0 oy
318 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (337 puan)
2 aylık bebegim ateşi yüksek eşim doktora götürmüyo evde acilen ne yapayım bana akıl verin nolur

4 Cevap

+1 oy
(2,428 puan)
Acil sekildee ilik suya sokk . Yikaa sonrada be ve zibin giydirr . Koltuk altina ve basinaa . İslak bez isla koy o sekiode dusur atesininhastanedede o sekilde yparlr ufak ilac veremezlerr . 
(766 puan)
Çocuğun ateşi varsa verilir niye ilaç vermezler diyorsunuz ki
Eşinizde insan olsun bebeğiniz havale geçirse hesabını verebilecek mi? Aciller sanki para alıyor bedava hizmeti çocuğuna çok görüyor
(1,648 puan)
Dünden  beri bunu araştırıyorum. Bu tip ilaçlar karacigere zarar verirmis yani ateş düşürücü vermek son çare. Sizde elestirmeden araştırın isterseniz. Kimse önermiyor ateş dusürücü kullanımını. Bebeğin ateşinin düşmesi için ılık bir dus ince kıyafetler bol bol emmesi gerekli.
(766 puan)
Eleştirmedim sadece olanı söyledim..
Gerekiyorsa ilaç verilir daha kötü sonuçları engellemek için ve bu doktorun vereceği marka ve dozda olmalı...Bebeğin ateşi yüksek ise havale geçirme riskini unutmamalı..
Ben oğluma 3 aylıkken kullandım doktor verdi sünnetten sonra mesela..4 aylıkken yine gripten dolayı kullandım yine doktor tavsiyesi ile..İnternette araştırmakla olmuyor bu işler..Siz bir de havale geçirmenin sonucunda oluşabilen kalıcı hasarları araştırın o zaman..
(1,648 puan)
Yanlız dediğiniz gibi doktorun onayında verilmeli. Arkadaşın kocasi doktora goturmemis yani buda demek oluyor ki kendi başına buyruk vermemesi gerekli dimi.
(766 puan)
Kendi başına buyruk versin diye yazdığımı hatırlamıyorum ki yazmamışımda.Hatta eşi acile götürsün havale geçirse hesabını verebilecek mi diye yazmışım!
Deneyimli bir anne olarak hangi ilacı ne dozda kullanması gerektiğini bildiğim halde ilaç ismi bile önermedim!
Sadece küçük bebeklere ilaç verilmez yorumlarını görünce bu kızcağız eşine hak verip nasılsa ilaç vermeyecekler diye eli kolu bağlı kalmasın diye yorum yaptım..Çünkü yanlış yönlendirildi..Gerektiğinde ilaç verilir  (NOKTA)
-Reklam-
0 oy
(129 puan)
Canım önce elini yüzünü yıka eğer çok yüksekse ateş düşürücü şurup ver yada ılık banyo yap canım ateş iltihaptan oluyor buğazları falan enfeksiyon kapmış olabilir benim tavsiyem doktora götür eğer buğazlarında enfeksiyon varsa ciğerlerine iniyor buronşit olabilir çünkü benim başıma geldi ben geçer diye önemsemedim iki aylıktı bebeğim bronşit oldu hava falan verdiler ve hala en ufak birşeyde hava almadan iyileşemiyor bence ihmal gelme derim geçmiş olsun canım Allah şifa versin İnşaallah
0 oy
(566 puan)
Ilik dus aldir  elinden geldigince emzir   
0 oy
(99 puan)
Ama 6aydan küçük bebekler ateslenince direk doktora götürülmeli bagisiklilklari düşük olduğu için enfeksiyon daha hızlı ilerleyor. Eşin neden götürmüyor Cnm ısrar edebliyorsan et. Onunda canı sonuçta ve daha 2 aylık. 
(557 puan)
Ilaç verme sakin direkt hastaneye gidin çocuk dokdorumuz demişti hemen hastaneye gidin diye daha çok küçük

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 479 göst.
0 oy
0 cevap 44 göst.
0 oy
4 cevap 130 göst.
29 Şubat Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Gizem A (707 puan) sordu

649,052 soru

3,419,769 cevap

4,251,039 yorum

183,457 üye

...