötü olms. Sakin yanlis anlama amacim seni yargilamak degil ama uzuldum gercekten.
(12 puan)
Anne ve babanın imzası lazım resmi nikah için ama bu mümkün değil işte babam geri çekildiği için. Dini nikah konusunda haklı olabilirsiniz bir nevi iyice araştırılabilirdi ama resmi nikahta durum bu şekilde. Çok teşekkür ederim Allah isteyen herkese nasip eder inşallah
0 oy
(1,686 puan)
Kuzum ben yadirgamadim insallah eli ayagi saglikli dogar bebegin. Ben sadece tek bisey icin endiselendim ve bu cok kisiyi magdur etti. Dogumda 18ini doldurmazsan polise haber verebilirler ve reşit olmadigin icin sen sikayetci degilim desende kamu davasi acilabilir esine. Cezalari da cok hafif olmuyo cocuk istismari kapsaminda degerlendirildigi icin. Insallah babani ikna edersin yoksa bu durumla karsilasirsan cok zorluk cekersiniz basina gelen cok kisi var cunku
(568 puan)
Ben 18de evlendim ne alaka simdi nasil evlenilmiyo
(227 puan)
Evlenilmiyo demedm arkadas 17 yasndayms hamileyms yasi dolmadan dogum yapiyomus sanirim ben o yuzdn dedm isterse 17de de aile imzasiyla evleniliyo die yoksa 18 inde evleniliyo tabiki ama yasi tutmuyomus oyle yazms
(568 puan)
Ben size demedim arasin annesine dedim
(227 puan)
Him tm o zmn k.b yin karisiklik oldu bende diyorum ben oule bisey demedim ki die kendime
(136 puan)
Simdi ki kanunlar cok degismis 18 yasini doldurman gerkiyormus yani 19 dan gun alican soyle anlatayim ben ocak dogumluyum 18 yasindayim suanda nikah yapamafim kendi rizamla oysaki 6 ay olmus 18 yasima gireli ama o gun yapmadilar nikahi babanin gelmesi gerekiyormus uc tane imza atti bi gun icinde yildirim nikahi oldu nikahi yapmam icin 19 yasina girmem lazimmis artik 19da evleniliyo kendi rizanla internettekilere hic bakmayin hep yalan soyluyorlar devlet bahceli tayyip erdoganla birlesince boyle bir kanun cikmis meclisten
0 oy
Allahı sağ salim sana kavuştursun bebeğini ama senin dini nikahımdamı yok yorumlarda kimse istemezdi böyle gitmek falan demişsin ama hamile i gittin evden. Bnce dini nikahnızı olsun kıyın 
(12 puan)
Evet yok eşim olucak kişi askerden geldiğinde resmi nikahtan önce imam nikahını kıyabilecek biriyle anlaşıp bu nikahın kıyılması lazım bizde bunun aksini düşünmüyoruz zaten ama şuan imkanlar kısıtlı olduğu için beklemek zorundayız.
Yargılıyamam yorum yapamam herkez kendi hayatını kendisi seçer hakkında hayırlısu
0 oy
(289 puan)
Resmi nikah anne baba izniyle kıyılıyor 17 yaşında araştır dwrim
(12 puan)
Hiç bir şekilde anne ve babanın rızası imzası olmadan kıyılmıyor soruşturma yapmadığımız yer kalmadı babam para talep etti karşı çıkınca da imzayı vermemeyi tercih etti önemli değil birkaç ay aksar ama sonrası için sadece rabbim hayırlısını versin diyebiliyorum şuan sadece, Allah büyüktür.
(289 puan)
Hamilesin ve günün yaklaşıyor  kendini sıkıntıya hiç sokma Rabbim yardımcınız olsun herşey düzelir sen sıkıntıya girme Allah büyüktür bir kapı kapanır diğer kapılar acılır inşallah
(12 puan)
Tek dileğim bu umarım bundan sonrası bizim için hayırlısı olur çok teşekkür ederim fikirlerin ve tesellin için Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah
(289 puan)
Bana kızma beni bi ablan gibi gör olur mu sen kendini ve bebeğini düşünve kimseye ne kendini nede bebwğini kimseye EZDİRME  yarın öbürgün baban yaptıklarına pişman olup gelecektir ben sana burda başıma gelenleri anlatsam ehh be dersin o yüzden hemcinslerimin arkasındayım Allaha emanetsin :)
(12 puan)
Bu kadarını hakettiğimi düşünmüyorum açıkçası babam yönünden. Annem böylesine destek olurken arkamda sapasağlam dururken ki rabbim onu benden almasın başımdan eksik etmesin babamın bunu yapması çok gücüme gitti sonuç olarak bu yaşa iyi kötü annemle bir olarak geldim onca seneyi böyle telafi edip en azından bana gönül yarenliği verebilirdi ama farklı şeyleri tercih etti ne olursa olsun atamdır babamdır saygıda kusur etmem kolay kolay ama gerçekten belki de hayatım boyunca unutamayacağım bişey bu çok teşekkür ederim sende emanet ol güzel insann
0 oy
(466 puan)
Bende 17 de anne oldum şuan 17 yıllık evliyim büyük çocuğum 16 yaşında, benim zamanında kimlik hemen çıkmasa da oluyodu kızım bir buçuk yaşında iken resmî nikahimiz oldu, şimdi şartlar ne bilmiyorum kimlik ne kadar geç çıkarılsa okadar gün için para cezası var galiba, sıkma canını bir yol çare bulunur Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 
(12 puan)
Amin çok teşekkür ederim Allah bağışlasın bu arada
0 oy
(146 puan)
Ben 16 yasinda dogum yaptim mahkeme karariyla nikah yaptik bence nikahi yap dogumun tabi zorluklari var ama senle buyuyo guzel bi duygu
(12 puan)
Kesinlikle nikah şart zaten yaş dolar dolmaz en kısa sürede
(146 puan)
Insallah hakkinda hayirlisi olsun saglikla al kucagina
0 oy
(350 puan)
canim neden yasinin dolmasini bekliyorsun 17 yasinda anne baba imzasi ile nikah kiyiliyor bende 17 yasimda evlendim 2017 senesinde
0 oy
(242 puan)
Yok cnm hiç bir sorun olmuyo bende 17 yasında anne oldum banada dediler polise söylücez özel doktr ama bi sorun olmadı anne baba imzasıyla oldu nikahım 
0 oy
(2,300 puan)

