0 oy
574 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (6 puan)

Hanımlar şeker yüklemesi yapilması hakkındakı düşünceleriniz nedir .yarin konturolum var doktorum aynı zamanda şeker yüklemeside yapicak

11 Cevap

+1 oy

Canim gerekli olmasa doktor önermez zaten ben 1 hafta önce yaptirdim herseyim normal çıktı şükür.yaptirmak h anne hemde bebek sağliği için önemli doktorun isterse yaptir 

-Reklam-
+1 oy
(1,917 puan)

Hamilelikte seker dusmesi çok oluyor ve şeker düşünce bebegede zarari  var yukleyecekleri sekerde  çok fazla bi miktar degil cikolatadan dondurmadan aldigin şekerden bile az oluyormuş 

Ben ilk defa sizlerden duyuyorum benim doktorum hic onermedi ilk oldugu icin yatırmıştım ben. Ama dogrudur belkide ben yanlis biliyo olabilirim.
(1,917 puan)
Doktorlarda ayni egitimi aldiklari  halde aynı siyasette oldugu gbi mutlaka bundada çelişkiye giriyorlar benim hamileligim yeni olmasina rağmen sekerim düştü  böyle dahada  zararli yanı Allah doğru doktorla karsilastrsin bizi doktorda çok onemli
Ben iki hamilelik gecirsim 3 tanede doktor degistirdim onermediler ama seker dusmesi icin hic basima grlmedi ayni sorunlar degil yani oyuzden doktormus gibi yorum yapamam. Bildigimi paylasmak istedim . Kimse icin yanlis ornek olsun istemem. Doktorunuza danisin tabikide
(1,124 puan)
Canim ben kimyagerim ve glikoz şekeri ne kadar zararlı iyi bilirim. Ben dr a şunu söyledim madem bir cikolatadan daha az şeker veriyorlar yada 3 dilim baklavayla eşdeğer o zaman ben 10 dilim baklava yiyeyim şeker ölçümü yapın..  herkes buna olmaz diyor peki Niye??? Ben söyleyeyim size verdikleri şey şeker değil glikoz ve 1kg glikoz 7000 kg rafine şeker eder. Ondandirki turkiyede artık hiçbir hazır gıdaya rafine şeker koymazlar çünkü bi kilo glikozdan tonlarca baklava ıslatirlar.. ve sen hamileyken hic 3 5 dilik baklava yemedinmi? Ben yedim peki yiyince biz niye bayılmadık niye fenalasmadik niye genzimiz yer yemez çok fazla yanmadı.. Kızlar yediğiniz şeker olursa amenna 50 gr şeker çok değil ama içtiğiniz şey 50 gr glikoz iyi arastirin
+1 oy
(954 puan)

Valla benmde ilk gebelik bana da herkes yaptırma dedi fakat kaç tane doktora gittiysem hepsi yptir dedi... kendi dktorum da yptir dedi zararlı bsy olsa zaten dktorum önermez dmi ama..  

+1 oy
(2,563 puan)

Bence yaptirmalisin doktor yaptır diyosa yaptır. İnternetten sağdan soldan duyduğuna inanma. Çokta abartilacak bı şeker değil. Doktor banada yaptır dedi yaptırdım. Erken mudahale için. Yoksa zararlı olsa biz cocugumuza bile isteyen zarar gelsin istemeyiz herhalde. Doktorun ne diyosa yaptır. 

+1 oy

Şeker yüklemesi kesinlikle yapılmalı. Bende pco var diyetisyen eşliğinde hamur işi tatlı şeyler yasak bana. Tüketmediğim halde bende şeker çok yüksek çıktı tekrar açken kan verdim insüline başlanacak haftaya belkide. Eğer burada bilmeyenleri dinleyip zaten dikkat ediyorum deseydim sonuçları çok acı olabilirdi. Bebeğimi kaybedebilirdim. Komaya girilebilir bebek obez yada sakat olabilir. Tüm bu olumsuzluklara raģmen sadeve 1. Buçuk dilim baklavaya eşit olan testi neden yaptırmayalımki. Mesela o yaptırmayın zararlı diyenler cevaolarsa sevinirim hiçmi tatlı yemiyorsunuz çaya şeker atmıuorsunuz. 


Doktorum kesinlikle yapıcağını bu vebale girmek istemediğini söyledi. Kendisi tıp bitirmiş bir doktor ve 2 hamileliğindede şeker testi yaptırmış. Zararlı olsa kadın kendi yaptırmazdı zaten. 


Bnece yaptır kaybın olmayacak ama belki şekerin varsa bilhassa kazancın olacak. 

0 oy
(207 puan)

Ben yaptırdım sakncasini görmedim.. Bence gerekli şekerli su icryolar evet yediğimiz tatlı ya es değer yani alınan şekerli su pastsya es değer olarak düşünün.

0 oy
(842 puan)

Gebelikte şeker tüketimi, ideal kiloyu korumaya engel olmakla kalmıyor, yüksek şeker ile tetiklenen düşüklere, bebek ölümlerine, bebeğin doğum ağırlığında artmaya bağlı zor doğum ve sezaryen ile doğum olasılığının yükselmesine, doğum sırasında bebeğin kan şekerinde düşme, kandaki kalsiyum seviyesinin düşmesi, akciğerlerinde gelişme sorunu yüzünden solunum güçlüğü çekilmesi, sarılık gibi ciddi semptomlara da sebep olabiliyor.

