0 oy
276 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (25 puan)
Bebeğinde böbrek genişlemesi teşhisi konulan oldumu acaba? Bana iki böbrekte  5mm dedi down sendromuyla ilgisi nedir acaba doktorum bana amniyosentez yatırmalısın dedi çok korkuyor  bide bebeğimi gereksiz riske sokmak istemiyorm.
Gebelik haftası 21

7 Cevap

0 oy
(256 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Amniyosentez yerine prena test (fetal dna testi) var onu yaptir ozel klinikte 2000 kusur fiyati var istanbuldada umraniye egitim arastirmada ucretsiz yapiliyomus devlette doktor ben onerdigi klinikte parali yaptirmayinca en son soylemisti salakk devlettede ucretsiz yapildigini. Hem risk yok o testte hemde amniyosentez bile kesin sonuc vermezken o kesin sonuc veriyo. Bize down sendromlu olabilir dendigi icin yaptirmadik aldirmicagimiz icin ama bobregi icin erken tehsisde tedavi olabiliyosa yani sen bu testi yaptirdiginda erken tehsis olup anne karninda veya dogar dogmaz tedavi edilebiliyosa yaptir. Eger sadece aldirip aldirmamak icin yaptiriyosa sende aldirmicaksan bosuna yaptirma. Suan 32+4 haftaligiz ikilide risk cikti uclude dusuk risk cikti ama onun disinda hic ne renklide nede herhangi bi seyde sknti cikmadi. Aldirmayi da dusunmedigim icin kabul etmedim karnimdan su aldirmayida diger testi de. 
(25 puan)
Ya keşke bilsem ümraniye de yaptirirdim  çünkü ben ümraniye araştırmada detaylı ultrasona da girmiştim perinatolog doktor birşey demedi down sendromuyla alakalı .bende bobrek genislemesinin o kadar önemli birşey olacağını düşünemedim
(256 puan)
O kadar onemli mi bilmiyorum ben ama yani doktorun karnindan su almaya gwrek duyduysa onemli bisey demekki cunku su aldirdiginda kesenin patlama ihtimali felan var cok dusuk bi risk te olsa var boyle bi ihtimal yada hic bi sorun yokken igne keseye girdiginde bebegin kalbinin durmasi ihtimali var internette okumustum doktorlar korkmaya bagliyolarmis o ölumleri. Dusunsene sirf engelli mi degilmi bakmaya calisirken korkudan ölüyo. Milyonda bir ihtimalde olsa nasil riske atarsin Allah korusun. Bobrek genslemesi o kadar onemli mi bilmem ama bizim engelli olma riskimiz vardi diye ben bu kadar hassas oldum bu konuda.
-Reklam-
0 oy
(39 puan)
Bence ilgisi yokkk.benimde bebeyimin bobreyinde geniwlenme var sagda.
0 oy
(366 puan)
Benm kizimda da cikti sol bobrekte 5 mm takip etcez dedi. İkili test yaptirmis miydin ? Bende onun sonucu temiz cikmisti. Amniyosentez onerilmez hemen. 31 haftalk olduk gecn hafta ayrintili ultrasonda tekrar baktirdm duzelmis degerleri. Neden boyle hemn down teshisi koymaya merakli bu doktorlar anlamiyrm. Duzelir insallah kardesm ilerleyen haftalarda sende baktir takip ettir yani. Bisey olmaz 
(256 puan)
24 haftadan once israrla amniyosentez istiyolarki eger engelliyse alalim dicek cani kopekler. Bendede risk vardi doktor nasil israr ediyo gorsen. Onerdigi klinikte fetal dna testi yaptirmadm test 2000 tl di. En son istanbulda umraniye de ucretsiz yapiliyo dedi. Bide devlet doktoru o bile kaziklamaya calisiyo. Kabul etmedim onuda. Amniyosentez icin israr etti bu seferde. 21 hafta 5 gunluktu sanirim o zaman bebegm. Ve engelli ciksa al desem acimadan oldurup alicaklardi bebegimi. Bende yaptirmadim test mest. Ikiliyide yaptirdigima kopek gibi pismanim yaptirmasam risk cikmicakti. Simdi 32+4 uz suana kadar hic bi sorun cikmadi ultrasonlarda. Hayirlisi olsun hakkimizda bakalim
(366 puan)
Ense kalinligi kac cikti ayrintili da
(256 puan)
Ense kalinligi cikmadi. 23+5 de renkliye girdim ellerde ayaklarda ensede kalpte hic biyerde bi sorun cikmadi sadece ikilide orta risk cikmisti bide uclude cok dusuk risk vardi
(366 puan)
Ense kalinligina ilk girdigin 21 haftalikken ayrintili ultrasonda bakarlar canim. Onun icn sordm 2 bucuk ustu degerler risk gurubundadir down sendromu acisindan.
Her neyse zaten biz allahtan gelene raziyiz bu testlere ultrasona girme amacimiz anne karnindayken tedaavisi olan bi sorunu varsa yaptirmak icn yoksa kimse ne olursa olsn bebegini aldirmaz...aldirmamali.
Sag selamt alirsn bebegini kucagina insallah doktorlar abartmaya bayiliyolar. İlk bebis mi ? Cinsiyeti nedir
(256 puan)
Ikili testtede girmistm ayrintiliya o zamanda ensede sorun cikmadi sonrada cikmadi cok sukur. Ilk evet erkek cinsiyeti
0 oy
(1,526 puan)
Bana da dedi sağ böbreğimde 1 cm genişleme olmuş bebek itmiş olabilir ya da enfeksiyon vardır dedi
(25 puan)
Bana direk amniyosentez yap dedi
0 oy
(357 puan)
Canım üzülme benimde oğlumun iki böbreğinde dedi bol su içtim git Gide mm de düşme var korkacak birşey değil. Doktor bile korkma dedi doğumdan sonra da geçer 
0 oy
(2,399 puan)

