0 oy
359 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (5 puan)

Hanimlar ili gun once 3lü tarama boyle cokti doktor ortada bi sonuç çıktığını kesin bisey soyleyemedi tabi bayramda hamilelikte bana haram.oldu aminyosentez onerdi riskli bayramdan snra perinatolije gidecgm ama gunler gecmiyor tecrubeli hanmlar bakip yorumlayabilirmi?

image

Gebelik haftası 20+2

5 Cevap

0 oy
(110 puan)
hoc anlamiyorum yardimci olabilseydim.keske :/
-Reklam-
0 oy
Keşke hiç yaptirip kendini uzmeseydin
(5 puan)
Keşke
Banada dedi canim 2lide hafif risk cikmis perinatolojiye git istersen. Yada amniyosentez dedi. Dedim yoo hic gerek yok. Ne 3lu ne 4lü ne amniyonsentez. Benim bebegim iyi. Detayliya girdim hicbisey cikmadi. Yaptirmadim yani. Sen bilirsin yinede
(5 puan)
Zaten bayram bi geçsin detayki ultrasyona girecgm aminyo sentez cok tehlikeli. Araya bayram girdi günler geçmiyor. Benim cok riskli cikmadi zaten orta seviye bisey dedi. Internetten baktgm degerler iyi ama korkuyor insan.
Valla ben icimi hep ferah tuttum bol bol dua ettim canim sende oyle yap. Hersey Allahtan inanki hiç icimden kotu bisey gecmedi
0 oy
(340 puan)
Canım doktor risk mi var dedi. Aslında risk olması için onun pozitif tarama yazması lazım 
(5 puan)
Hayr varda diyemem yokta ortada bi sonuc çıkmış dedi detayli ultrasyon ve aminyosentez önerdi. Evet bende aratrdm sonuclar okadar kötü degil kendimi mi kandiriyorum aminyosentez cok tehlikeli bi işlem.
(340 puan)
Cnm bu grafigi enn iyi ben anlarım. Bu tabloyu görünce gözlerim doluyor. Sen riskin altında çıkmışsın benimki geçmişti. Yani risk kesin vardı. Doktor perinatolojiye gönderdi ordaki doktorda amniyosentez önerdi ilk başta yaptırmaya korktum bebeğe bişey olacak diye. Sonra alanında en iyi doktora gittim kayseride, orda doktor bebeği inceledi ve bende istiyorum amniyosentez dedi ona amniyosentez yaptırdım çünkü doktor ultrasonda baya bi bulğu görmüştü. 1 ayy çok kötü duygular içinde bekledim sonucu. Ama allaha binn şükür sonuçlarım tertemiz geldi. Bebekteki gördüğü bulgularda zamanla kayboldu. Yani benimki riskin üstünde iken iyi çıktı seninki riskin altında seninki daha iyi çıkar inşallah. Amniyosentez yaptırmana bi yerde gerek bile yok. Ama ben 9 ay böyle kalamam dersen bence yaptırmalısın. Alanında iyi bi doktor yapınca hiçte korkulacak bişey değil.allah yardımcınız olsun inşallah canım
(5 puan)
Mustafa basbugya mi gittnz bende kayseride iyi bi perinatoloji doktoru arıyorum. Çok yaniltici bu testler ben aminyosentez yaptrmaktan korkuyrm feta dna düşünüyorum. Ama detaylı ultrasyon bile yaptramadm tek bulgu bu sonuç.
(340 puan)
Aynen canım Mustafa Başbuğa gittim. Çok iyi işinin uzmanı cidden hiç hissetirmeden aldı sıvıyı. Hatta ben korkudan sordum hocam kaç kişiye yaptınız bunu nasıl geçti dedim. Güldü ve ben senelerdir bu işi yapıyorum dedi. Ona gidersen ultrasonda fln bakıyor bebeğin orğanlarına.
(5 puan)
Çok maliyetli oldgunu söyleniyor. Ben sehir dışından gelecegm. Cok duydum kendisini. Şimdilik düşüncem detayli ultrasyonda bi risk görürsek feta dna yada belki aminyo sentez detayli ultrasyonda iyi derlerse hic birini yaptrmayacagm. Icimde rahat edecktir
(5 puan)
Perinatoloji doktorlarnin kötü yani suan bu durumda gorustgmzde bilgi vermemeleri ven acibademde gokalp beye gittim ister hastasi olun olmayin yardimci oluyor. Ne sorarsanz sorun. Digerleri hemen gelin görüşelim diyorlar.
(340 puan)
Evet maliyeti fazla. Ama ben o durumdayken hiç gözüm görmedi parayı. Bende sivastan gittim, doktorum önermişti ona git o ne derse yap diye. Benimki öyle oldu canım. Seninkinde inşallah bişey yoktur allaha dua et çokça
0 oy
(51 puan)
İkili tarama testiniz nasıl çıkmıştı. 
(5 puan)
Ikili tarama testi yaptrmadim.
(51 puan)
Hiç kötü düşünmeyin.Rabbim sağlıkla kucağınıza versin İnşAllah. Hiç yaptırmamak gerekiyo aslında doğruluk payı çok düşük ancak moral bozuyo. Bende doktorumun zoruyla yaptırmdım sonucum çıkmadı daha. En mantıklısı 20. Haftada ayrıntılı ulturason.
(5 puan)
Bayramdan snra ilk yapacağım o araya bayram girdi beklemesi zor.
0 oy
(50 puan)
İkili tarama sonucun nasıl çıkmıştı canım 
(5 puan)
Ikili tarama yaptrmadm bana kalsa hic birini yaptrmazdm doktor israr etti
(50 puan)
Üçlü genelde yüksek çıkıyor canım ikili daha güvenilir sonuç veriyor o yüzden sordum
(5 puan)
Bu test yüzünden magdur olan bi cok anne adayi var yazik ne kadar yanıltıcı
(50 puan)
Kesinlikle katılıyorum Rabbim yar ve yardımcımız olsun ayrıntılı ultrasona gidin bakalım ne diyecekler hayırlısı olsun hakkınızda.. Dualarım sizinle..

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 354 göst.
0 oy
3 cevap 128 göst.
0 oy
0 cevap 65 göst.
8 Temmuz 2021 Hamilelikte Testler kategorisinde Ceylan.can (435 puan) sordu
0 oy
1 cevap 315 göst.

647,764 soru

3,415,069 cevap

4,245,516 yorum

183,085 üye

...