+1 oy
2,388 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (12 puan)
düzenledi
Merhaba arkadaşlar. 24 yaşındayım. 11+2 de ikili test için kan verdim. Sonuçlarım şu şekilde çıktı:

Fß-HCG = 2.17 MoM

PAPP-A = 0.55 MoM

NT= 1.01 MoM

risk oranlarım şu şekilde:  yaş riski 1/943. biyokimyasal risk 1/230 yazıyor ama kombine risk 1/992 diyor. 

grafikte de tam o eğrinin üstüne geliyor çizgim. cut off'un da altında.

iki doktora gösterdik, ilk doktorumuz testi yaptıran hastanenin doktoruydu. riskli gebelik dedi ve başka doktora yönlendirdi. randevuyu 1 hafta sonraya verdiler. biz de endişelenip, aynı gün sonuçları tanıdık bir başka doktora attık whatsapp üzerinden, gayet normal risk yok dedi. 

1 hafta daha var randevuya, içim içimi yiyor. bu değerlere sahip olanınız, tanıdığınız var mı, doktorları ne dedi,sonuçlar iyi mi? yardım ederseniz çok sevinirim. 

şimdiden teşekkürler. 

edit: Haftayı bekleyemeden baska bir doktora gittik daha olumlu konuştu. 230un bir önemi yok, sağlıklı bir çocuğun olacak dediler. tekrar tüm cevaplar için teşekkür ediyorum. 

umarım hepinizin çocukları sağlıkla doğar ve büyür. sevgiler. 

4 Cevap

0 oy
(101 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Merhaba canım benim sonucun bundan bir tık daha iyiydi doktorum iyi demişti ama ben başkalarıyla kıyaslayınca korkmuştum riskli gibi gelmişti sonra dayanamadım doktorla konuştum tekrar içim rahat değil dedim o da bana senin kan değerlerin yuzunden risk oranı böyle çıkıyor ama buna rağmen as bir risk olmadı aslında iyi birşey fln dedi,şimdi baktım seninde biyokimyasal riskin fazla yani benim gibi kan degerlerin genel sonucu etkilemiş ama ona rağmen kötü kör sonuç değil tıpkı benimki gibi yani. Ben detaylıyada girdim Allah'ın icniyle hiç bir sorun görülmedi çok şükür merak etme seninde eminim ki öyle,kan değerleride çok değişken yani bilemeyiz ki neden  etkileniyor belki o haftaki yediğinden ictiginden yükselen bir hormonundan etkilendi sonucu etkiledi,bende çok takmıştım ama sonra mantığını çözdüm,seninde sonucun kan degerindenb etkilenmis belli. Benimde HCG yüksekti hatta seninkinden de yuksekti öyle olmasa sonuç dahada iyi gelirdi yani ,doktorda bu önemli değil merak etme dedi.
(12 puan)
çok teşekkür cevabın için canım. o gece yazamadım endişeden ama çok rahatlattı cevabın. bugün de bir başka doktora gittik 1 hafta bekleyemedik. bu doktor da değerlerin iyi. kan değerlerin düşük çıkmış ama genel olarak iyi duruyor dedi. her şeyi detaylı inceledi ultrasonda. sağlıklı görünüyor dedi, ense kalınlığına baktı, iyi görünüyor zaten ense kalınlığı önemli dedi. rahatladık valla. testlerin sonuçları da çıkınca tam rahatlayacağız.

