0 oy
900 göst.
Doğum kategorisinde (102 puan)

Konumuzla alakasız ama en büyük hayal kırıklığınız ne oldu kızlar dertlşlm biraz

5 Cevap

0 oy
(407 puan)

En büyük hayal kırıklığım annem. Malesef hayatta bazen anne olmayı haketmeyen insanlar doğurganlık özelliğini kullanıyor. Rabbim bizi şaşıran annelerden eylemesin inşallah. 

(104 puan)
Benim içimden geçenleri yazmışsın annen terk mi etti?
(407 puan)
5 yaşındaydım terk ettiğinde. 16 yaşında anne sevdamdan aradım günlerce kapısında yattım bir kere başımı okşasın diye ama o kimden olduğu belli olmayan bi adamdan peydahladığı çocuğu sevmekle meşguldü. Bir kez olsun ona baktığı gibi bakmadı sarılmadı koklamadı öpmedi. Yıllarca hasretini kurdum belki bi açıklaması vardır dedim ama tek açıklaması o adamın kızısın iatemiyorum oldu. Zaten kısa süreli anne kız ilişkimizde beni yaka paça kışın ortasında atletle taytla terlikle saçımdan sürüyerek sokağa atmasıyla son buldu. Şuan anne olucam allahın izniyle ama gerçek bi anne olucam. Yavrumu ne pahasına olursa olsun aon nefesime kadar koruyup kollayacağım. Yıllar oldu görmüyorum yine eksikliğini hep hissettiğim gibi hissediyorum özellikle şu dönemimde ama olmasada oluyormuş bunu anladım.

Hayat bazen bir annenin vicdanını bile köreltiyor rabbim bizi nefsine şeytana uyanlardan da uymaktanda uzak eylesin.

Sizin durumunuz nedir acaba ?
(104 puan)
5 yaşında terketti annem.babamı sevmiyormuş  evliykende gözü disardaymis hep zaten bende senin gibi hep agladim lisede tanistim annemle ama içimdeki acı hiç geçmedi o da zaten acımı dibdirmedi  yabancı gibiydi.
(407 puan)
Resmen aynı şeyleri yaşamışız. Bazen geceleri doğuma gidiyorum rüyamda annem saçlarımı okşyor nasıl mutlu oluyorum anlatamam. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.