–1 oy
(1,124 puan)

Canim ben yaptirmak istemuyorum eger yaptirirsam onumuzdeki haftalarda yaptırmak gerekiyor.  Onu yerine 3 aylık şeker batırdım HBA1C ye batırdım o normal iyi cıktı..  açlık şekerime batırdım 80 cıktı..  bundan sonra şeker ölçüm aleti alıp ölçeceğim evde haftada 2 kez bi aç bi tok ölçüm yapacagim hem icim rahat olacak hem bebeğe o kadar şeker yüklemeyeceğim..  

Ben kimyagerim ve diyorlar ya iki baklava kadar şeker veriyorlar diye.. ben 5 tane baklava yiyince kusacak bayılacak gibi olmuyorum. O kadar midem yanmiyor.. dra dedimki madem öyle ben 2 değil 10 baklava yiyeyim bu testi yapın yok öyle olmaz diyor.. çünkü o verdikleri glikoz o kadar masum değil arkadaşlar.. 

1kg glikoz 7000 kg rafine şekere eş değer ve biraz matematiginiz varsa hesap yapın bakalim 50 grlik verseler glikoz 350 kg normal rafine şeker eder. Yoksa ben zannetmiyorum 5 baklava yiyip bayılacak gebe. 

Bende bu tur makalelerde okudum kendi doktorumda boyle bi bilgilendirme yapti. Zaten aylik hep kan aliyolar benden ozaman belli oluyodur sekerimiz  diye dusunuyorum
Canim bende senin gibi dusunuyorum ama yinede arada batırmayı kimse unutmasın çünkü bebek içinde anne içinde kötü olabiliyor sonucu.. seker çıkması çok kötü birşey insallah hicbirimizde çıkmaz.
–1 oy
(370 puan)

Kafası karışık olanlardanım bende 2dilim baklavaya eş değer olduğuna hiç inanmıyorum yaptıran herkesten içtiğim zaman çok fena oldum midem çok bulandi diye duyuyorum hayir anlamadım su her ay kontrolde aclik tokluk kan sekerimize baksınlar şeker ciktiysa patlak vermez mi zaten bu ölçümlerde zararli olduğunu düşünenlerle yararli olduğunu dusununler yarı yarıya oluyor genelde tartışmaya acik bir konu demek ki

(445 puan)
Vermiyor malesef benim açlık tokluk normaldi ama gebelik şekerim  çıktı
–1 oy
(56 puan)
yeniden gösterildi

Ben o günleri görürsem eğer yaptırmayacağım. Doktor kötü olsa önerir mi diyorlar ama ben kendi akıl ve mantığıma göre düşünüp yaptırmamaya karar verdim. Şeker normalde de zararlı bir şey ve kan alarak da bunu öğrenebiliyorlarmış. İstemiyorum kandan bakın lütfen de bence arkadaşım. Boşuna demiyorlar 3 beyazdan uzak durun diye. Tuz da şeker de un da bunlar hep zararlı. Doktorlar ikiye ayrılıyor bu konuda ama herkes şekerin zararlı olduğu konusunda hemfikir. 50 ml azıcıcık bir şey hiçbir şey olmaz diyen çok ama bence hiç girme o işlere kandan da bakabiliyorlarmış. 

–2 oy
Ben yaptirmiycam ilk grbeligimde yaptirmistim bunda yaptirmiycam. Biraz arastirdim cokta gerekli degilmis.ama doktorun gerek gorurse yaptir derim
İlkinde bende yaptirdim.Aradan 11 sene gecti fakat şimdi çok zararlı oldugunu okuyorum bazi yorumlarda kafa karışıyor .eger şeker varsa daha erken mudale edilmesi icin yapiliyormuş
Bunu bebegin kilosuna bakarak tahmin ediyo aslinda doktorlar cok onden gidiyo mesela karbonhidrati kesmelisin demisti bana ona dikkat edince bi problem olmadi. Cocukta seker yoksa bile seker yuklemesinden  sonra tavan yapiyodur seker. Cunku asiri sekerli bi su iciriyolar .
(1,124 puan)
Kızlar bende yaptırmayacağım. Hem dediginiz gibi bebek 3 hafta bile önden giden varmış dr lar bundan anlıyorlar bide diyelimki biraz şeker cıktı diyetisyene gönderiyorlar ben diyestisyenegidecegim şeker yemeyeceğim belli aralıklarla şeker ölçümü 3aylik şeker bakımı yapacağım onun yerine.. ha 3aylik şekerinizin yüzdesi 6 yi geçerse o zaman şeker hastası diyorlar zaten o zaman direkt insulin bile başlayabilirler..  ama soyle birsey var hem şeker yüklemesi yapmayıp hem hiç umursamazsanız bazen hiç bilmiyorsunuz ama şekeriniz oluyor deda anlayamayabiliyor. Sonuç bebek doğumda şeker komasına giriyor o sebepten yatırmıyorsanız farklı yollar deneyin..
En basinda doktorunuza danisin sorununuz vardir belki bilinmez ama normal bi gebelik icin Yurt disinda bile gerek gormedikce kimse yaptirmiyormus. Canan karatayin konusmalarini izleyin derim .

İlgili bir soru bulunamadı

650,983 soru

3,427,118 cevap

4,259,638 yorum

183,988 üye

...