0 oy
295 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (50 puan)
Kızlar günaydın bu detaylı ultrason hakkında bana bilgi verebilir misiniz yani karından mi bakılıyor bebeğe vajinal muayene falan değil mi bir de kaçıncı haftada yapılıyor acaba

7 Cevap

0 oy
(211 puan)
20-24 haftalar arası karından ultaultrla bebeğin bütün organlarına detaylı bakılıyor canım
-Reklam-
0 oy
(193 puan)

Ben 12 haftalikken ultrasyona girtmisdim bebeyimi gordum ilk defa amma vaginal muayine yapilmadi .Simdi 16+2Belke son aylarda yapiliyo bilmiyorum ki .Cinsiyetinede bu ay bakdiricaz insaAllah:angel:

0 oy
(348 puan)
Canim normal ultrason sadece daha gelismis hali bebeginin her detayini rahatlikla gore biliyorsun 20 ile 24 haftalari arasinda yapiliyor doktorun soyler zaten 
0 oy
(1,700 puan)
Ben 21. Haftamda girdim tayli biseyler yede git bebek hareket ediyo daha iyi oluyo idrara sıkışık olma doktora girmeden tuvalete gir.
Normal ultrason gibi karnina jel sıkıyo bakiyo önce doktor kendi bakiyo bi on dakka gelisimine daha sonra ekrani size cevirip herseyini gösteriyo bende oyle oldu. Alttan bakma falan yok.
Doktorumuz bize ayrintilida foto vermedi siz isteyin
Yuzunun gorunen net fotosunu verir belki
0 oy
(647 puan)
Yok canim karindan bakiyorlar artık kolay kolay vajinal muayene yapmıyorlar bu aylarda benimki cinsiyet öğrenirken döndü kıçını özelde bile alttan bakmadı 15 dakka yürüdüm pozisyon değiştirmesini bekledik doktorum hatta dediki bi zararı yok ama riskede atmayalım 
0 oy
(1,048 puan)
Bana devlette 23. Haftadayken bakıldı. Karından bakılıyor. Bir tık normal kontrollerdeki ultrason süresinden uzun sürüyor canım. Ayrıca renkli ultrason vs. Sanıyorsan öyle değil benim girdiğim de siyah beyazdı. Verilen resimler de siyah beyaz. Bir de rapor veriliyor işte çocuğun neresi kaç cm. İç organlarının durumlarına bakılıyor çocuğun mide duvarını bile ölçüyormuş o cihaz öyle diyeyim sana.  Sana verdikleri kağıtta  daha bir sürü ölçüm var bebekle ilgili. Hatta bana ilk kez tarihle alakalı konuşuldu detaylıdayken. '..., 587 gram, erkek çocuğu, 23+3, vs vs, haziran 25, normal doğum Görünüyor bir sıkıntı olmazsa' dedi.  Öyle yani. İşte sonra o sana verilen kağıdı kendi doktoruna gösteriyorsun. Çünkü ultrason bölümü kadın hastalıkları gibi ayrı bir bölüm.  Çok konuştum velhasıl böyle canım :)
0 oy
(71 puan)
Daha 2 gün önce yaptırdım. Genellikle 20.haftada yapılıyor. Alttan muayene etmiyorlar. Karından bakılıyor. Bebeğin gelişimine ve tüm organlarına bakılıyor. Bunun içinde bebeğin farklı pozisyonlarda olması gerekiyor. Bu sebeple standart kontrollerden biraz daha uzun sürüyor. Tok karnına gitmen gerekiyor. Yanında tatlı bişeyler olsun. Bebek pozisyonunu değiştirmeyip inat ettiğinde iyi oluyor. Tatlıdan sonra genellikle kıpır kıpır oluyolar. Eger gideceğin hastanedeki ultrason cihazı 4boyutluysa bebeğin resminide veriyorlar. İslemin bittiğinde raporunu ve cd ni alıyorsun.

İlgili bir soru bulunamadı

651,013 soru

3,427,209 cevap

4,259,736 yorum

183,999 üye

...