Bana da 20 haftalıkken demişti canim doktorum. Ayrintilida da biri 5.7 diğeri 6.1 'di. Sivi alabiliriz istersen down sendromu olabilir dedi ki benim 2li ve 4lu temiz cikmisti istemedim. 2 hafta sonra kontrole gel demişti doktor normalde ayda 1 çağırırdı.


 gittiğimde baktı ölçüm falan yaptı genişleme ilerlemiyor dedi çok şükür. Ikisi de 4 kusurlere düşmüş. 1 ay sonra gel diye çağırdı.

Bebek büyüdükçe organları normal boyutunu alıyor canim. Erkekler bebeklerdr görülme oranı daha  cokmus doktor söyledi ama sıkma canını düzelir takip edicez demişti. Ben hep olumlu düşündüm canımı sıkıp aglayip bebeğimi de üzmek istemedim. Asla kötü düşünme bebisin toparlar sonra :)
(25 puan)
Inslh toparlar canm ya eşim baya korktu kaç gündür doğru dürüst yemek bile bitemiyoruz:(
0 oy
(2,074 puan)
Kuzum gebeligin henuz ortasindasin ilerleyennhaftalarda düzelir. Benimde ayni sekildeydi ama amniyosentezi isterseniz yaptirin ama dusuk riski olma ihtimali var ve aldirmayi dusunuyor musunuz demisti. Bende yok deyince o zaman gerek yok takip edecegiz demisti.  Ben yaptirmadim cunku 12. Haftada genetik testi yaptirmistim zeka testlerine yonelik. Ikiz hamile oldugumdan 2li 3lu4lu gecersizdi bende. 
(25 puan)
Ya ben o testleri yaptırmadım 2 li 3 lü doktorumda ısrarla amniyosentez diyor onuda istemiyorm galiba tekrardan detaylı ultrasona gircem inslh kötü birşey cikmaz

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 113 göst.
0 oy
10 cevap 203 göst.
0 oy
2 cevap 96 göst.
0 oy
4 cevap 90 göst.
23 Temmuz 2023 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Lati (18 puan) sordu

651,139 soru

3,427,771 cevap

4,260,358 yorum

184,036 üye

...