Şuan ki yokluğu en büyük hayal kırıklığım. Isterdim ki doğuma giderken o tutsun ellerimi o olsun yanımda beni ezdirmesim kimseye ama malesef onjn yokluğunu kv doldurmaya çalışıyor. Ahhh bi bilseler kimse başaramaz bu boşluğu doldurmayı ama artık evladım tüm yaralarımı sarıcak allahın izniyle
(104 puan)
Umarım bende öyle teselli etmeye çalışıyorum kendimi ama hamileliktenmidir anlamadim daha çok duygusalim düşünüp düşünüp ağlıyorum veya çok sinirleniyorum tövbe yarabbim isyan boyutuna gelmesinden korkuyorum.bir insan evladini nasıl bırakır gider anlayamıyorum ki ben.
(833 puan)
ayse sultan gercekten cokkk uzuldummm genellikle tvde goruruz bole seyleri benm babamda bizi. terk etti. hep bir yanm bos kaldi baba sewgisi nedir bilnem cunku cok kucuktum annem bizi ewde tek birakir tarlada bagda bahcede calisirdi.   benm en buyuk hayal kirikligim babamin 20 ye yakin yil sonra ewe gelmesi annemin onu kabul etmesi beni cojjjk etjiledi ben ewledim dayanamadim artk o adami gormek istemedim ama annem onun yuzunden intihar etti canina kiydi olduu birde burdan bak. habgisne uzuleyim
(104 puan)
Öff gerçekten çok Üzüldüm benim babamda ickici berdusun tekiydi hayatimi mahfetti ann ve babam
benm annem cok iyi. kadindi olumden allahtan cok korkuyordu namazinda niyazinda biriydi cok fedakardi ne oldu allahtan ve bizden daha. cok kocasini sevdi. bBamin onu tekrar terk etmesinden korktu. kendini su kanalina atti ben 2 ci hamillegimin keyfini cikaramadim dogumuma.  iki hafta kala olduu cocigumu sewmek bile zehirr oldu.  babamdan nefret ediyorum
(407 puan)
Malesef bırakabiliyor meraklı hanım. Kedi eniğini bırakamıyor ama insan evladını bırakıyor. Allah islah etsin onları bizden uzak olsun. Rabbim öbür dünyada mükafatını versin bu acıların inşallah.
cokk zorrr kizlar
(407 puan)
Fatma hanım allah sizide mükafatlandırsın inşallah. Evlatlarınıza ve size sağlıklı uzun ömürler versin. Malesef hayat bazılarına acımasız davranabiliyor. Bazıları zerre haketmiyor anne baba olmayı ama allahın taktiri. Ne yüzle yıllar sonra gelmiş onun da ar damarı yokmuş afedersinizde. Allah sizlerin günahlarını affetsin inşallah. Rabbim gören bilen bizde böyle sınandık. Hep eksik büyüdük ve en büyük artımızda bu. O kadar güçlüyüz ki kendimize yol çizip hayat kurduk. Ne kadar yaşamasakta içgüdüyle bu hayata melekler getirmek istedik. Şimdi inanıyorum ki bizler daha iyi evlatlarımıza sarılıcaz. Kimse gücenmesin dediğime ama bizler evlat sevgisini bi tık fazla yaşayacağız. Rabbim evlatlarımızı korusun inşallah.
ama sizlerde helal olsun yikilmamissinz. anne es olmussunuz. onlarin yizunden sokaklarda orda burda olabilrdk peki ozel olmazsa. size kim bakti
(407 puan)
Canım misafir ve fatma aynı kişisiniz herhalde. Allah annenizin mekanını cennet eylesin. Inşallah cennette buluşursunuz başınız sağ olsun. Acınızın tarifi yok yıllarca hem anne hem baba olmuş. Ama onuda anlamak gerek bilinçli yapmafı belli ki. Yıllarca tek başına çalışıp didindi 20 yıl sonra geldi eşi tekrar kabul etti psikolojisink anlamak gerek. Allah rahmet eylesin baba olacak o kişiden o kadıncağızın hakkı bir bir çıksın inşallah gün yüzü görmez.
(407 puan)
Beni babam büyüttü 12 yaşıma kadar sonra artık tek yapamadığını yetemediğini evlenmek istediğini söyledi bende kabul ettim. Keşke etmeseydim. Hayatım o günden sonra daha kötü oldu. Üvey annem cadının tekiydi. Yine sağolsun iki tas yemek koydu önüme ama dövmedimi sovmedimi neler neler yaptı. Allah görüyo şimdi evladım olacak ve melek kesildi. Bana yardım etmek istemeler yanımda olmak istemeler falan. Ama işte herkes herkesin ne olduğunu biliyor. Merhaba merhabayız babam var arada ama gerisi yok.
amin ayse hanim en kotusude baskasiyla ewlenmesi. ewlendigi kiside oldu kadini iki yetimi birakti onlar daha zavalliydi babam. cocuklarindan kucuk olanida getrdi.  bir kadinin degil iki kadinin hayatini maf etti 7 tane cocugun. hayallerinide. cop etti abim 37 yasinda 2 yil gecti hala cocuk gibi agliyorr annemin pesinden
