0 oy
179 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (521 puan)
Tek yumurta ikizi 26.haftadayım. İkizlerden sağdaki soldakinden 1 hafta büyüktü başından beri. Ama soldakinin gelişimi sabit ilerlerken diğerininki yavaşlamış. Şuan sağdaki soldakinden 1 hafta 10 gün kadar ufak yani 2 hafta gelişim geriliği var. Sorum şu; bana hep sola yat kan akışı iyi olur dediler. Acaba sağa yatsam biraz sağdakinin gelişimine katkı sağlar mı? (doktora sormak aklıma gelmedi)



Doktor gelişim için yapabileceğim bişey olmadığını söyledi. Sadece sık takip edecekmişiz gerekirse hastaneye yatıracakmış ve tabi ki beklenenden önce doğacaklarmış.



Alternatif kocakarı ilacı gibi bir yol falan bilen var mı? İşte havuç ye ne bileyim bilmem ne suyu iç gibi

3 Cevap

0 oy
(463 puan)
Bebeğinizin bulunduğu yerle alakası yok sola veya sağa yatmanın. Kanın dağılımı daha kolaylaştırdığı için sol tarafa yatmak öneriliyor. Rahme gelen kanı sola yatmak artırır. 

Benim bebeğim de geride. Bana da senin yiyip icmenle ilgisi yok dedi. Hala da geride dikkat de etsem o yüzden sezaryen olacağım. Önemli olan bebeğin sağlığı.
(521 puan)
Gelişimi durursa diye çok endişeliyim. İkiz olunca sola yattığımda soldaki altta kalıyor ya acaba o yüzden kan daha mı çok gidiyor ona diye düşünmüştüm.
Sizin kontrolleriniz ne sıklıkla oluyor? Bir de gerileme sabit mi kaldı yoksa hafta hafta artıyor mu?
(463 puan)
Önce sabitti ama 36. Hafta kontrolünde artmıştı malesef neredeyse 3 haftaya çıkmış o yüzden sezaryen günü verdi.
(521 puan)
Çok geçmiş olsun ama iyi tarafı haftası epey büyümüş. Hiç üzmeyin kendinizi. Allah sağ dalim kavuştursun
(463 puan)
Amin inşallah. Bebeklerimize sağlıkla kavuşuruz hepimiz.
-Reklam-
0 oy
(126 puan)
Sağa, sola, sırt üstü yatmanın bebeğin beslenmesi ile alakası yok canım. Yani sen sürekli sola yattığın için soldaki bebeğin daha fazla beslenmiş olamaz. Sola yatmak kan dolaşımındaki dönüşümü, bebeğe giden kan akımını arttırıyor ve ödemlerin azalmasına katkı sağlıyor. Tek yumurta ikizlerine hamile olduğun için bebekler tek plesantadan besleniyor. Tek plesanta olduğu için de biri diğerinin yemesi gerekeni de yiyor olabilir. Ben de 15+2 çift yumurta ikizlerine hamileyim. Bu durum belli olmadan önce doktorum bu şekilde söylemişti. Tek plesanta böyle durumlara sebebiyet verebiliyor. Bunun için yapabilecek bir şey yok. İkiz gebelikler her türlü yüksek riskli gebelikler olarak geçtiği için sürekli takip edilmesi gerekli. Sakın kocakarı ilaçları, bitkileri vs. deneme. Neyin, ne için yarayıp yaramayacağını bilemezsin. Hamile diyetisyenleri var, bu durumu onlara danışman daha iyi olur. 
(521 puan)
Çok teşekkür ederim. Aslında ben de baya okudum araştırdım ama eli kolu bağlı beklemek de çok can sıkıcı. Bişeyler yapıp yardım etmek istiyorum ama olmuyor işte. Nasip artık
(126 puan)
Çok haklısın. Ama bu yapı itibariyle böyle, yani doğal oluşan bir şey. Senin bir suçun yok. Önemli olan sağlıklarının yerinde olması, ciddi boyutlarda bir sorunun olmaması. 24. haftayı da atlatmışsın ne güzel, ciğer gelişimleri de var. Rabbim sağlıkla ve zamanında kucağına almayı nasip eylesin.
(521 puan)
Inşallah... Doktor çok korkuttu şimdi doğsalar yaşamazlar dedi. Haftaya tekrar bakıp gerekirse hastaneye yatıracakmış. Allah bebeklerimizin yardımcısı olsun...
(126 puan)
Doktorlar her ihtimali söylemek zorunda hissediyorlar kendilerini. Çok şükür tedavisi olan bir şey, her şey onlar için. Amin canım, Allah'a emanetler.
0 oy
(144 puan)
Benim de iki hafta geriden geliyor sağdaki bu kadar fark yoktu aralarında  açıldı gelişimi bayağı doktor da beyin kan akışları normal korkulacak bir durum yok dedi ama bakalim

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 475 göst.
17 Ocak Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde simeranya (84 puan) sordu
0 oy
6 cevap 158 göst.
0 oy
2 cevap 164 göst.
5 Haziran 2023 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Semaa0 (21 puan) sordu
0 oy
6 cevap 403 göst.
26 Nisan 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde H2m5. (23 puan) sordu

648,972 soru

3,419,489 cevap

4,250,677 yorum

183,437 üye

...