0 oy
892 göst.
Doğum kategorisinde (11 puan)
31 haftalik dogum yaptigim icin ve sezeryanla oldugu icin sütüm yok bebegiminde süte ihtiyacı var .sütümün gelmesi icin ne yapmaliyim ilk bebegim  cok tecrubesizim bebegimde kuvezde hala  sut sağıp goturmem lazim..

18 Cevap

0 oy
(816 puan)
Bol bol lahana ye canim müthiş süt yapıyor 
(1,441 puan)
Lahananın acayip gaz yaptığını biliyor muydunuz
(816 puan)
Bilmiyordum ama asiri süt yaptigini herkesten duydum, bizzat gördüm
(1,441 puan)
Ama çok gaz yapar hem anneye hem bebeğe
-Reklam-
0 oy
(59 puan)
Canim internette bunlar yazıyodu 

- Öncelikle anne sütünü en çok etkileyen strestir dolayısıyla anne stresten uzak tutulmalıdır.

- Annenin süt hormonlarının daha çok devreye girmesi için vücudunu dinlendirmeye ihtiyacı vardır, annenin deliksiz uyuması sağlanmalıdır.

- Anne sütü annenin vücudunu dinlendiren her koşulda artar dolayısıyla ılık duşlar anne sütünü çok arttırır.

- Anneye yapılan rahatlatıcı masajlar anne sütünü çok arttırır.

- Göğüs etrafına sıcak havlu konulup elle yapılan yumuşak masajlar süt bezlerini devreye sokar ve süt miktarı artar.

- Anne sütünün yüzde doksanı sudur dolayısıyla anne günde en az 3 litre su içmelidir.

- Doğumdan sonra anneye bol miktarda sıvı içirilir örneğin süt, ayran, kefir, hoşaf, meyve suyu, limonata, bitki çayları, maden sodası, loğusa şerbeti, sıcak çikolata, salep gibi.

- Süt arttırıcı özel çayların ya da içeceklerin tüketilmesi önemlidir, günde 3-4 bardak ılık suda hazırlanmış humana ya da farklı malt içerikli sıvılar içilmelidir.

- Rezenenin süt arttırıcı özelliği vardır, günde 3-4 bardak sıcak suda demlenmiş rezene içilmelidir

0 oy
(149 puan)
Hoşaf iç komposto bol bol tahin helvası bide dereotu doğra yoğurda benimde sezeryanla yaptım 40 günlük şuan bebegin ilk gün gelmiyor sıcak suyla dua al hastane de yardımcı oluyorlar gelir sütün 
(149 puan)
Lahana bebeğe gaz yapar ama
(1,838 puan)
Evet lahana gaz yapıyor
(599 puan)
Incir hurma yeşillikler de süt yapıyor bide ılık duş al göğsüne masaj yap sütüm gelmiyo diyede stres yapma oda engeller sütünün gelmesini  ben normal doğum yapmama rağmen 4 -5 gün gelmemişti sütüm ilk bebeğim tecrübesizlik sonra bunları denedim çok şükür geldi
0 oy
(38 puan)
Canım öncelikle geçmiş olsun allah bebeğine ve sana acil şifalar versin. İnşallah en kısa zamanda kucağına alır sağlıkla evinize gidersiniz. Ablam26 haftalık doğum yaptı. Biz hemen az şekerli meyve hoşafları yaptık içerdik. Kuru incir kürü uyguladık. 2 3 tane inciri elinle küçük parçalara ayır.üzerinde sıcak su dök sabaha kadar beklet. Sabah incirin suyunu iç. Çok şükür aynı gün sütü geldi ablamın. Bebeğimize şifa oldu. Bir tahin ısırgan  çok süt yapıyormuş. ve en önemlisi bol su iç. Dualarım sizinle.
0 oy
(38 puan)
Canım geçmiş olsun allah bebeğine ve sana acil şifalar versin. İnşallah en kısa zamanda kucağına alır sağlıkla evinize gidersiniz. Ablam26 haftalık doğum yaptı. Biz hemen az şekerli meyve hoşafları yaptık içerdik. Kuru incir kürü uyguladık. 2 3 tane inciri elinle küçük parçalara ayır.üzerinde sıcak su dök sabaha kadar beklet. Sabah incirin suyunu iç. Çok şükür aynı gün sütü geldi ablamın. Bebeğimize şifa oldu. Bir tahin ısırgan  çok süt yapıyormuş. ve en önemlisi bol su iç. Dualarım sizinle.
0 oy
(477 puan)
Sagdıktan hemen sonra bol su iç canım ama bkleme hemen iç. Bulgur ye 
0 oy
(14 puan)
Boza iç canım oda çok iyi geliyormus süte
0 oy
(1,838 puan)
Ne kdr oldu doğum yapalı 
0 oy
(1,441 puan)
Hurma incir dereotu rezene bol su sıcak dus ve iç güdülerin yeterli sütünün gelmesi için canım geçmiş olsun sağlıcakla kucagina al inşallah 
0 oy
(1,106 puan)
Allah yardımcın olsun ilk öncelikle stres ve üzüntüden uzak dur sütünu etkiler .Sütun gelmesi sezeryanla alakaları değil plasentanın vücuttan ayrılması ile alakalı o yüzden kendimi bu şekilde sartlandirip da daha da kötü olma .Bebeğini düşün .Birde rezene çayı gogse masaj teknikleri ni öneriyorlar canım
0 oy

yeniden gösterildi
Burdan bakabilirsin cnm  ne kadar etkililer bilmiyorum ama
0 oy
(929 puan)
Sıcak suyla duş alıp masaj yapmanı öneririm. Sonrasında sağabilirsin. Tahin helvası bol su ve sekerli cay güzel süt yapıyo. Etrafında yapabilecek varsa irmik helvası da güzel süt yapıyo. Sıcak suyla sürekli masaj yap ama sonrasında sağdıgın zaman gelecektir inşallah. 
0 oy
(15 puan)
galactago bu damlayı çok övüyolar ben daha denemedim inşallah ihtiyacım kalmaz doğumum daha gerçekleşmedi de 
0 oy
(349 puan)
Geçmiş olsun canım bol bol su ve humana çayı acayip işe yarıyor dene kesin
0 oy
(194 puan)
 Göğsünü sabunlayıp ılık suyla yıkamayı dene canım süt kanalların açılır. Bana büyüklerim söyledi isede yaradı 
0 oy
(139 puan)
Canim kaynar diye bisey var bizim buralarda 

Tereyagla pekmezle yapiliyor 

Rezene cayi ic 

Bide hurma ye iyi sut yapiyorlarmis bunlar 
0 oy
(101 puan)
Ilık suyla duş al canım.. göğsünü çok bastırmadan yukardan ucuna doğru sıvazla sütünü yukardan uca doğru topluyor gibi.. Rabbim kolaylık versin inşallah hayırlısıyla tez zamanda gelir.. Kendini strese sokma stres sütü keser.. Elbet Rabbim rızkını verir.. 
0 oy
(25 puan)
Canim acil sonuç istiyosan humana sur cayi  var b3n etkisini gördüm bol bol da sıcak duda duş al alırken de göğüs masajı var şutör için netten bak onu yap

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 364 göst.
0 oy
2 cevap 152 göst.
9 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Selda Melda (3 puan) sordu

650,307 soru

3,424,508 cevap

4,256,695 yorum

183,771 üye

...