0 oy
440 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (816 puan)
9+2 deyiz ve tutsammi tutmasammi kararsizim. Bebege etkisi olurmu? Sizler naptinizz???

10 Cevap

0 oy
(7,099 puan)
12 haftadan sonra tutma bence cunku bebek o zmn senden beslenmeye baslicak 

Gerçi şimdide kanından besleniyor ama kendini iyi hissediyorsan tutadabilirsin 

Bana kalırsa laza yapmanı tavsiye ederim mutlaka 
(816 puan)
O zaman tutsamda 5 gün tutabilicem yani. Peki sadaka yapsak kazaya gerek kalirmi canim
(7,099 puan)
O konuda bildiğim şu şekilde
Eğer oruç tutmak yerine başkanının karnını doyurur yada doyuracak şekilde para verirsen oruç tutmuş gibi oluyorsun  30 gun boyunca

 bu şekilde kaza gerek kalmıyor diye biliyorum
(1,660 puan)
Kaza yapman lazim canim parasini verip sorumluluk kalkmaz. Mutlaka o oruc borcunu sonradan tutmalisin.
(7,099 puan)
Eğer tutmana engel varsa yapabiliyorsun canım benim
(1,660 puan)
Ama o engel bir ömür olmasi lazim canim. Hamilelik icin tutmadi mesela baska bi sıkıntısı yok ozaman kaza eder. Eger gerçekten hic gecmeyecek bir problemi varsa bir ömür oruc tutmasina engelse ozaman karşılığını oder kaza etmesine gerek kalmaz. Arkadas anladigim kadari ile normalde tutabilecek bi durumda cunku tutsam 5gun tutarım demis :) bende ona göre cvp verdim canim benim.
-Reklam-
0 oy
(2,428 puan)
Kuzum 5 aydan sonra yani 21+1den sonra bebegin gelisimi ve kilo alimi daha kuvvetlendiginden doktorlar uygun gormuyor ama . Ondan onceki haftalarda tutuluyor ben bile 20+0 ben tutucam orucumu o Allahin bize sundugu sey ve evet mecburiyeti yok asla ama . Allahim meleklerini koruyor ve daha senin haftanda bebisinde cok cok ufak . Senden beslenmeye ve kilo almaya suanda degil zati onun icin tutabilirsin endiselenme derim . 
0 oy
(1,660 puan)
Bence tutabilirsin canim. Sonucta 20haftaya kadar bulantıdan bise yiyemeyen anneler var. Cok sukur bise olmuyor. Ki oructanda asla zarar gelmez bu haftalarda. Sahurunu iftarıni guzelce yersen borcunda olmaz. Rabbim sabrini gucunu ve mükafatini mutlaka verir.
(1,625 puan)
Nasıl bu kadar emın konusabılıyorsunuz? 1. Ve 3.trımesterde oruc tutulmaması tavsıye edılırken kı bana gore Allah muaf tutmus neden zorlanılıyor bu kadar.Bebegın hakkına gırmek bana göre eger eftal olsaydı rabbımız tutcak hamılelerde derdı.
(1,660 puan)
Cogu doktor bi sıkıntı yoksa tutulabilir diyor. Benim doktorum öyle demisti. Rabbimiz muaf tutmus ama tutabilenede tutma dememis. Eger kesin gerçekten bir zarari olsa tamamen yasak ederdi. Tutabilene bi sıkıntı olmayana yasak degil.  Burda bunu diyerek bebegin hakkına girdiğimi düşünmüyorum. Arkadas fikrimizi sormus. Zaten bunu doktora da danismistir yada danisacaktir. Bi sıkıntısı yoksa bunyesi kaldiriyorsa tutmasinda ne sakinca var acaba. Hangi bebek annesi oruc tuttuğu icin hayatını kaybetmiş mesela. Ben iki gebeligimdede 20.haftaya kadar hic bise yiyemedim bulantidan sukur sirf oyuzden hic sıkıntı yasamadim. Siz oruc tutmak isteyenlere neden bukadar karsiniz bende onu anlamadim dogrusu
(1,625 puan)
Ben karsı degılım bende tutmayı cok isterim ama buna bır muafıyet verıldıyse kullanılmalı.Ikıye bolunen konulardan bırı bu da.Ama gebelıgı yenı henuz nasıl dayanacak aclıkla zaten bulantılar artar.Bunu buralarda degılde keske doktoruna sorsa daha güzel olur.
0 oy
(79 puan)

Geçen sene 3aylik hamileydim tutdum hepsini bir sıkıntı yaşamadım çok şükür aşırı mide bulantısı yaşadığım için yemek de yiyemiyordum ben tutdum o yuzden:)

0 oy
(58 puan)
Ben tuttum cok şükür hiçbir sey de olmadi. 8 ile 12 haftalarimiza denk gelmişti. Sahirda saglam ve vitaminli yedim. Ilaclarimi da düzenli sahurda ve iftarda aldim. Iftarla sahur arasi da bol bol su... Biraz da uyudum gündüz ohhhhh... Hiccc bir şey olmadi kizim 3445 doğdu. 
0 oy
(671 puan)
Canim doktoruna danis bence  

Doktor seni bilgilendirir durumuna göre tut yada tutma diye ALLAH dualarıni  kabul etsin oruç tutsanda tutamasan da niyetlendigin için o güzel niyetini kabul etsin canım ve yüce RABBİM herkezin gönlüne göre versin hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin
0 oy
(1,703 puan)
Cnm ramazan değil bişey değil doğumdan sonra tut n acelen varki
0 oy
(280 puan)
Ben 8 tane kaza orucu 4 de nafile orucu tuttum hamileyken Allah a şükür sıkıntı olmadı tam aksine kendimi daha dinç hissediyodum oruçluyken 
0 oy
(915 puan)
Ben hem emziriyorum hem de 1. Trimesterdeyim ve oruç tuttum. Bide o gun salca yaptim. Ne acıktım, ne susadim, ne de sütüm azaldı şükür. Siz Allah rızası için birsey birsey yaptığınızda Allah sizi darda koyar mi hic... Eger sağlık sorununuz yoksa içiniz rahat olsun.
0 oy
(375 puan)
Canım. Ben tutmadığım halde bebeğimin suyu azalmış 32 haftalıkken doktor oruç mu tuttun dedi ama bilmiyorum

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 336 göst.
8 Nisan 2021 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Gizemgizem (2 puan) sordu
0 oy
3 cevap 237 göst.
0 oy
4 cevap 201 göst.

644,180 soru

3,402,315 cevap

4,229,803 yorum

182,176 üye

...