0 oy
955 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (407 puan)
Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar dilerim. 
Benim aslında bir derdim var. Bebeğimi çok kıskanıyorum. Eşimin annesi ve kendi ailem herşeye karışıyor. Kimseyi kırmak istemiyorum sessiz sakin bir insanım ama artık bagıra bağıra ağlamak istiyorum. 
Ya herşeye neden bu kadar karışılıyor. bebeğime bakamayacağımı düşünüyorlar 3 ay biz gelir gideriz sen bakamazsın diyorlar bu ne demek ya kendi evimde misafir mi olucam gece gece o kadar sıkıldı ki canım. Bende ne gerek var ben bakarım eşimde rahatsız olur gündüz evimde rahatça bebegimle eşimle ilgilenmek istiyorum. Daha eylüle sonu ekim başı gibi dogacak ama ben artık hep içimde kalsın istiyorum. O kadar sinirleniyorum ki. Sizinde aileniz bu kadar karışıyor mu?
Bebeğime kıyafet falan alıyorum sen alma biz alıcaz sen yapma biz yapıcaz bez alma beşik alma bebek arabası ne gerek gibi saçma sapan şeyler söylüyorlar. Size de bu kadar karışılıyor mu? Dertleşelim istedim hakkınızı helal edin uzun yazmısım.
Gebelik haftası 21+2

8 Cevap

0 oy
Banada karışan çok ama bu kadarı da pes bence kimseyi kirmayacam diye kendini ve bebeğini uzme sakin tutma içinde derim şakayla karışık laf söyle yani o kadarda değil bebeğini düşünerek söyle bence
Ay valla benim bile moralim bozuldu açma kız kapıyı bide zaten üveymiş tamam belki iyidir de boşver sen yani guvenme he he de geç zamanı gelince de tavrını iyice koyarsin sanki bebeğin annesinden başka birine ihtiyacı varda tövbe tövbe
(407 puan)
Evet bide hiç cocugu olmadı kendide bilmiyor ben o olsa güvenip uyuyamam. Yiğenlerinin fotograflarinı paylaşıyor watsapp durumunda falan yüzünü gözünü öpüyo ben istemiyorum altını bile kimseye açtırmak istemiyorum. Özeniyor anlıyorum ama benimde kendimce sebeplerim var.
Şimdiden mesafe koy arana öyle olmaz alismasin yani kendi nerden biliyormuş o zaman insanlar beni yanlış anlayabilir ama karısılmanin ne demek olduğunu bende çok iyi biliyorum şimdiden başla bence mesafeni köy çünkü yuvan ayrı artık senin
(407 puan)
Haklısınız inşallah kendiliğinden anlar yoksa söz konusu oğlumsa kırıci olabilirim. Ben annesiz büyüdüm yıllardır en büyük hayalimdi şimdi onu o kadar kıskanıyorum ki. Annemin bana yapmadığı herşeyi yaomak istiyorum. Annem beni korumadı kollamadı bakmadı ben onu gözümden sakınmak istiyorum ve söz konusu oyken eşimi bile kırabilirim.
Üyev anneden daha kötü bişey varsa oda fazla iyi üvey anne :)))
-Reklam-
0 oy
(396 puan)

Benim ailem anlayislidir o konuda ben destek istemedigim surece sorarlar ihtiyacin varmi diye yok dersem zorlamazlar gelin dersem gelirler sagolsun :-)  esimin tarafida zaten uzagim.uzagim derken bi sokak altimdalar ben uzak duruyorum.9 ay kapimi calip derdin varmi dememisler bebegim dogduktan sonrada istemem dedim esime.kayinvalidem yikamaya gelirim demis de.soyle ben acik acik gercekten soyle.onlar dogurmus buyutmus biz karistik mi hayr.bu senin ilkin.evet beceremedigimiz seylerde olucak yardim istersek amenna.

(407 puan)
Ilk hafta kv kalıcak eşi yok tek başına bunu kabullendim ev işine yardım ederim sen de biraz rahatlarsın bebeğe alışırsın dedi. Ama bazen çok abartıyor o da. Ama üvey annem gerçekten bunalttı beni.

