0 oy
1,867 göst.
Doğum kategorisinde (1,306 puan)
düzenledi

Merhaba anneler.

Bende çok şükür oğluma kavuştum. Post acmistim doğum yaptigimda ama şimdi ayrıntılı paylaşmak istedim sevincimi :)

Geçen hafta perşembe günü hafif sandım vardı düzensiz aralıklarla. Devlette nstye girdim, 1 cm açıklık vardı. Bir kaç saat sonra kahve lekelenme oldu. Akşamına da nişan gibi akintim geldi. Ertesi gün kendi doktoruna gittim, alttan muayene ettiler ve 2 cm açıklıkla beraber hafif kanamam vardı yatış verdiler. 

Akşam 9da ebe geldi açıklık kontrol etti 3 cm olmuştu ve suni vermeye başladılar. Bu arada odada sürekli çömelme hareketi yaptım duşa girdim çıktım. 12 gibi yeniden geldi ebe 5 cm olmuştu ve 1 saat sonra suyunu patlatacagiz dediler. 1e doğru suyumu patlattılar ve 6 cm olmuştu. Yarım saat sonra geldi 10 cm olmuştu sakin ikinma doğuma alacağım dedi. 01:50 gibi dogumhaneye aldılar beni. Gece 02:08de de minik farem dünyaya geldi. Herkes bebek çıkınca yaşadığın her şeyi unutuyorsun derdi de inanmazdim. Bebeğim çıktıktan sonra gerçekten her şeyi çektiğim tüm acıyı sanciyi unuttum o kadar güzel bir duygu ki annelik ❣️❣️❣️


 * Suni sancı aynı regl sancısı gibi. 5 saat boyunca çektim. Ama son saat artık dayanılmaz bir acı duydum. Yatağın kenarlarını tutup hüngür hüngür artık yeter diye ağlıyordum. Yani aslında korkulacak bir şey yok sadece son saat yoruyor suni sancı da.  

Ve suni sanciyi tablet şeklinde verdiler. 9da açıklık kontrol etti ebe o arada vajinadan verdi.


* Meryem Ana eli otu kullandım arkadaşlar, onun bu kadar hızlı acilmada çok faydası olduğuna inanıyorum. 


* Normal doğum olmasına rağmen sütüm hemen inmedi ama yine de boş meme verdim bebeğime emsin diye. Aç kalmasın diye de gogusumun ucuna mama damlattim onu çekti. Sizde sakin sakin üzülmeyin. Süt gelmesi normal doğumda erken oluyor diye bir şey yok bünye ile alakalı emin olun.


* Doğum sonrası ve ilk emzirme öncesi goguslerime kuru soğan sürdüm ve hiç yara olmadı. 


* Kilo merak edenler içinde. 47 ile hamile kalmıştım.74 ile doğuma girdim 65 ile çıktım. Şu an 10 gün oluyor 61 kiloyum. Bebeğim 2900 doğdu. 

Şimdi bebeğim 10 günlük, normalde bugün dogacakti ama çok şükür şimdi kucağımda sağlıklı bir şekilde ❣️❣️❣️

Yazacaklarim bunlar kusura bakmayın uzun oldu :) aklınıza takılan varsa sorabilirsiniz :)

