0 oy
1,191 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (67 puan)
Kızlar bende enfeksiyon var doktor krem yazcam onları kullan dedi eşime reçete verdim o aldı fitilde vermiş gyno vajinal fitil nasıl kullanıldığını anlatmamış eczacı bilgimde yok bide içime bu fitil girince gusül almak zorunda mi kalırim 3 tane her gün 1 tane mi kullancam acaba
Gebelik haftası 29+3

11 Cevap

0 oy
(172 puan)
Canim prospektusunden (icindeki kagittan ) kullanim seklini oku mutlaka yazar.daha once bende cok kez fitil kullandim gusul gerektirmiyo diye biliyorum ama icin rahat etmezse muftugu arayabilirsiniz 
-Reklam-
0 oy
(842 puan)
Canm gusul gerektrmez sanmiyorum 3 gnde 1 tane kullanmstim ben
0 oy
(23 puan)
Ben 1 hafta kullandım ve geceleri yaptım canım olabildiğince içeri ** demişti doktor yarım saatte sırt üstü yat kalkma demişti bana gusül gerektirecek bişey değil bence ama içine şüphe düşüyorsa o ayrı. 
0 oy
(297 puan)
Fitil bende kullaniyorum 2 tane verdi gusul gerektirmiyor canim ftile dokunmadan once ellerini  guzelce yikayip kurulaman gerek dr. Oyle dedi bana cnm elinden mikrop bulasmamasi icin. Ve  hic bir yere degdirmemeye calis fitili. Gecmis olsun canim.
0 oy
Canım gusül abdesti alman gerekiyor dedem imam ona sormuştuk gerekiyor demişti. Bende enfeksiyondan dolayı kullandım fitil günde bir tane haliyle abdestimi de almak zorunda kalıyorum. Hani doktorlar afedersin alttan muayne edince nasıl ki gusül abdesti alıyorsak aynı o şekil o da. Bildiğim kadarıyla..
0 oy
(3,461 puan)
Sağlık için olduğu için gusul gerektirmiyor canım zevkine birşey yapılmıyor
0 oy
(264 puan)
Bende de bi ara enfeksiyon vardı ve fitil kullandım. Hocalarıma danıştım ve gusüle gerek olmadığı söylendi bana. E-nabıza girdiğin zaman doktorun yazdığı reçete ve kullanacağın dozda yazıyor genelde canım. Hastane ziyaretlerime tıklıyorsun  hangi doktor yazdıysa o reçeteyi ona basıp reçete bölümüne basıyorsun tekrar. Orda dozu yazıyor. En azından bende öyle. 
0 oy
(215 puan)
Canım güsül gerekir fitilin resmini atsaydın ona güre bilgi verirdik
0 oy
(1,660 puan)
Canim fitilin nasil kullanıldığıni hakkinda bilgim yok ama onden veya arkadan fitil kullanimi gusle mani degildir diye bildirilmiştir. Gusul almani gerektirmez yani canim. 
0 oy
(1,463 puan)
Cnm bende kullandm aynısını vajinadan normal kullanysn yatağa girmeden gusül abdesti Almana gerek yok ama gün içinde o ilaç her idrarda geldiği için namaz kiliysn onda sorun yaşayabilrsn 3 günlük olması lazım fitil 
0 oy
(130 puan)
İlaç olduğu için gusül gerektirmez. Sen en yakında ki saglikocağina git bu kullanacagın ilaç hakkında bilgi al. Senin için en doğrusu bu. Yanlış birşey yapmam srnin için tehlikeli olabilir.

648,055 soru

3,416,060 cevap

4,246,515 yorum

183,172 üye

...