(407 puan)
Allah abinize sabır versin inşallah. Babanız gerçekten bu dünyada da ahirette de herşeyi haketmiş. Hep dua ederdim rabbim tüm müslüman kardeşlerimi affet diye ama böyle herkesin hayatını bitiren ortalıkta evlatlarını yetim bırakam adama dua etmek istemem.
ayse hanim ne deyim ki yasimiz buyudu ama hala icimizde ki cocuk boynu bukuk iste unutamiyorr.    gene dovmus sovmus ama annebden daha iyimis vocdanini rahatlatiyor sozde
(407 puan)
Evet iyiliklerini inkar edemem. Bugün bana muhtac olsa ki allah korusun rabbim kimseyi muhtaç etmesin kimseye kapım her zaman acık. Onun günahı kendine. Hiç cocugu olmamış ve evladımı sahiplenmek istiyor. Şaka yaptığını sanıyor ama hala bana annende öldürdü üstüne yattı sende yatarsın öldürürsün doğar doğmaz ver bana benim olaun diyor herkesin içinde. Aonra gülüyor kendince annemle vurarak şaka yapıyor ama o ortamda yerin dibine giriyorum. Bazı şeyler affedilmez. Ben yinede kin beslemedim. Babam benim bu dünyadaki en kıymetlim. Onun hatrı için herşeyi yaparım. Bir baba ne kadar anne olabilir keşke herkes bana yaptıklarına göre bilse. Onun hakkını ödeyemem. O sebeple üvey annemde başımın tacıdır. Allh kalbimizi bile gören.
aynen canim etme allahindan bulsunlar de gunahida benim boynuma olsunn. olmeden once annem rutama giriyo bir suyun icinde can cekisiyor sonra ben hastahaneye gidiyorum orda bebegimi goruyorum olmuss guya cok uzuluyorum sabah doktora gidiyorum gercekte doktor bebek sikintili diyor agliyorm falan annemi aradim moral olsun diye. cok tuafti kizim hakkini helal et ben senin dogumuna gelemem. ozur dilerim.  diger cocugunuda op kokla benm yerime seni cok sewiyorm af et beni dedi anne diyorsun dedim agladim titredim kayinvalidem aldi teli. kizima anne ol torunlarimda oda sana emanet dedi kapati sabahinda zaten gizliden evden cikmis cok tenha yerden su kanalina atmis baya cirpinmis. simdi soyle bana bu nasl acidir unutulabilir mi
amin canim benim. malesef utanc meselesi dogru dedin allah kimseyi muhtac etmesin. sizin kac haftalik gebwliginiz
(275 puan)
Sizin gibi benim de anneden yana hayal kırıklığım büyük. Küçüktüm pek birşey hatırlamıyorum onunla ilgili hatırlamak da istemiyorum aslında. Allah bin kere razı olsun babaannem büyüttü bizi onu anne bildim hala da öyle değiştirme imkanım olsa anne adı yazan yerlere onun adını yazdırmak isterdim. Bırakıp terk edip gitti. Çilesini büyürken çektim  ama. Biri bişeyden dolayı kızınca aynı annesi dedi hep. İnanır mısınız benim için küfür niteliğindeydi. Büyüdüm büyüdükçe de görsel olarak ona benzedim. Yüz hatlarımız neredeyse aynıymış. O ve babam yüzünden evlilikten korktum istemedim ama eşim çıktı karşıma allem etti kallem etti sevdirdi kendini evlendik çok mutluyum Allah bundan geri koymasın inşallah. İçimde bi eksiklik hissettim yakın arkadaşlarım anne eksikliğidir o dediler ama anladım ki onun eksikliği değilmiş. Hamile olduğumu anladığımda gitti o eksiklik. Maalesef şimdi tek korkum oğluma iyi bi anne olamamak. Eşimle yada bi tanıdığımla paylaşamıyorum ama bundan çok korkuyorum ya cidden ona bu kadar benziyorsam diye içim içimi yiyor. En azından burdan paylaşayım istedim yazmak iyi geldi. Allah korkularımızı çıkarmasın karşımıza. Amin
(407 puan)
Kesinlikle unutulamaz rabbim size ve ailenize sabır versin. Ama annenizin psikolojisi gerçekten bozulmuş. Inanın cümlelerim boğazımda düğümlendi. Ne diyebilirimki nasil bir şey sizi teselli eder ki.. malesef benim diyeceğim herşeh kifayetsiz. Size dua etmekten annenize rahmet dilemekten başka diyecek birşeyim olmuyor. Rabbim kalan ömrünü evlatlarınıza size versin inşallah. Ne kadar zaman oldu acaba yeni mi oldu?
(407 puan)
21+6 olduk. Rabbim evlatlarımızı korusun sizin kaç haftalık
(407 puan)
Zeynep hanım korkularınızı anlıyorum bende bazen kendime sordum bu soruyu..  ve cevap hep aynı onjn minik kalbinin sesini duyduğumdan beri cevap belli.. ben asla bırakamam..