21 Cevap

0 oy
(115 puan)
Ne güzel darısı tüm bekleyenlerin başına benimde son 20 günüm cok heyecanliyim yavrunla sağlıklı bir ömür dilerim 
(1,306 puan)
Çok teşekkür ederim darısı başınıza insAllah sağlıkla kucağınıza alın :)
-Reklam-
0 oy
(36 puan)
Ömurlu olsun canim sag salim buyutmeyi nasip etsin canim kac haftaliken dogumun oldu
(1,306 puan)
Sağ ol canım teşekkür ederim, 38+4de oldu :)
0 oy
(1,259 puan)
Ay ne güzel yazmışsın canim bende normal doğumdan biraz korkuyorum böle okudukca az cesaret geliyo ama yinede zor olmali rabbim anali babali büyütsün gözün aydın olsun canım mis gibi kokar şimdi o ;))
(1,306 puan)
Çok teşekkür ederim. Kendi sandım hiç zorlamadi beni, suni de sadece son bir saat zorladı. Ama inanın bebeğim çıkınca her şeyi unuttum bir anda bıçak gibi kesildi tüm acılarım :)
0 oy
(867 puan)
Ayyy rabbim bağışlasın sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin inşallah :)) peki dikiş atıldı mı sana ??
(1,306 puan)
Amin insAllah. Evet dikişlerim var. Ama çok şükür toparlanmaya başladım. Sabahına evime gelip temizligimi yaptım dusumu aldım o konuda rahat ettim :)
(867 puan)
Ayyy masallah gercekten iş filan yapabilir durumdasin yani . Duş filan alırken acimiyor mu dikiş sadece beni korkutuyor baya
(1,306 puan)
Evet canım iş yapabiliyorum çok şükür :) dikişlerin su değince acimiyor şu an zaten iyilesme asamasinda hafif acisı var kaynadikca düzeliyor :)
0 oy
(16 puan)
Gözünüz aydın allah size bagislasin insallah bisey merak ettim her doğumdan sonramı okadar kilo veriliyor
(1,306 puan)
Amin çok sağ olun :) inanın hiç bilmiyorum bunye ile alakalı olabilir belki :)
0 oy
(178 puan)
Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin size :) darısı hayırlısıyla biz bekleyenlerin başına inşallah :) 
(1,306 puan)
Sağlıkla ve zamanında kucağınıza alın insAllah :)
0 oy
(360 puan)
Allah analı babalı büyütsün csnım. Ömrü hayırlı şansı bol olsun. Ayy ben de görcem mi acaba bu günleri 11.haftamız daha
(1,306 puan)
Rabbim sağlıkla ve zamanında kucağınıza almayı nasip etsin insAllah :)
0 oy
(1,294 puan)
Allah evladını sana bağışlasın, hayırlı ömrü, hayırlı evlat olsun inşaAllah. Bu cesaret verici yazın içinde Allah razı olsun :)bende heycanla bekliyorum bebisimi
(1,306 puan)
Amin çok sağ olun. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin öyle güzel bir duygu ki ❣️
0 oy
(67 puan)
Hayırlı olsun inşallah   benimde sancım var açılmam yok 38+5 günlüğüm suni sancı çokmu kötü nasıl bişey    biraz anlatırmısınız bağırtiyomu insanı  yoksa ağrılar üst üste geldiği içinmi  tam olarak nasıl bisey
(1,306 puan)
düzenledi
Teşekkür ederim.
Suni sancı aynı regl sancısı gibi. Bana akşam 9da verdiler gece 1e kadar çektim. Suyumu patlatana kadar dayandım onu da 12.30 gibi falan patlattılar gece. Suyu patlattiktan sonra dayanılmaz bir hal aldı. Kendi sandım 180e çıktı ona çok rahat dayandım ama sunide 30dan sonra ölüyor gibiydim. Sancı geldikçe eşime ve ebelere yalvariyordum yeter diye. ** bu sadece 1 saatlik bir kısımda oldu. Son saat dayanılmaz oluyor. Sonra doğuma aldılar zaten. Korkmayın sakin dediğim gibi dayanılır, ama son saat kötü oluyor. Aslında üst üste gelmese sancilar ona bile dayanılır :)
0 oy
(27 puan)
ne güzel yaa Allah c. c. sağlık sıhhat versin. sevindim  inşaallah bizde sıkıntısız sağlıkli birsekilde kavuşuruz 
(1,306 puan)
Amin insAllah sağlıkla ve zamanında kucağınıza alın insAllah :)
0 oy
(550 puan)
Cnm.Allah anali babali büyütsün inşallah hayırlı evlat olsun çok sevindim.senin adına darısı bizlere inşallah bende 35.haftaya gircem.insallah yarın ve gün yaklastikca aşırı aşırı korkuyorum en çok merak ettiğim.suyuni nasıl.patlatiylr ve o an suyun hepsi çıkıyor mu suyunu patlattiktan sonra bebek susuz nasıl.doguyor ve su boşalınca nasıl.hissediyorsun biraz uzun oldu kusura bakma inşallah kolay doğumlar yaparız ben kalpten gider miyim diye korkuyorum çok panigim 
(1,306 puan)
Suyumu çatala alıp elini oraya sokup patlattı. O da şey gibi sanki altıma kaciriyormusum gibiydi. Ilık ılık akıyordu ben gobegimden dolayı göremedim tabi. Hepsi çıktı benim sanırım hiç bilmiyorum ki canım :) suyum patlamadan önce 6 cm açılma vardı yarım saat içinde 10 oldu ve doğuma aldılar. Susuz bir şekilde bebek kendini bir süre idare edebiliyormus canım korkma. Ayrıca ben bile normal yaptiysam herkes yapar diye düşünüyorum :) boşaldığı zaman da sanki böyle çişini yapmışsın da çok büyük bir rahatlığa kavusmussun  gibiydi :) korkma Rabbim çok şükür o gücü veriyor bebeğin çıkınca her acıyı unutuyorsun bıçak gibi kesiliyor hepsi :) rabbim hayırlı kolay doğumlar nasip etsin canım :)
0 oy
(8 puan)
Öncelikle analı babalı büyütsün yavrunu 

