0 oy
1,012 göst.
Doğum kategorisinde (193 puan)

Merhaba hanımlar. 28 Nisan da öğlende kanlı bir akintim oldu. Panik oldum ve apar topar hastaneye gittik. Doğuma daha 1 hafta vardı. Hastanede suyla beraber geldiğini söylediler ve yatisim yapıldı. Öğlen 12de yattım yavaş yavaş suni sanci verdiler. Ertesi gün sabah 5.42de kızım doğdu sağlıklı bir şekilde çok şükür. :) Epidural normal doğum yaptım. Detaylara çok girmeyeyim ama epidural çok iyi bir şeymiş. :) Bir de siz siz olun sakin çatı muayenesinden kaçmayın. Ben çatı muayenesinde panik olduğum için doktor güzel yapamamış o kadar saatlik sancıdan sonra tam doğum anında sezeryana dönecektik neredeyse kesinlikle hayır dedim ve başardım normal doğurdum 3. ıkınmada. Şu an dikişlerim çok sanırım bilmiyorum ne kadar var ama doğumdan 2 saat sonra ayağa kalktım ertesi gün hastaneden çıktım. Bebeğim de iyi. Biraz süt problemim var ama geçecek inşallah. Doğumdan sonra bebeğim doğdu diye bir bağırmışım hastanede duyanlar olmuş doğumhane çıkışında merak edip bakmaya gelmişler. :) Allah herkese nasip etsin inşallah. 9 ayı burada geçirdim, soru sordum, cevap aldım, bilgilendim. Teşekkür ederim herkese. :) 