Ne güzel ailenizi takdir ediyorum hevesinizi kursağınızda bırakmamışlar. Ben yine burnumun dikine gidiyorum ama hep huzursuz ediyorlar beni iki tarafta niye aldın diye bütün gece dırdır ediyor. Off of
0 oy
(182 puan)

Canım herşeyin fazlası zarar ama ben okadar muhtacım ki bu soylediklerine. Kendi ailem başka şehirde eşimin ailesi de olduğum şehrin köyün de kalıyor. Bazen 1 saatlik evde birinin olmasına bile cok ihtiyaç duyuyorum. Zaten bilmediğim bi yer burası birşey almaya gitsem eşimin izinli olduğu günlerde gidiyoruz. Diğer günler evde tek başıma... canım sıkıldığı an bunaldıgım an gidecek yerim de yok. Doğumum yüksek ihtimal sezeryan olcak ve kendi annem 2 hafta kalabilir yanımda. Ah diyorum keşke kalsa aylarca destek olsa :((

(407 puan)
Imkanlar doğrultusunda mantıklı ama 3 ay sizcede saçma degil mi? Eşim gece çalışıp gündüz uyuyor. Belli bi zaman evdeyken uzanmak tv izlemek istiyor ama kendi annesinin yanında bile uzanmıyor. 3 ay eşimde huzursuz olucak. O da haklı kendi evinde diken üstünde olucak. Çocuğu öldürürsün uyanamazsın diyor. Oysa benim uykum çok hassas nasıl böyle konuşr anlamıyorum.
Orası başka ama bu kadarı gerçekten psikoloji bozuyor bende bu anlatılanlara yakın ım tamam insana ihtiyaç illaki oluyor ama hep değil yani
Senin ki cok abarti canım ve zoruna gitcek cümleler kuruyorlar. Fazla samimiyetten mi kaynaklıyor acaba? Eşin ne tepki veriyor bu konuda canım ?
(407 puan)
Bende destek isterim ama eleştirilmek çok üzüyor iki isim koyucaz karar kıldık ésiminde benimde istediğim olsun diye. Neymiş beğenmemiş saçma sapan bi isim söyledi dedesinin adıymış çok güzelmiş onu koysak daha iyiymiş. Ben begendim diyorum güzel degil diyor allahım insanlar niye böyleler.
(407 puan)
Canım eşim çalışiyordu bugun babam uvey annem bendik. Sonra anlattım sag olsun istediğini söyle o senim çocuğun annem bile olsa hoşuna gitmeyen yeri uyar hayır de diyor. Sadece saygısızlık yapma geri herşeyde arkandayım sen taşıyorsun diyor. Kendi bile bu kadar karışmıyor. O da benim gibi saygısızlık etmeyelim diyor ama içten içe sinir oluyor. Sağ olaun babası benim adımı koy diye direkti oda istemiyoruz baba diyip reddetmiş. Bana sordu hayır dedim tekrar üstelemedi. Ne bu baba ismi falan 4 bir yandan üsteliyorlar.
Eşin yönünden çok şanslısın canım ya ne güzel destek oluyor sana. Benim kayinvalidem çok karışıyor odası nasıl olcak neyi nasıl alcaksin yok öyle olmaz bide görümcem var ki.. ilk zamanlar söylediğim isimlerle dalga geçmişti kendileri :) üvey annenle ilişkiniz nasıldır özünü bilemem ama ben çok hasretim ailemi. Belki de yeni evlendigim için böyleyim. Aylarca kalsa hayır demem. Böyle zamanlar da insan kötü de olsa bi el istiyor yanın da.
Bak mesela isim konusunda ben yandım. Eşim ille babamın adı olucak dedi ve adi da Nizamettin oyle normal bir isim değil. Biri de cikip demedi ya çocuğa modern bi isim koyun dalga geçerler diye. Hepsi normal karşıladı. Zar zor ikna ettim ikinci ismi koymaya. Kayinvalidem ananemi aramış bida kız olursa senin adını koycam demiş bakar misin olaya :D
(407 puan)
Üvey annemle çok yakın değiliz ama allah razı olsun emeği çok üzerimde. Onu anlıyorum ama abartması ve herşeyle dalga geçer gibi inatla kendi bildiğini doğru kabul etmesi üzüyor beni. Aile özlenir. Bende babamla 3 ay kalsam git demem o kadar severim kendi aleminde. Eşm sağ olsun arkamda ama o da söz konusu annesi olunca biraz çirkinleşebiliyor. Biz hc sorun yaşamadık ama annecidir kendisi.
Görümcem sag olsun en büyük destekçim. Kv ilk hafta evine yolladı sezeryan olmasına rağmen benide o yüreklendiriyor annem bile olsa bu kadar fazla izim verme diyor. Hatta annesi ile konuşmuş kızı sıkma diye sağ olsun.
