0 oy
443 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (133 puan)
Ne yapabilirim
Gebelik haftası 39

3 Cevap

0 oy
(868 puan)
Hurma ye  çok faydası olur,
(133 puan)
Baska ne yapabilirim
(868 puan)
Ben bir tek hurma yedim canım başka bişey yapmadım . Benim sancim olmadı nisanim geldi suni sanciyla yaptım
-Reklam-
0 oy

Gunde 7 tane hurma

Adacayi 1 2 bardk
Ananas 1 dilim
Sicak dus, sicak suya oturmak
Doktorum bana bunlari onermisti yaptim birebir ve kendi sancimla da dogumum oldu
(133 puan)
Masallah insallah bende oylr olurum normal dogummu
(183 puan)
Bunları kaçıncı haftadan sonra yaptınız ve kaçıncı haftada doğurdunuz öğrenebilir miyim
Normal dogum canim. Bunlari 38de onerdi 40ta dogum yaptim :)
(797 puan)
yeniden gösterildi
Bunları yaptıktan ne kadar sonra sancin başladı canm
0 oy
(1,286 puan)

Gevşeyin: Eğer gergin ve endişeliyseniz ya da doğumu kafanıza çok takmışsanız doğumun başlaması gecikebilir. Gevşemeye çalışın. Meditasyon yapın, uyuyun, vücudunuza güvenin.

 

Doğru noktaların uyarılması: Akupunktur, akupressure gibi teknikler vücudun doğru noktalarını hedef alarak sizi doğuma hazırlamaya yardımcı olabilirler. Hamileler için yapılan özel masajlar ve aromaterapi, özellikle de adaçayı kokusu gevşemeniz için birebirdir.

 

Son yalnız saatlerinizin keyfini çıkarın: Eğer doğumunuz gecikmişse kendinize özel bir şeyler yapın. Manikür yaptırın, yemeğe çıkın, güzel bir film seyredin, iyi vakit geçirmeye bakın. Uzun ve ılık bir banyo yaparak vücudunuzu gevşetin. Bebeğiniz doğduktan sonra bir süre bunlara vaktiniz kalmayacak.

 

Yürümek, merdiven çıkmak ve pilates topu: Yürüyüşe çıkın. Eğer kasılmalar başladığı halde doğum başlamamışsa yürümek doğumun başlamasını hızlandıracaktır. Bebeğin doğum pozisyonuna gelmesine de yardımcı olan yürüyüş, kasılmalar başladığında da sizi rahatlatacaktır. Benzer şekilde merdiven çıkmak da hem bebeğin doğru pozisyonu almasına hem de kasılmaların başlamasına yardımcı olur. Bunların dışında pilates topunun üzerinde vakit geçmek, topa oturup minik minik zıplamak, kalçanızla daireler çizmek de faydalıdır.  

 

Seks: Seks, doğumu başlatmak için bilinen en doğal ve etkili yöntemlerden biridir. Spermde bulunan prostagladin hormonu doğumu tetikler. Göğüslerinizin uyarılması ya da üzerlerine ılık havlu konulması, vücudunuzun oksitosin salgılamasına neden olur.

 

Yardımcı gıdalar: Söylenen o ki hurma ya da ananas yemek doğumu başlatmaya yardımcı olabiliyor. İkisinin de yan etkisi yok. İstediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Ahududu yaprağı çayı, doğum kasılmalarının başlamasına, doğumdan sonra da rahmin toparlanmasına yardım eder.

(924 puan)
Kızlar sex konusuna katılmıyorum daha gecen gu  sordum doktorum son haftalar yasak dedı ıyı gelıyormus hocam dedim suyunu patlatır dedı bilginiz olsun kızlar

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 144 göst.
23 Mart Doğum kategorisinde 0319 (199 puan) sordu
0 oy
7 cevap 258 göst.
14 Şubat 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Denizzzzz1 (67 puan) sordu

656,330 soru

3,447,910 cevap

4,283,251 yorum

185,410 üye

...