Sormak istediğim bende duydum kuru soğanı sana faydası oldu yani 

Bide meryem ana otunu nasıl yaptın ne yaptın  yani benim doğumumada  az kaldı şimdiden teşekkürler
(1,306 puan)
düzenledi
Amin çok sağ olun :)
Evet kuru soğanın gerçekten faydası oldu hic yara olmadı goguslerim ağrı sızı çekmedim çok şükür.

Meryem Ana eli otunu da sancı vermeden önce ılık suya koydum. Hastaneye büyük plastik kap götürmüştüm. Banyodan ılık su doldurdum.
İnsikak, Ayetel Kürsi, nas, Felak ve Meryem suresi okudum canım. Sonra kenara koydum o zaten açılmaya başladı. Suyun rengi degisince bir kaç yudum suyundan içtim :)
(8 puan)
Doğum yaptıktan sonra hemenmi  çıkardın suyun içinden peki öyle duymuştum ben sanki çıkarılması lazım hemen diye
(1,306 puan)
Evet canım eşime söyledim otu sudan çıkar diye. Bana dikiş atılırken o hemen çıkarmış havlunun üstüne koymuş odada :)
0 oy
(20 puan)
Ayy ne güzel yazmışsın canm ya. Ayrıca Tşk ederiz bilgilendirmelerde bulunduğun için :). Bunu okurken azda olsa cesaretlendim diyebilirimde.. Rabbim hayırlı uzun ömür versin inşallah bebeğine sizlerle. Analı babalı büyütsün inşallah Rabbim..  Bizlere de sağ salim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 
(1,306 puan)
Amin canım benim çok sağ ol. Korkma sakin Rabbim bir şekilde veriyor gücünü. Bebiş doğduktan sonra her şey inan bıçak kesiği gibi bitiyor. Ne acı ne sancı :) hayırlısıyla sağlıkla al kucağına insAllah :)
(20 puan)
Amin inşallah canm Allah razı olsun :) ❤️
0 oy
(218 puan)
ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN İNŞALLAH PEKI MERYEM ANA OTU NASIL YAPTIN? BIZIMDE SON 4 HAFTAMIZ KALDI VE ÇOK KORKUYORUM ILK GEBELIGIM. NORMAL DE OLSA SEZERYAN DA OLSA ÇOK KORKUYORUM AMA ICIMDE NORMAL DOGUM ISTEGI VAR
(1,306 puan)
Sağ olun amin inşallah.
Yanıma büyük bir kap almıştım onun içine ılık su koydum. İnsika, Meryem suresi, Ayetel kursi, nas, Felak okudum. Yavaş yavaş açılmaya başladı zaten. Doğum bitince de eşim hemen çıkardı. Valla bende çok korkuyordum ama Rabbim o gücü veriyor emin olun. Sağlıkla kucağınıza alın insAllah :)
(218 puan)
Amin inşallah cnm
0 oy
(83 puan)
Cok şukur canim kavusturana Rabbim Anali Babali buyutsun inweAllah Allah hepimize saglikla almayi nasip etsin bebegimizi.