Tek sıkıntım şimdilik bu ilerde ne olur bilinmez. Beşiği biz alıcaz dedi babamlar bugun annem ben bulduk begendim diyor ben gormedim dedim. Babamda senin beğenmen önemli değil ayşe beğenecek kafamıza göremi alcaz dedi. O da arkamda allah razı olsun binkez ondan da
(407 puan)
Kv de az değilmiş. Isim konusunda tek sıkıntı kp ve üvey annem geri herkes çok beğendi. Kv hatta ne güzel dedi anne baba ismi koymayın dedi. Kız olsa da şanslıyım adaşız kv ile :)
Canım uvey annen heralde yaşayamadıklarini sende yaşamak tatmak istiyor. Kendi çocuğu gibi çok sahiplenmiş. Ama bencil olmamak lazım işte. En sevemediğim insan tipidir. Benim kayinvalidemde var biraz. Benim ilk 4 ayım okadar zor geçtiki afedersin kusa kusa yemek yapıyordum mecbur. Çünkü kimsem yoktu yanımda. Eşimin tarafi hep burda biri de arayıp demedi geliyim yemek yapıyım diye. Ben o yüzden çok muhtaç kaldım birilerine.Ağlaya ağlaya parklar da oturdum günlerce zaten hamilelik pskoljisi alt üst ediyor insanı. Hiç sevmediğim kişileri bile arar olmuştum. Ay ay ne dertler var aslında iyi geldin valla canım :)
(407 puan)
Allah razı olsun sizde iyi geldiniz. Biraz sakinleştim. Evet zor zamanda yanımızda olmayıp güzel zamanlarda olmaları birşey ifade etmiyor. Kanamam oldu düşük tehlikem vardı bir kez gelmedi. Istediği çocukla istediği kadar ilgilenebilir. Ama ben çocuğumun ağzını yüzünü öptürtmem mahrem yerlerini açıp ilan etmem. Bu benim düşünce saygi duymak yerine aşağılamak beni sinirlendiriyor. Kv ilk 4 ay yoktu doğunca biricik torunu olur. Yazık gerçekten çıkarcı kötü gün dostlarına.
Hiç sorma aynısını benim kaynanam söylüyor. Yok şurasını öpcem yok buraya götürcem falan. Allah yardımcımız olsun canım ya ama ben sanmıyorum sürekli yanımız da olup boyle konuscaklarini. En fazla 2 aya sıkılırlar. Ara da bi arayip nasıl yaptın ettin diye sorarlar ama bukadar üstüne dusceklerini sanmıyorum.
(407 puan)
Üzülerek söylüyorum tek çocugum ve ilk torun bizim tarafta. Kayınvalidemide diğer gelinler öyle bir alıştırmış ki hep ona bırakmışlar şimdi her haftasonu bırakıyorlar yollayası gelmiyor ağlıyor torunlar giderken. Malesef durum böyleyken sikılacaklarını hiç sanmıyorum.
Zamanla tepkilerini belli ederek alistircaksin mecbur ozaman canım. Zaten hayırlısıyla bi doğsun böyle herkese sinirlenip sonra bebisinin yüzüne bakınca unutursun hepsini. Şuan bunları takmamız okadar normal ki. Bütün hayatımız attigimiz adımı bile karnimizdaki bebeği düşünürek yapıyoruz. Sürekli nasıl olcak sağlıklı olcakmi doğumum ihtiyaçları vs derken pskoljimiz alt üst oluyor. Ve tecrübesiz anneleriz neyle karsilascagimizi da bilmiyoruz. Ama ben inanıyorum bi doğsunlar o kokuları ilaç gibi gelicek bize yumusacik yapıcak :))
(407 puan)
Amin inşallah sağlıcakla yavrularımıza kavuşalımda gerisi hiç önemli değil kıra döke halledicez inşallah. Benim aşırı kıskançlığımda biraz tetikliyor ama işte aonuçta dediğiniz gibi tecrübesiziz ve endişeleniyoeuz herşeye allah yardımcımız olaun. Sizin kaç haftalık kız mı erkek mi
İnşallah canım inşallah. 25+4 oğluşum olcak hayırlısıyla :) Sabah randevum var uyuyamıyorum heycandan :) Senin canım ?
(407 puan)
Ne güzel allah sağ sağlim kavuştursun. 21+3 olduk benimde oğlan allahın izniyle çarşamba bende gidicem ayrıntılı ultrasona bakalım çok özledim ya : )
Ayy inşallah hayırlı hayırlı haberler alırsın canım. Ayrıntılı ultrason çok heycanli oluyor. Ben renkliye de girmiştim o haftalar da ilk defa yüzünü görmüştüm :) yalnız ikimiz de erkek anneleri bizde kaynana olucaz dimi ya :))
(407 puan)
Evet bizde kaynana olucaz ama bize yapılanları yapmicaz bence :) bu arada siz kanguru kullanmayı düşünüyor musunuz çok hoşuma gidiyor ama ona da kulp taktılar yinede aldım hep yan oluyor hem iki tataflı güzel bişey. Siz alışverişe başladınız mı?:)

