0 oy
630 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (70 puan)

  • Nette araştırmıştım anne karnında cok hıçkıran bebek doqunca da quzel emen bebekler olduqu yaziyordu.. Tespiti doqrulayan varmı ? 

5 Cevap

0 oy
(2,428 puan)

Walla ilk kizimi 18 yasinda dogurdum hickirigi ne oldugunu bilmedim ama dogum gerceklestikten 1 saat sonra emzirmeye getirdiler . Kizim birden bir tuttu . 2 yasina kadar ek mama vermedem ben kzmi emzirdim 4.5 yasinda smdi :D . 22+0 haftalik gbeyim bundaa hickirik neymiss baya baya iyi yasiyorumm . Ama bilemcem daha 126 gun war cikmasina yasayip gorecem 

(70 puan)
:)) doqrudur cnm.. Bnm 1 ay 9 qun kaldi tabi 40.haftasinda doqarsa ozmn bende qorcem doqrumu.deqilmi .d.d
(2,428 puan)
:-)) . Benim ilk kizim 38 de dogdu ikincilerde . Bi hafta oncesinde fgeliomus yaa eylul geldiginde bundada yasayip gorecez :-) . İnsallah dogrudur diyelim
-Reklam-
0 oy
(1,306 puan)

Bu tarz şeylere hiç inanmıyorum, hepsi hurafe gibi geliyor :) her bebek anne karnında hickiriyor ve bu da ciğer gelişimleri için iyiymiş. Emmekle alakası olduğunu sanmıyorum :ermm:

(70 puan)
Walla ben demiyorum onlar diyor ☺bnmkide merak iste aslısı varmi diye cunku bizimkide cok hickiriyor inşllah quzelce emer de sorun cikmaz:)
(7,099 puan)
Hurafe değil canım benim
Bebeğin hickirmasinin sebebi ciğerlerinin be yutkunma yetisinin gelişmesi anlamına gelir
(1,306 puan)
Evet yukarda bende yazdım ciğer gelişimi için iyi ama emme ile alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum diye. Hurafe dediğim şey hıçkıra bebeğin memeyi emmesi. Ki her bebek hickiriyor anne karnında, ama her bebek meme tutmuyor ?
(7,099 puan)
Her bebek hıçkırır bazıları daha falza hıçkırır fark  burda
0 oy
(4,113 puan)
Bende oyle okudum canim. Emme yutma becerisini ogrendigi icin amniyon sividan cok yutar hickirirmis. Cigerleri de iyi gelistigi anlamindaymis. Ilk cocugumda boyle seyleri bilmiyordum dikkatimi hic cekmesi. Ama suan 2. De hergun 2-3 kez hickiriyoruz :) bakalm dogdugunda belli olucak
(70 puan)
Niye hemen hemen herkes ilkinde birsey anlamiyor.. :)) benm ilk qebeliqim.. Mesela ilk qebeliqi olanlar bebeqin hareketini 18-22 haftalar arasinda hissederken ikinciye hamile olanlar daha erken hisseder yaziyordu.. Ben ilk hareketini 15+3 de hissettm ve bizimki hareketli bir bebek hickiriqini felanda hissediyorm.. Guzel bir duyqu allahim olmayan ve arzulayan her kadinlarimiza nasip etsin..
(4,113 puan)
düzenledi
Canim cunku bosuna demiyorlar ilk cocukta acemi ikinci kalfa ucuncude usta oluyormus insan :))) suan nasip olursa kalfa olucam. Masallah canim amin cumlemize insallah.
(70 puan)
Ozmn ben kalfaliqaa kafami atmiş oluyom :D
0 oy
(7,099 puan)
Evet bir nevi doğru canım benim 

Bebeğin hickirmasinin sebebi ciğerlerinin ve yutkunmasinin gelişmesi anlamına gelir 
0 oy
(1,528 puan)
Gorucez bizimde cok hickiriyor insallah guzel emer sutumde gelir hemen
(1,528 puan)
Insallah canim ben unutursamda sorun canim:)))
(70 puan)
Sen doqurana kadar 10 kere sorarm bak :)) en iyisimi sen doqur yaz tabi bebişle ilqilenmektn kendine bakmaktn aklina qelirmi bilmiyorm zor iş .
(1,528 puan)
Sor kiz canin sag olsun :)))ayy insallah uslu bi bebek olur beni yormaz:/
(70 puan)
Bende istiyorm ki hareketli olsn ama.huysuz olmasin ilk başlarda mecburen uyku duzeni olmick surekli uykudn mahrum kalicz ama sonrasinda qeceleri rahat uyutsun qunduzleride bana iş yaptirack denli yerinde olsn :)) biz boyle istiyorz ama hayaller hayatlar farkli işte
(1,528 puan)
Insallah oyle olurlar canim Allahtan umit kesilmez:)saglikla sihhatle gelsinler insallah

649,081 soru

3,419,880 cevap

4,251,139 yorum

183,462 üye

...