Bide sorum olucakdi canim kuru sogani nasil kac gun surdun bebegi emizmeden once yikiyormusun bunu anlatsan canim senide yoruyorum♥
(1,306 puan)
Amin canım çok sağ ol :)
Doğumdan çıktıktan sonra bebeğimi ilk emzirmeden hemen önce ortadan ikiye bölüp sürdüm. 10 dk falan öyle durdu görüşümde. Daha sonra hemen duşa girip yıkadım. Tek sefer yaptım şu an 13 günlük çok şükür yaram yok :)
(83 puan)
Ne guzel canim bende hastaneye gidince sogan goturuyum bari:-)Cok korkuyorum yara olurda emziremem diye ilk bebegimde 4 ay emdi sora yok cok zor oldu bana inwAllah bu bebek emer.Cok sagol canim cevabin icin Allah razi olsun♥♥♥
(1,306 puan)
İnsAllah sana da faydası olur canım benim sağlıkla kucağına al insAllah :)
(83 puan)
Amin ya rabbim cok sagol canim.Allah seninde bebegini korusun saglikla buyusun inwAllah canim
(1,306 puan)
Amin canım benim çok sağ ol ❣️
0 oy
(1,306 puan)
yeniden gösterildi

Güzel hamişler düzenleme yapıyorum :)

Bugün 2 ay oldu dikislerim 1 aydan sonra tamamen iyileşti ve şu an eskisi gibi görünüyor kesi yapılan yer. Yarısı kendi kayması yarısı da duş alırken düştü. 
Ve tavsiyem bu günlerin tadını çıkarın gerçekten arıyor insan :)
0 oy
(88 puan)
Meryem Ana eli otunu nereden aldın ben aradım bayağı ama bulamadım
(1,306 puan)
Umreden getirttim
0 oy
(88 puan)
Rabbim sevincinizi daim etsin İNŞAALLAH analı babalı adıyla imanla Kur'anla büyüsün İNŞAALLAH
(1,306 puan)
Amin insAllah çok sağ olun :)
0 oy
(178 puan)
Rabbim analı babalı büyüsütsün. Darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah benimde son 16 günüm kaldı :) meryem ana eli otunu nasıl yaptınız bende aldım ama farklı farklı yapanlar var
(1,306 puan)
Amin insAllah sağ olun sağlıkla alın kucağınıza :)
Doğuma giderken büyük geniş bir kap aldım. Odamda banyodan ılık su doldurdum otu içine koydum. 1er kere Ayetel Kürsi, nas, Felak, Meryem suresi, ihlas ve Fatiha okudum. Kolay doğum için niyet ettim. Ve suyun rengi değişince bir kaç yudum ixtim. Bebeğim doğunca eşim otu sudan alıp havluya koymuş rahim kolay kapansın diye :)
(178 puan)
Aaa bende yapayım o zaman ben yapamazsam da başkası okur artık :)
(1,306 puan)
Tabi ki bir yakininiz da sizin niyetinize yapabilir :)
0 oy
(168 puan)

Ya boyle gercek dogum hikayeleri okumayi dinlemeyi cok seviyorum.

Hem bizde bilmeyenler bilgi topluyoruz sayenizde  cok guzel oluyor birisi boyle guzel anlatinca.

Canim gozun aydin olsun Allah annali babali buyutsun insallah.

Guzel bir paylasimdi :)

(1,306 puan)
Çok teşekkür ederim, aklınıza takılan olursa yazabilirsiniz cevapların :)

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 735 göst.
17 Aralık 2019 Doğum kategorisinde Ozoo90 (13 puan) sordu
0 oy
9 cevap 370 göst.
22 Ekim 2022 Doğum kategorisinde Yasmindeniz3 (145 puan) sordu
+6 oy
8 cevap 836 göst.
+2 oy
24 cevap 854 göst.

647,060 soru

3,412,519 cevap

4,242,172 yorum

182,894 üye

...