Renkliye 4 5 gün önce girdim bende ay çok güzeldi ya biraz eşime benzettim bende doktorda hayırlısı bakalım :)
Kanguru bende alırım canım ama şuan çok erken ilk temel ihtiyaçlarını alıcam. Yavaş yavaş başladım bakalım önümüzde ki hafta büyük alışverişe cikicaz :)  Ayy hiç sorma benim oğlan da aynı babası, şimdiden diyorum zaten babasının oğlu uyutmuyo diye :))
(407 puan)
Benim oğlanda geceleri çok tepikliyo gündüzleri uyuyor eşim de öyle geceleri uyumuyor baya baya babaya çekmiş. Ne güzel ilk gebeliğiniz sanırım sağlıklı olirlar inşallah. Ben biraz erken başladım. Hastane çıkışı 5 6 zıbın bir kac pijama bir kaç üst aldım. Bezini aldım battaniyesi pikesi falan herşeyi tamam. Beşiği halısı nevresimi kaldı bebek arabasinı falan doğduktan sonra almayı düşünüyorum. Geri kalanlar tek tük artık. Bornoz takımılarına baktım internetten allahım çok tatlılar durmadan almak istiyorum :)
Baya birşey halletmissin canım sen :) Bende sürekli internetten araştırıyorum gördükçe hepsini alasım geliyor. Daha mağazaya girmedim girsem kendimi kaybetcem heralde :) evet benim de ilk canım o yüzden çok hevesim var Allahım hayirsiyla bi atlatsak dogumuzu ya.. Ben odasını şimdiden yapcam canım bi oda takımı alcam birde bizim odamiza sepet besık. Sen nasıl düşünüyorsun?  Bide araba hakkın da bi fikrin varmı ?
(407 puan)
Arabayı hala araştırıyorum karar veremedim ama önceliğim çift taraflı olması. Bende bebeğimin odasına büyüyen beşik almayı düşünüyorum halısı nevresimi yeterli şimdilik. Yatak odasında ahşap bi beşik beğendim gayet kullanışlı geldi ilk zamanlar rahat etmek adın odamda çok yer yok küçük bişey zaten. Büyüyen beşik bana çok mantıklı geldi 3  yaşlarında normal yatak yapsak biraz aklı erince kendi istediği oda takımını alırız diye düşündük.  Park yataklar var ahşap beşikle ikisi arasında kararsızım. Siz ne yaptınız beşiğe bebek arabasına karar verdiniz mi? Ha bide şu pusetli arabalar var o da çok hoşuma gitti. Sanırım tercihim o olacak
Bende senin gibi düşünüyorum canım. Odasına büyüyen besıklerden alıcam. Kendi yatak odamız küçük olduğu içinde sepet beşik almayı düşünüyorum. Park yataklarda bende çok gidip geldim ama naylon olduğu için pek guvenemedim. Görünüşlerine de taktım biraz. Bebek arabası benetonun bt500ler var onu öneren çok oldu bana sanırım ondan alırım ama daha karar veremedim.
(407 puan)
Park yataklar kullanışlı deniyor ama bende pek begenemedim ya içime sinmedi aslında. Bebek arabasını doğumdan 2 3 ay sonra alırım heralde zaten pek de lazım olmaz ama işte yakın yerlerde anca. Eşim gündüz evde olunca genelde alışverisi falan o yapar ben pek sevmem dışarı çıkmayı bi de bebek olunca hiç çıkmam heralde. Ilerde lazım olur belki diye 2 3 ay sonra alicam inşallah. Biz ilk olunca baya heyecanlıyız galiba daha erken diyen çok oldu bana ama ben herşeyi halletmek istiyorum ne olur ne olmaz. Antalya çok sıcak şimdi bile duramıyorum ilerde 1 2 ay sonra hiç çıkamam en iyisi vakitlice halletmek. Bi mağazadan banyo ürünleri alıcam küvet falan.