tekrardan teşekkür ederim :)
(101 puan)
Ne demek canım dediğim gini söylemiş bak doktorda kan degerlerin etkilemis benimki gibi gönlünü ferah tut Allah hiçbirimizi evlatlarimizla sinamasin inşallah
(20 puan)
Arkadslar benimde biyokimyasal ruskim1:84 riskli gruba giriyorum iyle degilmi kombine risk hangisi oluyor bende yazmıyor yaş riski 1:417 tarama riski 1:419 çok kötüyüm hiçbişey veremiyorum kendimi artik
(20 puan)
NnArkadslar benimde biyokimyasal ruskim1:84 riskli gruba giriyorum iyle degilmi kombine risk hangisi oluyor bende yazmıyor yaş riski 1:417 tarama riski 1:419 çok kötüyüm hiçbişey veremiyorum kendimi artik.
(101 puan)
Merhaba canım , ikili tarama testinde sınır değer 1:250 dir. Senin 1:419 çıkmış  yani bu sınır değere göre riskli gruba girmiyorsun  ki zaten riskli gruba girenlerin bile çocukları yüzde yüz sağlıksız oluyor diye bir kural yok hatta tersine riskli gruptaki her 250 kişiden sadece bir tanesine denk gelebilir rahatsızlık bu test sadece bu ihtimali ölçüyor yani çocuk hasta veya değil demiyor o nedenle için rahat olsun ,senin biyokimyasal riskinde problem var ama dediğim gibi benim doktor sadece tek biriyle ilgilenmiyoruz kombine tarama riskine bakıyoruz demişti . Ben uzman değilim ama istatistik eğitimim var ona göre konuşuyorum inşallah bebeğin sağlıklıdır diye düşünüyorum zaten dediğim gibi bu test sonucu bize yüz milyonda bir ihtimal bebek sağlıksız olucak dese bile o yuz milyon sağlıklı bebek arasındaki tek sağlıksız bebeğin bizimki olmuycaginin garantisi yok o yüzden hiç canını sıkma Allahım izniyle bebisin iyidir. Bu arada doktorun ne dedi ve kaç yaşındasın merak ettim.
(20 puan)
Inşallah dediğin gibidir canım 34 yaşındayım ikili tarama için iyi dedi ama 4lu taramayı yaptı ve sınır risk dedi.ordada tarama riski 1:327 yaş riski 1:416 cıktı amniyosentez veya yurtdışına giden testten önerdi bizde panorama yaptık ama oda sonuçsuz geldi yeteri kadar bebegin dna sina ulaşılamadı diye.suan tekrar harmony yaptım ama beklemesi cok zor.
(101 puan)
Normal şartlarda bir çok iyi doktor ikili taramanın en net sonucu verdiğini üçlü ve dörtlüyü yapmanin manasız olduğunu söylüyor ama bana kalırsa dortlu taramanizdan bile 1:327 çıktıysa iyi yani . Yas 30 ve üzeri olunca zaten direk sonuçlar olumsuz yönde etkileniyor istatistikte bence sonucunda onun etkiside çok büyük . Instagram'da Dr. Çağrı gülümser var elinden geldiğince herkese cevap veren çok iyi bir riskli gebelik uzmanı istersen sonuçlarını ona mesaj at instagramdan birde o yorumlasin . İnşallah bebeğin çok sağlıklıdır bana kalırsa senin bebeginde de bir sorun yok. Allah hayırla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Kendini boşuna üzme dua et Allah'a güven...
(20 puan)
Inşallah canım teşekkür ederim.acaba cvp verir mi yazsam.
(101 puan)
Birçok kişiye cevap veriyo sende şansını dene birşey kaybetmezsin.
(20 puan)
Yazdim umarım cvp verir bugünde başka bir doktora daha gittim güzel şeyler söyledi dortlunun 317 çıkması sizin söylediklerinizle ayni tesekur ederim sizede
(101 puan)
Çok sevindim rahat olsun için Allah'ın izniyle hicbirsey yoktur sonuc kötü değil . Rica ederim
(20 puan)
Inşallah canım çok doktor gezdim ama halen içinde acabalarım var biyokimyasal risk yüzünden harmony testi bekliyorum Allahtan hayırlısını diliyorum.
(15 puan)
Benimde hcgm çok yüksek çıktı digerleri normaldi hepsi 1:961 risk çıktı doktor ona bide 4 lude bakalm dedi ama ben aldrmayacagm için başka doktora gittim oda takılma böyle şeylere dedi neye inacagimi şaşırdım psikolojim bozuldu
(20 puan)
Nekadar çıktı hcg canım 1 .961 ney8n riski kombine riskinmi
(15 puan)
Evet kombine risk hcg kim 3.85
(20 puan)
Biyokimyasal Riskin yaş riskin nekadardi ikili tarama dışında bir test yaptirdinmi
(15 puan)
İkili tarama dışinda bir şey yaptrmadm biyokimyasal risk yazmyor yaş riski 1:810
-Reklam-
0 oy
(353 puan)
Cut offdegerinin  altinda  demek risk yok demek zaten
(12 puan)
evet başka bir doktora daha gittik o da öyle dedi. teşekkür ederim.
0 oy
(357 puan)
Sonucun düşük riskli.. Kombine risk değerlendirilir o da riskli değil.. Biyokimyasal a bakıp sana riskli dedi onu diyen doktor.. Ama ben kombine olana bakılır diye biliyorum... Canını sıkma ya bence 
(12 puan)
teşekkür ederim canım.  3. bir doktora daha gittik o da aynen böyle söyledi. çok sağol cevabın için.
(15 puan)
Benim beta hcg mom 3.85 çıktı yüksek dedi doktor diğer değerler normal dedi başka doktora gitmeli miyim
0 oy
(126 puan)
Nsl oldu pki bnm de 1.651 nsl szce

İlgili sorular

649,666 soru

3,422,168 cevap

4,253,953 yorum

183,610 üye

...