6 Cevap

+1 oy
(191 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Canım kaç kilo dogdu bebiş
(193 puan)
1,5 cm acilmayla yatırdılar beni de o yüzden çok uzun sürdü benim için kanamam olduğu için göndermediler enfeksiyon riskinden dolayı. Nstde sanci çıktıysa doğum yaklaşmış olmalı, benim hiç sancim yoktu ama 1 cm açıklıkla yatmayarak iyi yapmışsın gereksiz yere kaldım ben o kadar saat. Doğum başlayacağı zaman belli oluyor zaten. :)
(191 puan)
Demi ya anlarım illaki rabbim bi şekilde aydınlatır
(193 puan)
Evet bende nasil anlayacagimi bilmiyordum 5 dakikaya bir inince sancılar çok iyi anlıyorsun:) illa bir belirti oluyor hiç sancim yoktu önce suni sancıyla acilmam oldu dua et ki senin sancin çıkmış nstde ben kanamayla anladım doğumun çok yakın olduğunu.
(191 puan)
Bakalım pazar kontrole gitcem o zamanda yatıralım derlerse yatarım haftam ilerliyo kilosuda artacak
(193 puan)
Hayırlısı olsun inşallah.
-Reklam-
+1 oy
(99 puan)
Darısı bizlerin başına ins
(193 puan)
Inşallah:) ben hamileliği çok özlüyorum:)
(3 puan)
Bende biran önce doğurmak bebegimi koklamak istiyorum rabbim hayırlısıyla kucagimiza almayı nasip etsin
(193 puan)
Amin inşallah tarif edilemez bir duygu:)
0 oy
(248 puan)
Allah anali babali saglikla büyütsün inşallah canim 
(193 puan)
Amin teşekkür ederim:)
0 oy
(1,115 puan)
Hayırlı olsun. Ne güzel epidural olabilmişsiniz. Benim kan değerlerim düşük oldugundan epidural yapılamadı bana. Suniye de katlanamam dedim spinal sezeryan oldum.41.haftadaydım bebeğin gelesi yoktu. Sancım yoktu acılmam yoktu biraz daha beklesem spinal de olamazdım genel anestezi olacaktım az daha. Ben de 29 Nisanda doğum yaptım bu arada. Bebişler aynı gün dogdu sayılır. Size bir şey sorabilir miyim? 
(193 puan)
Allah bağışlasın güzel kızınızı adiyla yasasin benim kızımın adı Emek İpek :) inşallah bir an önce geçer bu durum zor gerçekten ben gece uyandırıp emzirecegim zaman bile çok zor kalkıyorum sürekli ağlasa sebepsiz yere ne yapardım bilmiyorum avutacak bir şey de yok ki dediginiz durumda. :/ benim kızım da ilk doğduğunda sütüm gelmedi ebe illa mama alıp verin dedi hayır dedim 3 gün boş memeyi emdi durdu vücuduna bir şey girmeyince de sarılık oldu 1 gece hastanede kaldık fototerapi aldık çok zordu o gece birçok bebek bunu yaşıyormuş ama o psikolojiyi kimseye anlatamıyorsun emzirecegim diye inat ettiğime kızımı 3 gün ac bıraktığıma mi yanayım 1 gece o makinede yaşadığı işkenceye mi yanayım üstüne 2 damla sütüm gelmişti sağma makinesiyle onu da ebe enjektörle verecekti kızıma yere düşürdü:(( ona mi yanayım. Üstüne her gelen emiyor mu sütün geliyor mu diye sorup duruyordu isin kötüsü hickimse de senin psikolojini anlamıyor. Doktora sordunuz mu neden kolik olmuş bebeğiniz bunun bir sebebi var mı? Bir arkadaşım doğum yaptığında 3 hafta önce doğmuştu bebeği o da sizin yazdığınız gibi şeyler yaşıyordu doktor erken doğduğu için organları gelişmemiş yerine oturmamış tam ondan bu şekilde demiş o da kolikti kızım demişti. Sizin doğum da geç olmuş aslında sebebi ne acaba? :/
(1,115 puan)
Sebebi yokmuş. Bazı bebeklerde nadiren görülürmüş. Genelde erkek cocuklarda görülürmüş bu problem, gaz sancıları ama benimki kız olmasına rağmen var. Benim kız dogmak istemedi sanırım, daha da sezeryan olmasa dogası yoktu. Bazı bebekler anne karnını ararmıs. Sanırım benim kız da öyle, ondan dünyaya alışmaktan zorluk cekiyor ve anne karnındaki sesi arıyor. Saç kurutma makinesi, çamasır makinesi gibi sesleri duyunca  cok agladıgında birazcık yatısıyor. Gün sayıyorum 3 aylık olsun da gecsin diye.
(193 puan)
Evet sizin kızın yeri çok rahatmış gelmek istememiş ve çok arıyor demek ki :/ inşallah bir an önce alışır ve atlatırsınız bugünleri ağladığında avutamamak bir şey yapamamak çok zor gerçekten Allah yardımcınız olsun.
(1,115 puan)
Amin umarım atlatırım gerçekten zor bir durum. Sabretmekten ve gün saymaktan başka bir şey yapamıyorum. Bugün 44 olduk
(193 puan)
Inşallah öyle olur:)
0 oy
(312 puan)
Hayirli Hlsun bebisin epidurali kac cmden sonra yaptilar canim
(193 puan)
Teşekkür ederim 4 cmden sonra yapılıyormuş benim acilmam geç başladı 3 cmde yaptılar bana ama anestezi uzmanına 4 cm dedi hemşire 3 deseydi yapmayacaktı. :)
(312 puan)
Benim dort bucuk olmustu yapmadilar tedi olana kadar yapilmiyo dediler ben sanciya dayanamiyordum senin agri esigin dusuk etinde dar zor olcak dayanamazsn deyip sezeryana karar verdirdiler bak yapiliyormus dortten sonra
(193 puan)
Evet 7ye kadar beklemenin ne anlamı var ki zaten ağrının tamamını çekmiş oluyorsun 7 olana kadar:/ 3 cm için mi yapacaklar benim daha 4e ulaşmadan yaptılar doktora da yalan söylediler 4 diye ama çok zor durumdaydım ve önümde de çok zaman vardı daha açılma geç oluyordu bende bebek aşağıya zor iniyordu.
0 oy
(16 puan)
Doğum esnasinda kesiyi hissetiniz mi 
(193 puan)
Yok hiç hissetmedim doğum yaptığım andan sonra tekrar ağrı kesici verdiler dikisleri de pek hissetmedim.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 305 göst.
21 Ocak 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Aslikara (1,098 puan) sordu
0 oy
4 cevap 295 göst.
26 Ekim 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Lara25 (145 puan) sordu
0 oy
6 cevap 538 göst.
20 Ekim 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Meleklerimm (8 puan) sordu

647,619 soru

3,414,568 cevap

4,244,943 yorum

183,046 üye

...