Hangi şampuan hangi beze karar kıldınız?
Bende kırkından sonra alıcam arabasını canım. Taşıma çantaları oluyor onlardan alırım ilk zamanlar sağlık ocağına vs giderken kullanmak için. Coook iyi yapmışsın bence Antalya fena oluyor hele bir ay sonra iyice dayanamaz hale gelicez. Canım ben çok kararsızım bez konusunda falan da. Her bebekte değişik oluyormuş. O yüzden ilk az alıcam deniycem. Kardeşim huggiesi öneriyor. Şampuanı da büyük ihtimal Sebamed alırım. Okadar özeniyorum ki hastane çıkışını da isimli yaptırmak istiyorum :)
(407 puan)
Sizde mi antalyadasınız :)  bende sebamed düşünüyorum daha almadım biraz daha bakıcam bebek bezide yenidoğan 1 2 prima pampers aldım. Memnun kalırsam devam edicem. İslak mendil kullanmayı düşünmüyorum evde ama dısarda yanımda olsun diye komili almayı düşünüyorum.
Yok canım ben Adapazarı :) Kardeşim orda okumuştu bilirim sıcaklarını nemini (: Prima da çok iyi aslında hazır bebek bezini almışken ıslak mendilli de o olabilir.  3 saat uyumuşum belli belirsiz kontrole gitcem bakalım canım sen uyudun mu :)
(407 puan)
Malesef 7 gibi biraz uyudum 8 de kalktim ona da uyku denirse hastaneye falan gittik eşim için. Ne olcaka bilmiyorum sıcak bir yandan göbek bir yandan uyuyamıyorum dönemiyorum seninde mi sorunun aynı :)
Ay canım doktora gitcem diye heycandan uyuyamdim da şok oldum gidince.Adam iyi güzel dedi şu kadar haftalık dedi kalktı gitti yanımdan. Ne ekrandan gorebildim ne soru sorabildim. Allah devlet hastanesine muhtaç etmesin kimseyi ya. Sırf giriş yapılması için gittim devlete nasıl sinir oldum. Devlete gidenler göremiyor mu çocuğunu onu anlamdım günah :(( Haftaya özele gitcem inşallah özlem gideririm artı oğlumla çok özledim :/
(407 puan)
Doktorun kötü denk gelmiş ben kontroller ve tahliller için devletede gidiyorum ayda 1 kez. Doktorum o kadar iyi o kadar anlayışlı ki yakşalık 10 dakika bana bu eli bak bu bi ayağı diye her seferinde gösteriyor. Sorunlarımı dinliyor biten ilaçlarımı yazıyor ve bana uyarılarda bulunuyor. Mesela bu ay muz çok ye gibi.

Malesef bazı doktorlar çok kötü ama her devlet böyle değil. Buradaki egitim araştırma hastanesi çok güzel doğum hanesi falan çok gelişmiş. Bir banka hesabı açtım doğuma vereceğim parayı özele gideceğim parayı oğluma yatırım yapıyorum. Her türlü çekicez o sancıyı bakalım hayırlısı. Allah iyi insanlarla güzel oersonellerle karşılaştırsın.

Haftaya artık kendi doktoruna gidersin kilosunu falan söyledi mi ?
Nekadar şanslısın canım ya. Bu şehirdeki doktorlar biraz sıkıntılı zaten doktor bulmakta sıkıntı. Ankarada da dediğin gibi oluyor güzel ilgileniyorlar. İnsan yerine koymuyorlar burda anlamadım. Ne kilosunu söyledi nede gösterdi canım. Daha doktora bile karar veremedim. Eşim ille kadın olcak diyo buranın en iyi doktoru da erkek. Kadın doktorlar ilgisiz suratsız. Valla ne yapacağımı bilmiyorum.
(407 puan)
Benim eşimde kadın doktor diye tuturanlardan ama yapacak birşey yok sonuçta söz konusu sağlıksa erkeği kadını olmuyor. Rabbim yüzüme güldü iyi bir kadın doktora denk geldim ama kötülere denk gelseydim bi tane erkek doktor var ona gidecektim zar zor ikna etmiştim. Ve genelde erkek doktorlar daha ilgili daha iyi oluyorlar sanırım. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah çok iyi bir doktora denk gelirsiniz.

Şikayeyvar diye bir site var ben kendi doktorumu ordaki yorumlardan bulmuştum hangi doktor iyi hamgisi kötü yorumluyirlar netten araştırın isterseniz.
Çok sağol canım baktım dediğin siteye ama bildiğim doktorlarla ilgili hicbirsey yok. Küçük şehir de olmanın dejavantajı :/ Hatta ayrıntılı ultrason yapan tek birtane Prof.  vardı okadar durum vahim maalesef. Bakalım haftaya bi doktoru deniycem umarım elektriğimiz tutar.
(407 puan)
Inşallah tutar doktor çok önemli çünkü. Şimdiye kadar doktor seçmediniz mi? Özele mi gidiyordunuz?
Seçtim canım özele gidiyordum normal doğumu destekleyen çok iyi bir kadın doktor var. Suratsız biraz ama işini iyi yapıyor. Ama sezeryana çok karşı. Eğitimlerin de sezeryan hakkında bilgi vermeyi bırak kötülüyor bile. Bende mecbur sezeryan olcagim için irite oldum bi anda soğudum. Yeni doktor arayisindayim yani.
(407 puan)
Özel değilse sorun ne neden mecbur sezeryan? Sağlık problemi sanırım. Nasıl belli oldu şimdiden
Kalbim de sorun var canım. Çarpıntım çok oluyor. Normalde de en ufacık koşmam da hareketimde tıkanıyorum.
(407 puan)
Panik atak sanırım allah yar ve yardımcım olsun inşallah. Bebeğin sana şifa gibi gelir :)
0 oy
(172 puan)