Sizin bu kaygılarınız bile evladınıza nasıl güzel bir anne olacağınızın nasıl sahip cıkacağınızın en büyük kanıtı. Içiniz ferah olsun belli ki anneniz babanız gibi değilsiniz üremek için değil baksanıza onun için endişelendiğiniz bir meleğiniz var. Inşallah sağ sağlim kavuşursunuz yavrunuza.

Ne kadar yok desek de anne eksikliği başka birşey rabbim kimseyi imtahan etmesin inşallah ama onlarsızda oluyor. Sürekli onu hissediyorsun ama varlıgı zarar ziyan. Siz de böyle düşünün bana annene benziyorsun diyenlere hayır ben babamın kızıyım diyorum. Sizde kendinizi ona benzetenlere benzemediğinizi dillendirin.

Eşinizden yüzünüz gülmüş allah razı olsun eşinizden ne güzel sizi mutlu ediyor. Rabbim bizi bi aile ile imtihan etti şimdi kendi ailemizle ödüllendiriyor. Gaflete düşüp isyan edenlerden olmayalım inşallah.
(275 puan)
İnşallah. Rabbim imtihanlarımızı kolay eylesin. Oğluma kavuşmayı iple çekiyorum daha vaktimiz var. Onun kımıldaması hissettiğimden beri hayat daha farklı geliyor sanki bi anlamı oldu. Allahım sağ salim kavuşmayı ona hayırlı anne baba olmayı nasip eylesin. Onu da bize millete vatana hayırlı evlat eylesin inşallah
yok canim. ya 2 yil oldu oglum iki yasina girecek darbe zamani oldu ben taaa istanbuldan mersine nasl gittim bilmiyorm karinim burnumda kizim cok kayinvalideme biraktimm. ve gebeligim cok riskliydi. kimse beni gondermek istemedi yogun bakimda yatti.  iki hafta falan.   doktorlarin annen in yasamasi icin gokten peygamber inmesi lazim dedi ama beni abimler kandirdi sen ewine son annemizin hayati fonksiyolari yerine geleck dedi dondum tekrar istanbula. sonra oldu. iste mezarina bile gidemedim hala da gidemediim
(407 puan)
Amin inşallah allah hepimizin yavrularini koruyup sag saglim kavuatursun insallah. Sizin kac haftalik?
amin zeynep hanim
bende 36 ya girecm az kaldi sukur sikinti yok esimde aileside iyiler iki tane daha yavrum varr onlar herseyim
(275 puan)
25+3 günlük hamileyim
amin ayse hanim dualariniz icin guzel yureginizle. guzel dileklerinz icinde allah sizden i olsn
(407 puan)
Allah sizlerdende razı olsun inşallah. Misafir sizin az kalmış maşallah.
zeynep hanim anneniz sizi dogurmus olabilir. ona benzemeniz icin. kalbinizin olmamasi lazim benm kayinpedrimin anneside 2 yasinda terk etmis babasi 6 aylikken olmus dedesi bakmis simdi annesinin 6 kizi var mirasindan red etmis kayinpederimin adamin psikolojisi cok bozulmus halada bozukkk beterin beteri var ama cok iyi bir. baba alin size ornek
adim esma ayse hanim ole hitap edin fatma mirada dogack kizimin adi. aynen az kaldi hic korkum yok iki dogumdan sonra artk tecrubelendim
(407 puan)
Maşallah 3. Çocuğunuz mu allah bagıslasın kızınızda ismiyle yaşasın inşallah Esma hanım
allah razi din vala birilerine anlatmak cok iyi geldi sa olun beni dinlediginiz icinn sizde uzulmeyiinn kotu ruya deyip gecin suan sicak yuvamizda eslerimizle cocuklarimizla yadamak en guzellll hediye
(407 puan)
Allah sizden razı olsun esma hanım. Haklısınız iyide kotüde olsa hayat bi sekilde devam ediyor. Şimdi daha güclü olma vakti.
-Reklam-
0 oy
(83 puan)

Ilk hamile oldugumu ogrendigimde esime soylemistim.ve oda 3 ay dolana kadar kimseye soylemeyelim demisti. Aciklamasini dinlemeden tepki gostermis ve cok aglamistim istemiyor diye. 

