0 oy
540 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde (161 puan)

Merhaba kizlar alisverise kacinci ay basladiniz ve neler almamiz gerekli lisye yaptinizmi

4 Cevap

0 oy
(2,467 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

Ben 16 haftalik iken basladim listede yaptim burayada paylastim istersen bakabilirsin

(161 puan)
Tamam canim saol
-Reklam-
0 oy
(827 puan)

21. Haftadan sonra basladim. Ilk kiyafetlerini aldim. Sonra odasini hazirladik. Liste yaptim kendime. Aldikca üstünü cizdim. Daha kolay oldu. Cok az daha kaldi. çantamizida hazirladikmi isimiz bitiyor. 30 haftalik olduk :))

(487 puan)
bz 19haftlgz :) maddi olarak pek iyi dglz ailemn yardmyla da tmmlaycgz çoğu şeyi ole görünüyor ama ne yapsm nsl ypsm blemedm bir bir alsmmi diorm yoksa almak yerine paramı biriktrsm mi diorm sence Ne yapaym canım? mesela ne zaman almaya bslamk gerek?
(827 puan)
Cok kiyafet alma bence. Hemen buyudukleri icin bosuna almis olursun. Bende cok bisi almadim. Buyudukce alirim. Park besik sepet besiklere gore daha kullanisli. Yatak tani icin park besik aldik biz. Benim icin en onemlisi ateş olcer. Ilk bebegim olacagi icin acemiyim. E bebekte uygun kiyafetler var. Bende bi kismini ordan aldim. 32. Haftaya kadar bitmesi lazimki allah korusun erken dogum falan olur. 30. Haftadayim hala eksikleri var. Ama az kaldi. Ayrintili ultrasonum 21. Haftadaydi. 21den sonra basladim
(487 puan)
teşekkür ederim ve ben daha girmedm 24haftaya kdr zmni var o arada gircm nspse ayrıntılı ya ve ben de eğer bütçemize gore blrsak bebek odası alicgz bu hani hem besik hem yatak oluoryaa o sekil birde dolap istiorm halısı vs ztn mecbur ve ben şimdiden neler neler dusunuorm bakiorm arastiriorm çünkü dgmda ailemn ynnda olcm 5 6 fln klcm ozmna kdr evin güvenliğini sağlamak lazm masa kenarlrni kormk lazım camlar vs bence dsnmedysen bnlri bnlrida düşün canım önlem almak lazim herzmn bebeklere belli olmaz bliorsun:)
(827 puan)
Buyuyen besikli oda takimi aldik. En azindan 5 6 yasina kadar kullanir dedik. Halisini perdesini n11 den aldim. Normal magzalarda istedigim gibi bulamadim.
(487 puan)
bende büyüyen beşik istiorm dedgn gbi belli bir yasa kdr kullanması için ve çok arastriorz uyguna hersyni blmk için ama nrmldednde nekdr pahalitms odalar
(296 puan)
Ben bugun baktım bebek odaları cok pahalı. Sadece montessori bir yer yatağı yaptıracağım evde kullanılmayan bir gardorap var. Bi park yatak alacam kendi odama da. Ama her sey pahalı. Maddi acıdan bizi de zorluyor bakalım nasıl yapacağız bilmiyorum. 20. Haftadan sonra tek tek taksıtle alacam.
(296 puan)
Bi tek bebeğe almakla bitmiyor bize de gerekiyor. Kilo aldılca kıyafetler olmuyor. İç camasır ları gecelıkler hep değişiyor :))
(487 puan)
aynen nasıl basedicgz şaştım kaldım valla artık ve beşiğini dolabını fln letgodan almayı düşünüyoruz tek tek ole daha kurtrio sanku
(296 puan)
Aynen cnm güzelse neden alınmasın. Bugün sordum daha güzel bir bebek arabası 1000 TL den asagı değil. Yataksız park yatak 750tl. Battaniyesi elbisesi dolabi odası derken 3000 bin i bulur gecer. Özel hastanede dogum ücreti vs vs. Bimiyorum nasıl olacak. Cok düşünmemeye calısıyorum yavaştan Baslayacagım cinsiyetini tam net öğreneyim de. Etrafımda maddi ve manevi yardım edecek kimsede yok pek :)
(885 puan)
Herkesin bütçesi farklı ben azar azar elime ne geçiyorsa alıyorum. Bazıları marka alır bazıları pazardan. Mesela ben küveti a101den aldım. Bez ebebek indirim var ordan alıcam. Bornozu n11 den aldım. Benim erken doğum riski var imkanım olsa hep arastırırdım. Bu aldıklarımda hep daha önceden almıştım. Bugun alsan yarına göre karlısın. Herseye cok zam gelıyor felaket
(487 puan)
canim letgodan bak istersen orda herşey daha uygun ve kullanılmams veya temiz kullanılms eşyalar var seni baya rhtlatr yani bnce bütçe olarak :) bni orası da zorluor brz cnku tek asgari maaş ile zor:( bi annm var iyi kotu destek oluck yoksa BN nerdeeee doğumu özel de yapablrmki :)
(885 puan)
Valla ben ilk özele gittim alkahım cımbızla bir şey alıyorum. Kapıda kuyruk. Gerci benim sorunlu bir gebeliğim var. Baktım olacak gibi değil sehır hastane gidiyorum. Özelde bir serum 60 tl. Ben çalışan biriydim ama sorunlu geçtiği için işimi bırakmak zorunda kaldım
0 oy
(2,276 puan)

Ben tüm alışverişi 32 veya 33 haftalikken bitirdim canim

0 oy
(161 puan)

Kizlar rica etsem buraya yazabilirmisiniz listelerinizi ilk hamileliğim oldugu icin bilemedim

(827 puan)
1 adet 10lu hastane cikisi
3 adet 5li hastane cikisi( 1 tanesi fotograf cekimi icin)
5 patikli alt
5 patiksiz alt
5 kolsuz citcitli badi
5 uzun kollu citcitli badi
4 zibin
6 corap
6 patik
5 yelek
4 tulum
4 pijama takimi
Sapka eldiven
5 battaniye 2tanesi örgü
Sampuan pisik onleyici krem losyon mustela marka
Ates olcer bebek telsizi
Bebek bezi emzik biberon
Küvet seti havlu
4 adet nevresim takimi
Alt acma minderi
Bebek çantasi
Bebek arabasi ana kucagi olandan
Islak mendik alt silme pamugu
Burun aspiratoru
Bebek tirnak makasi seti
(161 puan)
Teskkur ederim canim

İlgili sorular

647,846 soru

3,415,321 cevap

4,245,797 yorum

183,111 üye

...