üzülme sen bebişin de üzülür karışıyolar canım ya ama bu kadar değil sen onlari karşına al tesekkur ederim ilgileniyosunuz ama ben bu kadarindan rahatsiz oluyorum gibisinie konuş bence sıkma kendini konus duzelir insaallah

(407 puan)
Konuştum daha önce. 13 haftamda söyledim hamile olduğumu buna bile kızdılar neden saklamışım hastaneye gelip görceklermiş. Zaten çocuk gibi gözükmüyordu ki ilerde gideriz diyorum yok her halini görceklermiş. Kv her muayenede hemen bana da haber verin diyor bizden önce hastanede oluyor. Ben bebeğimin bu kadar sahiplenilmesini istemiyorum.
haklısın canım gerçekten üzüldüm sen tekrar sert bi dille konuş o zaman insaallah hersey gönlünce olur
(407 puan)
Amin inşallah. Eşim 24 yaşında kv hala çocukmuş gibi seviyor ama söz konusu benim çocuğum olunca sevmem heveslerim kursağımda bırakılıyor. Ne diyeyim allah herkesin her yaptığını görüyor
Allah muhafaza katil olurum :)
0 oy
(88 puan)

Bence çok saçma en fazla kırk çıkana kadar birileri kalacaksa kalmalı ki oda tecrübeli olmalı hiç çocuğu yok diyorsun ne demeye kalacak  üç ay , açıkça istemediğini söyle ama bence boşa konuşuyor çocuk doğsun en fazla bir iki hafta kalıp kaçarlar diye düşünüyorum kimse gece uykusundan keyifle kalkmaz anne dışında. Boşuna kafana takma senin bozulduğunu anlayıp bilerek üsteliyor da olabilir takma söyler söyler susar ;)

(88 puan)
Kıyamam ya üzme kendini ,  hayırlısıyla bir kucağına al kardeşinde yaptığını sana yapmasına izin vermezsin zorla kalacak değil ya takma öncelik sen ve bebeğin gerisi kuru gürültü
(407 puan)
Sinirim geçince komik bile geliyor. Benim odamı bozmadılar yatağım falan duruyor babamlarda. Geçen çocuk odasına koyalım ben burda yatarım beşiği şuraya koyarız rahat ederim diyor. Şaka gibi ya. Bende dengesizim zaten minicik bebeği odada bırakıp kendi odamda uyuyacağım.
(88 puan)
Resmen senin adına plan yapıyor kadın neyin kafasını yaşıyorsa artık töbe yarabbim :) Allah sana sabır versin umarım  herşey gönlünden geçtiği gbi olur maalesef böyle şeyler  oluo engel olamıyor insan
(407 puan)
Malesef allah ıslah eylesin inşallah anlar beni kırmak zorunda kalmam
(88 puan)
Zaten ne başımıza geliyorsa kimseyi kırmamak adına sustuğumuzdan geliyor ya neyse :/
0 oy

Evet banada diyorlar alma diye ama ben gelirim sen bakamazsin bebeğe demiyorlar kendi annemi ben istedim yanıma doğum değilde dogumdan sonra bi hafta kalması için yanımda kaynanam da ben alırım dedi herşey i hiç bise almamış sadece iki üç parça bise iyki onu dinlemeden almışım ben beşiğin kıyafetlerini çok bilmislik tasliyo kaynanam bana ama kendi kızlarına gelince sesi çıkmıyor kızın besigini bile o almış banada iki üç parça ucuz elbise 