Megerse olayin asli isyerinde bir arkadasinin eai hamile imis ve dusuk yapmis. Hamileliligini ilk haftadan herkesle paylastiklari icin duauk oldugundada haftalarca insanlar arayip gecmis olsun nasil oldu diye soruyorlarmis. Yeniden yeniden yarasini desiyorlarmis kadinin. Allah gostermesin ayni sey bizimde basimiza gelirse oyle seyler yasamayalim diye 3 ayi bekleyelim demis.

Simdi 3. Bebegime hamileyim. Hepsindede cevremizle paylasmak icin 3. Ayin dolmasini bekledik

0 oy

Hayal  kırıklıklarımdan bitanesi şuan hamileyim her kontrole umutla heyecanla gidiyorum hatta ultrason koltuğunda gülme krizine girerdim bebeği falan zor görürdük yine bi gün heyecanla gittik doktor baktı ve kesenin gelişmediğini söyledi bebeğim 6+4 haftalık kesem5+2 haftalık başladım ağlamaya düşük riski yüksek bebek sıkıştığından kalbinin durma ihtimali var Haftada bir kontrole gidiyorum kesem yine geride bebek 7+6 haftalık kese 6+2 haftalık bakalım nolcak artık ultrason koltuğuna ağlayarak uzanıyorum 10 gün falan geride kese:(

(3,293 puan)
Canım benim de gerideydi 1 hafta , su an yeni düzeldi.
Keseniz mi gerideydi bebek mi
Bebeğin gelişimi gerideydi. Geçen hafta düzeldi hep geriden geldi
Canım bende kese geride :((
O da düzelir canım, neler duzelmiyor şekilsiz keserler mi desen, açık keserle mi desen. Bu mübarek ayda bol bol dua et canım. Allah hepimizin yardımcısı olsun, şimdiden acılarını yasatmasin.
0 oy
(3,293 puan)

Benim de ilk gebeligimde annem ve küçük yeğenim bana gelmişti, doktor kontrolüne beraber gidecektik. Ultrason da bebeği görme hayaliyle güle oynaya gittik.Hiçbir tehlike ve risk yasamamistik. Herkes yanımda heyecanla ekrana bakıyordu, doktorun eli ayağı birbirine dolaştı ve üzgünüm ama kalp atışı yok bebeği kaybettik dediğinde. Hepimiz ağlamaya başlamıştık,hele küçük yegenimin hıçkıra hıçkıra aglayislarini hiç unutamadim. Hayal kırıklığı demeyelim de, en çok canimin yandığı an o dur.Üstünden 1 yıl geçti, Allah kimseye yasatmasin :( 

Aminnnn canım
Geçmiş olsun canım Allah bi daha göstermesin gebeliğinin kaçıncı haftasıydı kaybettiğinde
Doktora gittiğimde 11 haftalikti canım, ama belirti vermeden karnım da ölmüş 3 hafta o vaziyette dolasmisim. Beklemediğim ve tecrübesiz olduğum için canım çok acimisti.Su an 18 haftaligim ama psikolojim pek iyi değil hep içimde korku oluyor, bol bol dua ediyorum. 2 hafta da bir doktora gidiyorum. Bu durumu atlatamadim açıkçası. Allah büyük
Rabbim korktuğuna uğratmasın insan başına gelmese dahi tedirgin oluyo yine de
Amin canım bunda da 13. Haftada tehlike yaşadım bu sefer kahverengi lekeyle belirti verdi. 1 hafta rapor verdi ise gitmedim dinlendim ilaç kullanıyorum. İşe döndüğümde ise kötü muameleye maruz kalıp yıldırma politikası yaşadım ve işsiz kaldım. Sinavlarimiz bitmiyor, Allah büyük
0 oy
(183 puan)

Benim bebeğimin şu an 14+5 günlük olması gerekiyodu. 5 nisanda kalp atışlarını dinledik ama dört gün sonra 9 nisanda kalp atışları durmuş. Bunu 25 nisanda fark ettik. Ertesi gün de aldılar. 18 yaşındayım ve annelik duygusuna o kadar alışmıştım ki en büyük hayal kırıklığım bu oldu. 

(102 puan)
Rabbim sabır versin cnm
(183 puan)
Çok teşekkür ederim 20 yaşına gelene kadar yapmamami söylediler bidaha aynısı olabilirmis

648,101 soru

3,416,235 cevap

4,246,709 yorum

183,183 üye

...