0 oy
546 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde
düzenledi

hyrli gecelr. 15 haftalik hamileyim ilk gebligim bilmiyrm belii biraz fazla evham yapyrm..  hic su icesim gelmiyo zar zor azck iciyrm ama yetersiz oluyo ondanmi acaba bu hallerim yaa bayadr bi sıkıntım yoktu ama aznce karnimin altinda bebegin bulundugu yerde bi icten kasinma gbi bi hisle yanmaya dondu snra agriya degisik bsey oldu anlmdm korktum ;(  birde su icmemenin bebegime ne tur bi zarari olur  inss olamamistr korkdum artk ck su icmeye calscam ilk haftalarmda doktrum muayne ederken ilk dedigi sey su icmiyomusun olmustu serum takcaz yada hemen 2 litreyi kafaya dik dmsti  :(  

Gebelik haftası 15+0

9 Cevap

0 oy
(71 puan)
Ben su içmeyi bıraktığım anda bebeğin suyu azalıyor canım. Günde en az 15 bardak su içmeye çalışıyorum. Ama biraz bünye ile alakalı. Mesela benim bünyem su tutmuyor, günde 3 ya da 3 buçuk litre su içiyorum ona rağmen zor idare ediyor vücut. Idrar yolu enfeksiyonu, ödem, bebeğin suyu ve süt (son haftada olduğumdan) için önemli su içmek, ihmal etme canım, bebeğin için zorla kendini.
bayadr ck az icyrm bisey olmamistr inss yarn tekrar baslicam cok su icmeye ins  :(
(71 puan)
Yok canım bi sorun olsa doktorun uyarırdı zaten. Ama ihmal etme hemen başlamalısın su içmeye. Bi süre sonra zaten alışıyorsun sürekli su içme ihtiyacı hissediyorsun.
hklsnz ins icmye ck gayret edcmm tskkr edrmmm
-Reklam-
0 oy
(1,700 puan)
Su icmemen iyi bisi degil helede artik havalar isiniyo. İdrsrs cikinca yanma oluyodu bende az su ictigim icin doktorum bolsu ic dedi 2.5 litre su iciyorum.
0 oy
(873 puan)
Canim bebek daha cok yedigimizden degil ictigimizden sudan beslenirmis sivi tuketimi onemliymis doktorum oyle demisti bende cok zorlaniyordum artik midem bulaniyordu su lafini duyunca bile.sonra yavas yavas alistim oglum ocin yapicak bisey yok suanda gunde en az 1 bucuk litre kesin iciyorum cogu zamanda 2 litre bazen 2 bucugu gordugum oluyor :) sende alisirsin skma kendini ani hareket yapmis olabilirsin o haftalarda oluyor oyle yatakta falan yavas dönmeye calis kalkarken falanda ayni
0 oy
(4,666 puan)
Böbrekler suda  yaşıyor biliyorsunuzdur. Su  hayatı önem taşıyor. Limon sıkın için kabuk tarcın atıp  için taze  nane koyup için. Ama yine de icmeniz gerekiyor bebeğiniz dogduktan  sonra suyun  sayesinde sütünüz  artacak. Şuan  bebegin ve vucudunuzun  suya ihti yaci var bunu düşünerek için 
0 oy
(691 puan)
Benimde ilk gebeliğimde su içme sıkıntım çok oldu ve ben su içemediğim için oğlumun anne karnında suyu çok azalmıştı neredeyse keseye yapışacak kadar azdı normal doğum yapmayı çok istiyordum suyu az olduğu için sezeryan olmak gerekti içebildiğin kadar iç aromalandır mesela şuan da 6 hafta 2 günlük hamileyim 2. Evladıma bakalım busefer su içmeyr daha çok özrn göstereceğim bende.
0 oy
(1,048 puan)

Maalesef ben de su gördüm mü kuduz köpek gibi yüzü ekşiyor. İçemiyorum asla... bana da diyor doktor su iç  hemşire diyor su iç... Ama gülüm oldum olası şu midemi bulandırıyor bana balık kokuyor çok rahatsız oluyorum. Şimdi evlâdım için günde 1 litre içmeye çalışıyorum. Bazen içemiyorum ama en azından deniyorum... doktora göre benim günde 5 litre içmem gerekiyormuş. :'( Ben 6 ayda içemem o kadar suyu :( Allahıma dua ediyorum rabbim bana s3vdir suyu çok zor bişey ya çok kötü hissediyorum kendimi. İçiçem  diye bir bardağa koyuyorum,  bardağı gidip gelip anca bir iki yudum tüm günümü aliyo bir bardak içmek. Rabbim biz3 sevdirsin inşallah içmemizi kolaylaştırsın :(  bulantı kusma yapmasın inşallah 

0 oy
(4,113 puan)
Canim bol su icmek hem idrar yolu enfeksiyon olusumunu engeller hemde vucudumz susuz kalip halsiz dusmez . Icmeye calis.
0 oy
(462 puan)
Kizlar ben en basda cok su iciyordum.simdilerde icesim gelmiyoku(((((Gunde 6 7 tane bardak su icyordum.simdi 1 2tane yaa.bebeke nese olurmu ?
0 oy
(7,364 puan)
Canım gebelikte su içmek çok önemli. Bebeğin icidne bulunduğu sıvı sürekli aynı sıvı değil sürekli devir daim halinde annenin böbreklerinden suzulup ıdrarla atılıyor ve kesedeki su annenin vücudundan tekrardan yenileniyor senin vucudund su olmazsa bu devir daim durur bebeğin suyunda eksilme anne de enfeksiyon gibi büyük sorunlar oluşabilir. Onun dışında bedeninde deformeler başlar aşırı catlamalar ciltte kuru luk lekelenme sebepsiz morarmalar gibi falan şahsen bende çok fazla su icebilen bir insan değilim su içmek aklıma gelmez ama sürekli idrar yolu enfeksiyonu geçirmeye başlayınca ve tabi en son artık vajinit oldu doktor çok sert bir dille uyardı mutlaka su icmelisin diye o yüzden kendime bir şişe ayarladım doldurup doldurup içiyorum :)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 208 göst.
0 oy
32 cevap 998 göst.
0 oy
6 cevap 163 göst.
5 Eylül 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Edahsnemre (327 puan) sordu
0 oy
19 cevap 356 göst.
5 Eylül 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Edahsnemre (327 puan) sordu

651,022 soru

3,427,242 cevap

4,259,782 yorum

184,000 üye

...