0 oy
212 göst.
Doğum kategorisinde (324 puan)
Merhaba annisler 23.04.2019 da sezaryen doğum yaptım ilk gün hicbir sıkıntı yoktu ama bugün hem bebegimde hemde bende gaz sancisi var kimyonlu su içtim ama hiç bir faydasını görmedim ve bir anda elim ayağım aşırı şekilde şişti bol su içiyorum yürüyüşümü yapiyorum yine olmuyor 

1 cevap

0 oy
(1,115 puan)
Gazın yol açtığı ağrıları engellemek için Bacak-Göğüse Egzersizini Deneyin. Yere sırt üstü uzanın,bacaklarınızı karnınıza doğru çekin ve dakikada 6-10 kez hareketi tekrarlayın. Bir seferde hareketi 5 dakika boyunca uygulayın. 

Sıcak Su Torbası Kullanın Sıcak su torbası karın ağrılarını azaltabilir. Ayrıca karnınızı yanmaktan korur. Isı,cildinizin kabul edebileceği derecede olmalıdır. 

Sıcak Çay İçin nane,zencefil,rezene veya papatya gibi yatıştırıcı çaylar için. Bu şekilde hissettiğiniz rahatsızlığı azaltabilirsiniz. Nane metanol içeren,gazı çabucak gideren antispazmodik bir ilaç olduğu için,en iyisidir. Rezene Tohumu Çiğneyin rezene tohumu,barsaktaki gazı azaltır ve bu şekilde ağrıyı giderir. Bir seferde bir çay kaşığı yeterlidir.

Elma Sirkesi İçin iki yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak suyla karıştırın ve yavaş yavaş içerek ağrıyı azaltın. Mandalina kabukları ve defne yaprağı kaynatın mandalina kabuklarını suda 5 dakika kaynatın ve tıpkı çay gibi yudumlayın. Kabuk aynı zamanda çiğ olarak da yenilebilir.Bu şekilde ağrıyı azaltır. Defne yaprağı aynı şekilde kaynatılır ve tüketilir.

Gaz sancısını gidermenin en iyi yolu yeme içme alışkanlıklarını değiştirmektir.Bu şekilde gaz üretiminde azalma olur ve ağrılarınız hafifleyebilir.

Yağlı ve Kızarmış Gıdaları Kesin

Kızartılmış yiyecekleri azaltarak gaz oluşumunu bir miktar dindirebilir dolayısıyla gaz ağrılarını en aza indirebilirsiniz.

Gaz Yapan Yiyeceklerden Sakının

Bazı yiyecekler,diğerlerinden daha fazla gaza yol açar. Diyet listenizden bu gıdaları çıkartın. Bazıları; fasulye, brokoli, soğan, Brüksel Lahanası, kuşkonmaz, karnabahar, şeftali, enginar, armut, sakız, elma, erik,şekersiz şeker, kepekli tahıllar veya kekler, kepekli ekmek, süt, soda ve diğer gazlı içecekler, dondurma, buzlu süt olarak sıralanabilir.Süt ürünlerini azaltın. Süt ürünlerinin tüketimini azaltarak,gaz oluşumunu minimize edebilir ve ağrınızı dindirebilirsiniz. Safrada gaz reaksiyonunu azaltmak için yüksek Ph içeren buttermilk (ayran,yağı alınmış süt) gibi gıdalar tüketilebilir.

Geçici Olarak Yüksek Lifli Gıdaları Sınırlayın

Zengin lifli gıdaların gaza yol açtığı bilinmektedir. Bu tip gıdaları azaltarak gaz oluşumunu dindirebilirsiniz. Hayatınızdaki diğer değişikliklerle birlikte,lifli gıda alımı konusunda önceki seviyelere dönüş yapabilirsiniz.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 149 göst.
0 oy
17 cevap 776 göst.
19 Nisan 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Simaynurr0107 (116 puan) sordu

647,742 soru

3,414,996 cevap

4,245,448 yorum

183,082 üye

...