0 oy
809 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde (1,115 puan)
kapalı
Merhaba, kuzenimin bebeği 1 bucuk yasında. Ben de hamileyim diye kuzenim cogu yeni olan, bir kısmı da 1 kere falan anca giydirdiği giysilerden paket yapıp yollamış. Annemler yarın getirecek. Eşime söyledim itiraz etti. Biz alamayacak durumda mıyız, sende gurur yok mu, bir tanesini bile giydirmeyeceksin, geri mi göndersek deyip durdu. Ben de iyi niyetle yolladıklarını  kötü bir şey yollamadıklarını, cocugu büyüdüğü için değerlensin diye yolladığını söyledim. Başkasına yollasaydı sana niye veriyor, birini bile giydirmeyceksin, giydirmediğini de mesaj olarak atıp mesajı bana göstereceksin diyor.Kızlar napıyım eşim Nuh diyor peygamber demiyor. Ona zaten laf söylenmez kavga cıkması gerginlik olmasın diye yutuyorum hep ama nasıl derim kuzenime. Hatta bugün aradım teşekkür ettim. Sonuca iyi niyetlerle yollamıs. Giyse ne var, hadi kullanılması gectim, yenileri de giydirme diyor. Napıcagımı sasırdım. Fikirlerinizi bekliyorum  
Gebelik haftası 35+5
Kapatılma nedeni: Sol tarafta yukardaki Gebelik Dışı ve Sohbet bölümüne yazınız

13 Cevap

0 oy
(1,343 puan)
esin cok abartmis . kuzen buyuk ihtimal kiyafetler yeni diye kimseye vermeye kiyamamis . sen de giydirip sizdrn kimin cocugu olursa ona verirsin 
(1,115 puan)
Kuzenim güzel ve kaliteli şeyler alır. Aldıklarını daha görmedim ama eminimki hepsi birbirinden güzeldir. Dediğiniz gibi ayırmıştır.
-Reklam-
0 oy
(464 puan)
Bebekler çabuk büyüyor cnm hemen küçük geliyor kıyafetleri böyle bi şansın varken giydir bence o fark etmeden arada giydirirsin :)) 
(1,115 puan)
Evet fark ettirmeden giydirmek lazım da begenirsem fotosunu cekemem görür diye.
0 oy
(1,046 puan)
yani ne var bunda gayet düşünceli insanlar boşuna masraf yapmanizi istememislerdir gercekten bebekler çabuk büyüdükleri için.Esinin yaptigi çok saçma bence.ben olsam dinlemem eşimi giydirirdim..
(1,046 puan)
ayy senin adına çok üzüldüm gerçekten nasıl sabrediyorsun allah yardımcın olsun inşallah. ben hiç böyle streslere gelemem benimki karışamaz öyle herşeye.Rabbim eşinede akıl fikir mantık versin.
(1,115 puan)
Dahası da var, annemler gelmişken 2 balkonumu yıkadılar. Ne zamandır yıkayamamıştım. Eşim gelince göstereyim dedim, göstermez olaydım. Niye bizim balkonu yıkamışlar da niye yıkatmışım da, bu evde balkon yıkanacaksa kendisi ya da ben yıkayacakmısım, başkalarına ne gerek varmış. Bizim evin işini başkası niye yapacakmış. Ya insan bir eline koluna sağlık der değil mi? Annem o halde şekeri tansiyonu romatizması bel fıtıgı kanal daralması vs olan insan, hevesleniyor yapmak istiyor, ben nasıl diyim eşim yapmanızı istemiyor diye. Yani agzına kus tutsan yaranamıyosun benimkine.
(1,046 puan)
valla şuan yazdiklarini okuyunca senin aileni kendi aileme benzettim ve gercekten cok üzüldüm yazık ya kurban oluram ananiza.eşin de kurban olsun annenize.artık eşine diyecek hiç bir sözüm yok kusura bakma canım ama  nefret ediyorum bu tür erkeklerden rabbim yardımcın olsun :(
Benimki de annemlere ne aserirsem soylemememi soyledi . Sonra alamiyo falan derler benim icin dedi o yuzden ne istersem esimden isterim . Ama bisey getirirlerse ona bisey demez sadece bana soyleme onlara der
(1,115 puan)
Aynen, canın bir şey çekerse bana söyle ben alıyım. Annemlere söyleme diyor. Onlar kendiliğinden getirir yemek yapıp gelirlerse bir şey demem ama bana şunu alın deme diyor. Ama sonuçta onlar benim annem babam.Elalem değil ki.
0 oy
(1,158 puan)

Ben olsam dua ederdim eşim de öyle malesef:ermm:

