0 oy
1,315 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (40 puan)
yeniden gösterildi
Bugün doktora gittim. Doktor hamileliğin 7 hafta lakin gebelik kesesi 6 haftalık gözüküyor dedi. Yani 1 hafta geriden geliyor dedi kese. Geçen hafta gittiğimde de aynı şekilde bir hafta geriden geliyordu gebelik kesesi. Kese ilerleyen dönemde normale dönüyor mu. Nasıl bir durum bu..

3 Cevap

0 oy
(982 puan)
Hic duymadim bebek bi hfta geriden geliyor deseler tamamda   gelismemistr belki derdim
-Reklam-
0 oy
(1,066 puan)
Canım bende aynıyım. Geç döllenme diye bir olay var korkulacak birşey yok. Genel olarak adetin ilk tarihi alınır ya önce gider ya sonra yada tam zamanın da. Şuan adet tarihine göre 18+5im ama ultrasona göre 17+5. Doktorumda geç döllenme olmuş bebek sağlıklı sıkıntı yok dedi. Ilerde ne olur bilmem ama şuan gayet sağlıklıyız :)
(40 puan)
Aslında beni tedirgin eden şey bebeğin geriden gelmesi değil. Kesenin geriden gelmesi. Bebeği çevreleyen ve bebeğin içinde yüzmüş olduğu fanus olan kesenin bebekten daha küçük olma ihtimali benim kafamı karıştırıyor.
(1,066 puan)
Kese bebekten küçük  olamaz. Doktor sana bebek geriden ayrı geliyor kese geriden geliyor diyemez ayrı ayrı  olamaz. Sen hiç kesenin küçük bebeğin büyük olduğunu duydun mu? Yada bebeğin büyük kesenin küçük? Söyleyince bile saçma değil mi? Kendin de bunu düşünürken nasıl düşündün acaba :D
(40 puan)
Kesenin geriden gelmesi demek aslında haftasına göre normal Boyutta olmaması demek. Normalde kese ile bebek arasında an aşağı 10 mm fark olması gerek. bu fark 5 mm olursa 1 hafta geriden geliyor manası oluyor. Mesela bugün sonuc aldım bebek 9 mm kese 16.8 mm di. Kese 8 mm büyük olmasına rağmen bebek 7 haftalık, kese 6 haftalık olarak gösterdi makine doktorda kesen bir hafta geriden geliyor dedi. Yani aradaki büyüklük farkının fazlalığına veyahut azlığına göre haftalık durum söyleniyor. Tabiki kese küçük olup bebeğin büyük olması mevzu bahis olmaz. İnsanın kendisinden küçük bir evde oturması mümkün olmadığı gibi :)
(1,066 puan)
Ooooo canım sen takılırsan bu kadar, daha çok kafanı kurcalayan şeyler olucak.  Benim  kesem bi hafta küçükken doktor sadece geç döllenme olmuştur dedi ve geçti. Bu kadar ayrıntılı söylememişti.  Ve ayrıca başlığı değiştir. Kese ayrı hafta da bebek ayri haftada diye.
0 oy
(3,461 puan)
Donedebilir böyle devam da edebilir canım yumurtan geç döllenmiştır ondan olabilir birşey olmaz korkma

647,750 soru

3,415,020 cevap

4,245,471 yorum

183,083 üye

...