(407 puan)
Evet haklısinız herşeye karışıp bide yapmayanlar var. Onlar ayrı bi sinir bozucu ya bel bağlayıp almasaydinız inanıp ne olacaktı. Allahım sen akıl fikir ver. Kızina yapmışta oğlu el çocuğumu. Bazi aileler de saçma sapan davranıyor hayırlısı olsun hakkımızda.
Aynen vallaha ya iyki eşimin tayini çıktı da taşındım yanlarından yoksa beni deli ederlerdi doğumdan sonra çok şükür allah yüzüme baktida uzağa geldim kaynanam da gelemiyor çocukların okulu var diye bide ramazan oldugu icin gelemiyo iyki boyle denk geldi dogumum 2haftam var doğuma hatta her an bile gelebilir doktorum öyle dedi sancılarım var
(407 puan)
Rabbim sağ sağlim kavuştursun allah analı babalı büyütsün. Hayırlı evlat olur inşallah bir avazda doğurursunuz :) ilk zamanlar aileniz mi gelecek zor olabilir ama tabi ilk 1 2 hafta sonrasında artık halledebilirz bence
Amin inşaallah tüm herkese nasip etsin kavuşmayı bebeklerine sadece annem gelcek bi hafta yanımda durmaya sonra geri gitcek eşimle hallederim sonrasını zaten allah yardım eder
(407 puan)
En iyisi valla sizin yaptığınız bir hafta yeterli. Zaten bi şekilde alışmalıyız işi zorlaştırmaya gerek yok.
0 oy

bende aynısını yaşıyorum birşey alacağım diyorum annem ablan yapar alır bebek arabası alacağım diyorum ablan yapar yok hastane çıkışını ablan alır gibi laflar annem de odasını alacağım perdesini yapacağım diyor zaten kayinvaldemler karışmıyor kız tarafı daha çok karışıyor o kadar yani bende çözümü söyle buldum dedim herkesi alacağım e bebeğe gideceğiz herkesin önüne bir araba kim dedim ne almak isterse alabilir dedim artık kafamı takmıyorum onlar hastane çıkışı mi alacak ben de alacağım. tabiki benim aldığım yavruma giydirilecek onlardan önce e bebeğe gideceğim bir tur gezip ne istediğimi araştıracağım böylece bebek arabası mi alacaklar böylece kendim istediğimi onlara çaktırmadan aldıracağım onlara da kızmıyorum heves ediyorlar ben nazicane böyle çözdüm canim

amin canım inşallah ama yine de kendini çok üzme kimsenin umrunda değil çünkü kendimize zarar veriyoruz ancak herşey gonlunce olsun inşallah
inşallah canım allah büyüktür sen iyi ol bebeğinle de onlar hele bebek bir doğsun kendileri gitmek istemez torun başka diyorlar
(407 puan)
Evet bekletinler durumlar doğrultusunda çok farklı oluyoruz. Kimi yardım bekliyor kimi pek oralı olmuyor. Bu yaşıma kadar herşeyi ciddi anlamda kendim yaptım. Liseyi kazandığım özel devlet bursaları okul sonraları gittiğim part time kafelerde  çalışarak kazandım. Kimse bana o zamanlar sormadı hatta elimdeki paraya göz diktiler. Üniversiteyi aynı zorluklarla kazandım. Bakmayın şuan herkes iyi gözüküyor ama içinde bir şeytan yatıyor bunu biliyorum. Menfaat ilişkilerinden nefret ediyorum. Çociğumu böyle insana emanet edim yarım saat arkamı dönmek istemiyorum.
haklisin canım hayat zor rabbim gönlüne göre versin sen ne istiyorsan ona göre davran o kişiler seni mutsuz ediyorsa hayatında az yer var ne kadar yakınin olursa olsun herkes yerini bilecek artık sende bir anne olacaksın canım bizi üzen herşey yavrumuzu uzer bunu yavrumuza yapmaya hakkımız yok üzme kendini canim
(407 puan)
Çok güzel yazmıssınız haklısınız ama söz konusu eş ailesi olunca pekte bir mesafe koyulamıyor sanırım ya da beb beceremedim. :)
Bizde artık yavrularımız için yaşayacağız inşallah bizi üzmezler çünkü çocuktan sonra kimseyi kırmaya çekinmem
0 oy
(56 puan)

Bana da böule karışılacak kesin ama hayır demeyi öğrenmek lazım. Abimin eşi mesela asla bir şeyine karıştırmaz annemi ama annem de saygılırı geri çekilir. Torunu özeniyor ama hep geri durur. Doğumu çok zorlu geçmişti 4.600 normal doğum yaptı dikişleri vardı yürüyemiyordu kıyamam. İlk altı açılacaktı annem kalktı ben yapayım annem ağrın var diye gelin hemen dedi hayır anne doktor bana yürü de dedi yaptırmadı. Ağladı annem dedi alayım sana getireyim hayır anne dedi bırak susacak dedi gitti sırtını pışpışladı sustu. Kucağa alışsın istemiyorum aramızda bağ olmalı dedi harbiden de kurdu ne kucağa alışık şimdi ne bi şey. Ara ara sorar ama karıştırmaz. Yıkama işini de sen her zaman burada olmayacaksın benim öğrenmem yapmam lazım dedi. Ben de böyle tatlı dille hep ikinci planda bırakmaya çalışıcam. Torunları elbette özeniyorlar ve artık yaşlılıktan mıdır nedir alınıyorlar ama onların değil benim düzenime göre olmalı. Onlar akşam evine gidecek çocuk bana kalacak tabii ki benim düzenimde olmalı. Nasipse bakalım neler yaşayıp göreceğiz sıkma arkadaşım kendini. Tatlı dille gerektiğinde hayırla anlat derdini. Hayır demedikçe biz taviz tavizi doğuruyor sonrasında. 