(1,115 puan)
Ben de duacıyım, düşünmüş ayırmış yolluyor ne var bunda yani diye, gel de bunu eşime anlat. Anlamaz ki anca laf yapar kavga cıkartır, sırf laf etmesin diye lanet olsun  tamam dersin.
0 oy
(146 puan)
Bana da yengem yegenimin küçüklerini ayırdı hepsi tertemiz hiç giyilmemiş nerdeyse. Bebekler hemen büyüyor zaten neden bu şekilde tepki verdi acaba eşiniz. Bence biraz zaman tanıyın eşinize belki o da tavrının yanlış olduğunu fark eder.
(1,115 puan)
Valla pek sanmıyorum. Aslan burcu dediğim dedik bir ele sahibim. Kendisi a derse a olacaktır b si olmaz. Güya onların yaptığı kabalıkmış cok ayıpmış, biz alamayacak durumdamıymışız? Ne gerek varmış, çevresinde başkasına verseymiş, bize niye yolluyomus, bizim ihtiyacımız mı varmış, bende gurur yok muymuş...
(146 puan)
Anlıyorum.. başka insanların işine yarar o halde
0 oy
Etrafinda ihtiyaci olan biri varsa sende ona ver bnce
(1,115 puan)
Olmadı öyle yapıcam, velilerden ihtiyacı olan olursa onlara veririm ama kuzenim diye demiyorum gerçekten markalı güzel ürünler alır. Ayırdıklarının da cogu giyilmemiş, bebek de hemen büyüyünce cok da alınca giydirememiş.
Esin de istemiyomus oyle yap
0 oy
(1,253 puan)
Geçmişte bi sorun olmadıysa aile arası kavga falan çok saçma eşinin yaptığı ama eşinle mutluluğun herseyden önemli. Durumu olmayan birine ver sevaba girersin de. Eğer kuzenine bunu söyleyemezsen eşine söyle bizde birine verelim de 
(1,115 puan)
Yok bir sorun oldugu yok. Eşim kendi sorunlu. Kuzenime tabiki söyleyemem, beni düşünüp yollamış yok niye yolladın ne gerek var eşim istemiyor, sizi kabalıkla mı suçluyor diyeyim, denir mi ki, diyemem zaten.
(1,253 puan)
Yok canım denmez zaten de başka birine ver gibisinden bişey olabilir hani
(1,115 puan)
Mecbur başkasına vericem, inadı inattır çünkü
0 oy
(523 puan)
Ayy valla bu adamlar cok fena ya benim ablamda 6 ay once dogum yapti onunkide erkek benim bebisde erkek ben besigine varana kadar ufalan tum kiyafetleri dahil aldim ondan giydircem niye masraf ediyim varken .... Bezini mamasini baska eksigini alirim cabucak buyuyolar zaten bu sekilde bi gurur cok sacma benimde esim basta istemedi ama ccabucak buyuuo baska eksikleri tamamlariz diyince filan mantikli geldi kabul etti sonucda el degiller ya 
(1,115 puan)
Senin eşin anlayışlıymış ne güzel. Benimki öldürsen kabul etmez. Bir kere istemedi ya, şimdi tüm gün küs oturur bana, zaten ne zaman ailevi bir konu olsa kavga cıkıyor, sonra soguk nevale gibi ayrı ayrı takılıyor.
0 oy
(106 puan)
Adresimi veriyim bana gönder:):):)
(1,046 puan)
hahahahayyyy doğru valla;)
(106 puan)
Benim doğuma 10 gün kaldı valla. Yenidoğan bi kaç parça yeni aldım. Gerisini hep yengem ayırmıştı o verdi bana. Çabucak büyüyolar çünkü nolck ki. Ama herkes farklı işte yapıck bişey yok.
(1,115 puan)
Kuzenim keyfi yolladı, ben de ihtiyactan almıyorum zaten. Yolladı diye kabul etmiş bulundum. Yoksa aldık baya kıyafetini, çeşit olsun diye kabul ettim ben. Sonucta düşünüp ayırmıs.
(1,115 puan)
Ayrıca ihtiyacım da olabilirdi, almamış da olabilirdim fark etmez. Sonucta kötü niyet yok bunda.
0 oy
(235 puan)
Yeni olanları ayır yıka hemen anlaşılmayacak olanları ben aldım dersin sorarsa. Ben de giydircem hem kuzeniminkini hem aile dostumuzunkini. Nolcak ki sanki. Hatta aramda 3 ay olan bi arkadaşım var sonra yeni olanları ona saklıcam. Benimkinin ailesi de öyle alırız vs dedi ben takmadım bek takılma hamile halinle. Millet bulamıyor bunlar bulunca kuduruyor.
(1,115 puan)
