0 oy
323 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (30 puan)
7+1 gebeyim geceden beri çok şiddetli diş ağrısı yaşıyorum.  Sizce ne yapmalıyım. Kullanabileceğim  bebeğime de zarar vermeyecek bir ilaç yada yöntem var mi.?
Gebelik haftası 7

2 Cevap

0 oy
(4,113 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Parol icebilirsin cnm sadece. Yada parolu kir agriyan disinin ustune koy ben oyle yapmistim. Soguk komplex yap buz koyabilirsin. Karanfil yada karafil yagi surebilirsin. Birde tuzlu suyla gargara yap mikrobu kirar rahatlatir. Allah yardmcin olsn ben 1 hafta cektim gece gunduz o agriyi 
(30 puan)
Cok teşekkür ederim canım parol kullanmak tercihim olacak galiba :)
(4,113 puan)
Rica edrm cnm paroldan baska agri kesici onermiyor doktorlar. En masumu o ;)
(257 puan)
Kızlar dişe ilaç kırıp koymak çok çok zararlı bunu yapmayın nolur. Hem size hem bebeğe çok zarar verir allah korusun. İnternette aratip okuyabilirsiniz zararlarını
(4,113 puan)
Ben doktoruma sorup ta yapmistm canim nette yazilanlara gore davranmiyorum. Abartili nettekiler. Sukur ki 30+4 gunlugm hicbir problem olmadi. Ilaci yutunca zararli degilde dise kirip koyunca mi zarari olucak oda ayri bi sacmalik :) parol sonucta bu en masum ilac.
(257 puan)
Doktoruna sorup yaptıysan iyi canm. Bir problem olmamasına da sevindim ;)
-Reklam-
0 oy
(257 puan)

Gebelik Öncesi dış yaptiriyordym hamile.kaldım yarım kaldı.  Yani hamileligimin başından beri dış ağrısı çekiyorum.  Nöbet geçirir gibi gce yataktan ziplatiyor. 21 haftalik hamileyim 6 diş curuttum 1 tane de dişim kırıldı. Neler çektim neler ama tabi herkez kendi yaşadığını biliyor cnm. 


Parol bana fayda etmedi. Doktorum bi ilaç verdi o biraz rahatlattı beni. Kan sulandirici igne kullanıyorum o yüzden çekim Dr yaptiramiyrium. Senin daha çok yeni hamileligin o yüzden ne ilaç kullanabilirsin nede çekim yaptirabilirsin malesef :'(


Biraz kötü kokuyor ama ağrıyan dışı uyusturan tek bir çözüm buldum.


3 dış soyulmuş ortadan kesilmiş sarımsak. 

1 çay bardağı elma sirkesi.

Bunları cezveye koyuyorum duman çıkana kadar isitiyorum. Ilidiginda gargara yapıyorum. 

Tüm agiz içini dili damagi da beraberinde uyusturuyor dışı çok agritiyor ama 3dk sonra geçiyor inanki.


Bence bunu bi dene cnm. Çok çektim dış ağrısından şuanda yine çekiyorum geceden beri. Eşim kalksa da gargarami hazirlasa diye bekliyorum :'( kötü koktugu için ben yapamıyorum. 

(30 puan)
Herkese çok teşekkür ederim yorumlariniz  için.  Dr a gittim kadin dogum dişçi yapacağı operasyonu ve kullanacağı ilaçları yazsın biz onaylarsak yaptir dediler. Dis doktorum da herhangi bi operasyon yapmam için film çekmem gerekir daha bebeğin çok küçük film çekmem dedi. Kanal tedavisi olan dis ağrıyordu hava almış kanalı açıp pansuman yaptı geçici dolgu koydu 4 aylık olduktan sonra müdahale edelim dedi şimdilik daha iyiyim çok şükür :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 183 göst.
24 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde esra343434 (3 puan) sordu
0 oy
7 cevap 2,767 göst.
0 oy
2 cevap 118 göst.
29 Mayıs 2022 Doğum kategorisinde Limonefendy (819 puan) sordu
0 oy
3 cevap 635 göst.

647,851 soru

3,415,356 cevap

4,245,837 yorum

183,115 üye

...