0 oy
287 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (3 puan)
Merhabalar hamiş anneler. Ben 24 haftalık hamileyim. Doktorum şeker yükleme testi yaptırmamı istedi. Elmalı yeşil kutulu glikoz şurubu içtim. 3 tüpte kan aldılar ilk başta. Damarlarım ince old. Elimden alındı. Canım çok yandı. İçtikten sonra 40.dk kustum şurubu. 4 aşamalı oluyor şeker yükleme ben 2. Kanı veremeden kustuğum için bugün devam edilmesine gerek yok denildi. Ben başka bir zamanda yaptırmak istemiyorum.

Sağlık ocağına sordum. Gerekli değil dediler. Yaptıran yada yaptırmayı düşünmeyen anneler görüşlerinizi merak ediyorum?

Yardımcı olursanız sevinirim. 

5 Cevap

0 oy
(1,306 puan)
Ben yaptırdım, doktorum istedi. Dahiliye doktoruna sordum gerek var mı diye yaptırmadan önce tabi ki var ben iki kızimda da yaptırdım dedi. Size kalmış bir şey yaptırıp yaptırmamak. Ama en azından diyabet var mı onu ogreniyorsunuz ve tedbir aliyorsunuz.
(3 puan)
Teşekkür ederim.
-Reklam-
0 oy
(4,113 puan)
Zorunlu degil tabiki canim. Ama dayanabiliyorsan yaptir bence en azindan seker hastaligi riskin varmi yokmu bebegi etkiliyormu onu ogrenmis olur erken onlem almis olursun. Ben ilk gebeligmde yaptirdim simdi 2. De de yaptiricam. Kusmaya gelince aksamdan ac kalmamiz isteniyor haliyle vucut birden sekeri kaldiramadiysa kusmussundur cnm.
(3 puan)
Sıcak asitli olan glikoz şurubu midemde kaynama yaptı galiba tekrar yaptırsam aynı sorunla karşılaşmaktan korkuyorum. Elim mosmor oldu. Şimdilik istemiyorum başka yaptırmak. Teşekkür ederim.
(1,306 puan)
Benim ictigim sıcak değildi, birde uzun süreli açlıktan dolayı mideniz almamış da olabilir. Geçmiş olsun.
(3 puan)
Haklısınız, olabilir. Teşekkürler.
0 oy
(332 puan)
Tamamen size kalmış bir seçim, ben yapmadım. Sağlık ocağında açlık ve tokluk şekerine baktırdım. Normal çıkınca doktorum hiç gerek yok yaptırmaya dedi. 
(3 puan)
Kadın Doğum doktorunuz mu yaptırmaya gerek yok dedi. Yoksa aile hekiminiz mi? Sağlık ocağında öyle bir test yaptıklarını bilmiyordum.
(332 puan)
Kadın doğum doktorum istersen yaptır dedi. Eğer yaptırmak istemiyorsan sağlık ocağında açlık ve tokluk şekerine baktır dedi. Değerler normal çıkınca hiç gerek yok o zaman dedi. Gece 12den sonra bir şey yemeyin, sabah sağlık ocağına gidip açlık şekerine baktırmak istediğinizi söyleyin. Kahvaltınızı yaptıktan iki saat sonra da tokluk şekerinizi ölçtürün. Her sağlık ocağı yapar bunu. Ama bir gün öncesinden gidip yapmak istediğiniz işlem hakkında bilgi verin, bazen doktor onayı gerekiyor sağlık ocağından.
Damardan da alınmıyor zaten kan, iğne ile parmak ucundan bir damla kan ile yapılıyor çok basit işlem.
(3 puan)
Anladım, teşekkür ederim.
0 oy
(79 puan)
Ailesinde seker olmayan kilosu çocuğun kilosu normal olan bir arkadasta seker çıktı sıkı bir diyet yaptı. Yükleme olmasa anlamicaktim dedi. Dikkat etmeye çalışıyordu zatende seker çıkınca gerçekten sıkı bir diyetle devam etti ama yukleme zor gerçekten bana 75gr seker verdiler pet bardakta oralet gibiydi 2 saat bekledim su.bile icmeden zor oldu ama bazılarına kutuda veriliyormuş tadı gayet normal gazlı içecek gibi o şekilde daha rahat oluyormuş. İsterseniz doktorunuzla konusun nasıl yönlendirecek
(3 puan)
Benim ailemde de şeker hastalığı yok. O yüzden de istemiyorum belkide. Bende 75gr içtim. Gazlı içecek gibiydi içerken güzeldi ama sonradan kötü oldum. Teşekkür ederim.
0 oy
(1,463 puan)
Benim doktorum kan testi istedi ordan baktı kan şekerime falan zaten tatlı tüketemyrm ve kusuyodum senin gibi bana artık yapmyrz dedi kandan bakyrz dedi daha iyi oldu...
(3 puan)
Kan testi yaptırdım. Doktoruma gösterdim. Normal çıktı. Ama ilgilenmedi. Şeker testi gizli şekeri ortaya çıkarıyor diye yaptır dedi. Ama sonuç yukarda anlattığım gibi. Teşekkür ederim.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 95 göst.
23 Ekim 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Kubra77 (11 puan) sordu
0 oy
3 cevap 315 göst.
0 oy
1 cevap 186 göst.
0 oy
1 cevap 65 göst.

651,225 soru

3,428,152 cevap

4,260,687 yorum

184,065 üye

...