Ne güzel demişsin bulamayanlar varken, hazır gelmiş kabul etmiyor. Anlasılmayacakları saklayıp ilerde ben aldım demek lazım da bakalım umarım anlaşılmaz.
(235 puan)
Sıkıntı yapma canım anlamaz inşallah. Kuzenin de sorarsa düzgün sekilde durumu anlat yalan söyleme. Sonuçta eşinin ayıbı senin değil.. Rabbim yardımcın olsun.
(1,115 puan)
Hayır bir de mesaj at diyor, verdiklerini giydirmedik biz de başkalarına verdik gibisinden. Mesajı da görücem watsaptan yazıcaksın diyor.
(235 puan)
yeniden gösterildi
Ayıp ama. Çok özür dileyerek söylüyorum eşin odunluk yapıyor. Diyorum ya ya elinizde avcunuzda olmasaydı o zaman da mı böyle rahat Olcaktı. Daha şükür etmesi lazım sizi seven insanlar var. Mesela aşerme konusu da geçmiş o da cok ayıp o yokken annen baban vardı onlar da onu seni sevmese senin istediğini alıp gelmez  benimkiler bile memleketten gönderiyor yeri geldi mi maddi manevi destek olacaklar tabi. Bizde evlatlarımıza olacaz Rabbim nasip ederse. Ne aileler analar babalar var öpsün başına koysun senin ki sizinkileri. Gereksiz ego tatmin eder gibi seni de hamile halinle üzmesin bi zahmet. O kadar sinir oluyorum ki bak daha yeni 7 aylık oldum. Eşim yanımda iki kere nöbet geçirdi beyninde sorun çıktı. Bir sene sonra ne olacağı belli olacak. Burda o kadar şeyler okuyorum ki o kadar dünya hali basit sıkıntılar. Bilmiyorlar önce sağlık. Daha Rabbim sana cocuğuna eşine sağlık verdi diye dua edeceğine insanları seni vs incitmesin günahtır.
0 oy
(1,733 puan)
Abartmis esin yani. Sonucta bebek kiyafetleri eskimiyorki kuculdugu icin kaldiriliyor oda degerlensin diye dusunmus size gondermis nebiliym yanlis dusunuyor
(1,115 puan)
Bence de yanlış düşünüyor da gel de bunu eşime anlat...
0 oy
(1,528 puan)
Benim esimde oyle cani. Kabul etmez o yuzden guzel bi dille kabuledemiceģimi soyluyorum kiziyor cunku 
(1,115 puan)
Hiç giyilmemişleri giydiriyim dedim onu da kabul etmedi. Neymiş bizim için alınmamış, kendi kızından arta kalanlarmış falan filan.
(1,528 puan)
Esimde hemen ben alamiyormuyum sana diyor
(1,115 puan)
İlerde 2.bebek olursa kabul etmem zaten, bu kadar laf çekemem.
(1,115 puan)
Niye böyle gurur yapıyorlar anlamış değilim.
0 oy
(1,452 puan)
Eşindeki  gurur ne  bu ya nolmus giydirsen  kıyafete vereceğim parayı başka ihtiyacına harcarsın ama senin taraftan gelmesi de tepkisinin büyüklüğüne sebep kendi bacisindan  falan gelse böyle tepki göstermez 3. Gebeligim  daha hiçbirşey almadım almayacagimda  ablamın   ve kız kardeşimin  bebeklerinin kıyafeti beşiği puseti herseyini getirip kullancam eriminde canına minnet bu durum almaya kalksa bi ton para hem bebek kıyafeti çok çabuk eskimiyo hızlı büyüyorlar bide kaliteli olursa kaç çocuk buyutuyo gönderme canım ayıp olur kuzenine dursun kullanmasana yakınlarından birinin çocuğuna verirsin eşine de bol bol aldır görsün masrafı ben alırım demeyi 
(1,115 puan)
Ya zaten biz de cok aldık, 5 yıldan sonra ilk bebek olunca insan hevesleniyor alıyor. Zaten kuzenim de ihtiyacımız var diye yollamadı.Cogunu giydirememiş, almış kalmış, en fazla 1 kere giydirmişimdir diyor, kuzenimi tanıyorum yani, öyle eski püskü bir şey gönderecek biri değil. Kaliteli alır hep, iyi olmasa yollamazdı zaten. Gel de bunu anlat benimkine ama nerde o anlayıs.
(1,452 puan)
Aman nerden anlayacak giydurirsin gizli gizli  farketmez bile
(1,115 puan)
İnşallah giydirebilirim, hiç yalan söyleyemem, elime yüzüme bulastırmaktan korkuyorum.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 286 göst.
+1 oy
5 cevap 337 göst.
+1 oy
4 cevap 428 göst.

647,919 soru

3,415,617 cevap

4,246,092 yorum

183,138 üye

...