Senin ne yasadigini bilmeden seni tanimadan yorum yapmak bana dusmez yargilamak ise haddime degil...cok kucuksun evet ama emin ol daha istekli daha hevesli bir anne olucaksin cunku bizim gibi yipranmis baska tecrubelerle yorulmus degilsin belki yukun bizden daha agirdir ama yinede yasanmisliklar kadar yorgun degilsindir..Korkma Allah sana bunu nasip etmis geriside gelir niye  nikahin yok niye evlenmedin deme luksune sahip degilim Ailen degilim Av degilim senin gibi bi vatandasim :) sadece sana abla olarak fikir sunabilirim korkma...cok iyi bir Anne olucam de...ve mutlaka zamani geldiginde kendini gelistir sakin koca eline bakma egitim ve maddi olara kendini gelistir diyorum....Annen yardimci olursa sana cocugun 1 yasina geldikten sonra mutlaka calis yasin cok kucuk sansin cok buyuk daha...koca eline bakarsan kendini gelistirmessen yarin arkanda saglam bir Aile olmadigi icin heryonden bir insana mahkum oldugun icin ezilir hor gorulursun kendine hedef belirle basarirsin merak etme evladin icin herseyi yapmak zorundasin cunku...Rabbim yardimcin olsun.

(12 puan)
Amin cümlemizin inşallah çok teşekkür ederim
(2,300 puan)
Rica ederimm
0 oy
(1,335 puan)
merak etme kuzenim de 17 yaşında doğum yaptı kanunen bir sıkıntı olmadı ı için rahat olsun 
0 oy
(1,481 puan)
Yadirgamiyorum tamam evlenemediniz ama ne bu acele canim evlilik dışı olacak o çocuk yazık günah. Asla yanlış anlama ama biraz nefsimize sahip olamıyoruz asıl problem bu bence. Aileni asla yargılayamam ama tamam yaşını ilişki yaşamadan da bekleyebilirdin. Allah korusun yarin bir gün istemiyorum dese adam o zaman ne yapcan? Ya ben 5 sene sevgili kaldım 3 sene dır evliyiz toplam 8 yıldır tanıyorum daha yeni düşündüm çocuk yani artıları eksileri koyup bi kenara bakmiyoruz olaylara. Ben çocuk icin gerçekten üzüldüm evlilik dışı olmayı hiç bir yavru haketmiyor :(( sağ saglim doğsun inşallah suan ne desek boş.  
(12 puan)
Amin inşallah diyecek bişey kalmadı ne yazık ki şu saatten sonra.

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 918 göst.
0 oy
1 cevap 512 göst.
0 oy
1 cevap 238 göst.
11 Mayıs 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde H.N.K.K. (173 puan) sordu
0 oy
0 cevap 125 göst.
11 Mayıs 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde H.N.K.K. (173 puan) sordu

646,584 soru

3,410,898 cevap

4,240,285 yorum

182,761 üye

...