Bende sizin gibi düşünüyorum. Düzen bizim düzenimiz. Eşim gece çalışıyor evde degil kucaga falan alışsa vay halime. Özeniyorlar biliyorum. Çokda severim kv ama hala ısrarla karışmak istiyor. 28+0 dayım bebeğimin odasını yapmak istiyorum artık kv sürekli eşime ne gerek var 2 hafta kala kurulur diyip duruyor. Istiyorum ki bazı şeyleri kendileri anlayıp geri çekilsin. 2 bucuk ay kaldi hala bu eve bi bebek geleceği belli bile değil. Heveslerim hep yarım kaldı. Neye elimi atsam alma biz alıcaz diye diye bu ayı ettiler. Ben istedim ki yavaş yavaş alayım yavaş yavaş bakayım öğreneyim herşeyi. Sanki yavrum üzerinde çok söz sahibi olamayacak gibiyim. Şimdiden doğsada doya doya öpsek diyorlar. Ben çocuğumun öpülmesini de istemiyorum. Kıskanmak değilde mikroplardan ötürü. Bu yüzden beyin kanaması geçiril hayatini kaybeden bebekler var. Neden bile bile onlara alin opun saçın tüm mikropları diyeyim. Bugüne kadar hiçbirşeyde bu kadar dolup öfkelenmedim. Ev alışverişini kv eşimle yaptı fikrim sadece koltuk renginde soruldu. Perdelerimi bircok mobilyami eve gelince gordum. Hicbirine kırılmadım ama söz konusu evlatken eskisi givi olamıyorum. Kv şuan alttan alttan işliyor eşimi kendi bildigi istedigi gibi olsun istiyor.
Gelininizi taktir ettim gerçekten bilinçli ve cesurca davranmış. Allah hepimizin yavrularini korusun sag saglim kavustursun insallah. Yse
(2,896 puan)
Aysesultan seni gayet iyi anlıyorum canım.Benim ailem de bende istanbulbdayiz .Annem yardimci olur ama öyle asla sıkmaz.zaten babam yatalak evde annem ve bakıcı var .Eşimin ailesi izmir de ama eşim tek cocuk. Benim bebeğim ocak ortası doğacak Allah nasip ederse.kayinvalidem şimdi den başladı o kadar çok istiyor ki izmir e tasinmamizi sürekli yok ev buldum size satın oradaki evi buraya gelin.Eşimin işi de benim işimde şükür gayet iyi her yerden bulabiliriz meslekten ötürü. Ama gitmeyi istemiyorum.şimdi den başladı kayinpederm ve kayinvalidem yok ızmir de de oda yapacağım 2 ayda 1 getirirsiniz. Doğuma 10 gün kala geleceğiz 1 ay kalacağız .çok heyecanliyiz .anlıyorum onlarida torun tabiki de sevecekler gelecekler haklılar amayok bebek arabasını begendim alacağız halisini tulunu beğendim beğendikleri de 1970 ten kalma .bende bugün dedim yollayın 2 bin tl ben kendi istegime göre alayım bebek arabasını kolay taşınabilir  istiyorum ki kaldiki ocak ortası doğuracağım. Nisan a kadar bebek arabası almak istemiyorum. Yani dusunmuyorlar hiç benim eşim in adı saltuk han erkek olursa Doruk han koyacagim  eşim ile ismi çok uyuyor diye yok cirkinmis burak ismini koyacakmisiz.eşim de isme niye karisiyorsunuz dedi .bozuldular. Kiz olursa da duru koyacağım onuda begenmediler ozge koyacakmisiz.karisamazlar tabiki de ama can sıkıyor ışte bu durumda. Halbuki çok severim kayinvalidem i kayinpederimi gerçekten ama ışte bu süreçte kalp kırmamak gerek de biz kiriliyoruz  farkında değil ler.Benim ailemde asla karışmaz yani.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 386 göst.
15 Aralık 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Fatma horoz (153 puan) sordu
0 oy
1 cevap 131 göst.
0 oy
1 cevap 294 göst.
0 oy
7 cevap 216 göst.

647,149 soru

3,412,783 cevap

4,242,511 yorum

182,919 üye

...