0 oy
435 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (5 puan)

İyi geceler hamișler ben bütün tarama testlerini reddettim eğer rabbim verdiyse vardır bi hayır çocuğum down sendromlu olsa bile rabbim korusun aldırmam oyuzden kullanmiycagim bi bilgi isime yaramaz diye yaptırmadım siz tarama testlerini yaptırdınız mi ne düşünüyorsunuz bu testlerle alakalı 

5 Cevap

+1 oy

Yapmayın allah aşkına yaaa bunları gördükçe ağlamamak için zor tutuyorum kendimi ya kimse size çocuklarınızı aldırın demiyor ama yaptırın şu testleri ne kaybedersiniz ki daha 1 dk önce bir konu da okudum ikili tarama testi yapmamış bazıları seçim senin yap yapma sen nasıl istersen demiş kızcağız da yaptırmamış detaylıya girince burun kemiğini göremedim demiş doktor 2li testi sormuş oda diyorki insanın içine bomba koyuyorlar yap yapma sana kalmış diyirlar sonrada 2 li test soruyorlar diyor haklı konu başlağını yazayım da belki sizin test yapmanıza vesile olur bu kadar rahat olmamalıyız.

Ayrintili ultroson acil

Konu başlığı bir göz atın belki fikriniz değişir..

(20 puan)
Canım katılıyorum sana Bence yapılmalı bu testler Ben 12 haftalık hamileyim doktorum Şeker hastası olduğum için bana ikili üçlü dörtlü tarama testi yerine daha iyi bir test olduğunu söylediği bir test yaptırdım çok pahalıydı ama olsun Hiç yoktan Bebeğimin sağlık durumunun nasıl olduğunu gebeliğin boyunca bileceğim �nşallah sonuçları temiz çıkar bol bol dua edin dua ediyorum Rabbime en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız inşallah bebeklerimizi
İnsallah canım hayırlısı..
(1 puan)
Merhaba o testin adı serenity testimiydi daha pahalı bi test
-Reklam-
0 oy
(476 puan)

Ben 2li test yaptırdım sonra 3lu vardi 2li testim temiz cikinca 3lu olani istemedim. Ayrıntılı ultrasona da girdim ama girmeden once bebegimin bobreklerinde büyüklük olduğunu ogrendim suan takibi yapılıyor. Bende bebegimden ne olursa olsun vazgecmeyi düşünmedim ama testlere de karsi degildim. En azindan bi sıkıntı varsa bile dogdugunda nasil bi yol izlerim diye bilgilenmeyi tercih ettim. Cok şükür hersey temizdi. Bobrek büyüklüğü de tedavisi olan bisey zaten. Yinede bilmek daha iyi bence ne olursa olsun bu benim fikrim. 

(1,104 puan)
Ayrıntılı ultrason kaçıncı haftada yapilio
Normalde 20.haftada başlıyor ama benim doktorum ultrasonda bebegin bobreklerinin büyüklüğünü tespit ettigi icin ben 18.haftada girdim ilk defa. 3-4 haftada 1 giriyorum yine takip acısından.
0 oy
(827 puan)

2li 3lü detayli hepsini yaptirdim.sonuclarda bir sorun ciksaydi amiyosentezde yaptiracaktim. Allaha sukur bir sorun yok.  Eger bir sıkıntı varsa bilmek istedim. Doguma kadar kendimi hazirlayip arastirip gerekirse destek alip bilincli bir anne baba olmak istedik. Cunku özel bir bebek oldugu icin diger bebeklerden farkli bakilip farkli egitim veriliyor. 

Tebrik ederim duyarlılığınızdan ötürü..
Benim de testler temiz çıktı 13 haftalıkken vücudunda ödem oluşmuş dedi doktor 16 haftalıkken amniyosentez ve array testi artı bütün genetik testleri yapıldı sonuçları bekliyorum her halükarda bebeğimi doğurmak istiyorum doktorlar ne kadar sonlandırmak isteselerde şuan kapalı kutu Rabbimden başka kimse bilmez belki sağlıklı bir bebektir o yüzden Rabbimden bana böyle bir hediye diyorum inşallah allahın izniyle sağ salim kucağıma alacağım kalbim ferah
(827 puan)
Insallah saglikli kucaginiza alirsiniz. Detayli ultrason yaptirdinizmi
İnsallah canm ben daha 13 haftalığım detaylıya var daha ama mutlaka yaptıracağım
0 oy
(2,563 puan)

Ben yaptırdım ikili uclu tarama testlerini. Hiç aklıma da kötü şeyler getirmedim

 Hiç arastirmadim niçin neden yapiliyor diye. Doktor yaptır dedi ona uydum yaptirdim. Hiçte pişman degilim. Down sendromlu çıksa da çocuğum böyle diyip ona göre hazırlık yapmış olurdum. Ne dogurdugunu bilmek lazım. Bazı testlerde kesin çıkıyor bazı testlerde olabilir deniliyor.. 

Yani ben gereksiz bulmuyorum acikcasi. Yasadigi çağa ayak uydurmak zorundadir insanoglu. 

0 oy
(106 puan)

Bende geçen hafta 3lu tarama testi yaptım. Pişman değilim. Aldırmakla alakasi yok ki bunun en azindan çözülebilecek bi rahatsizligi varsa onu ogrenirsin. Bence bi sakıncası yok. 2 dakikalık bi islem bi kan veriyorsun bu kadar. Ne gibi bi zarari olabilir ki? 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 89 göst.
0 oy
1 cevap 171 göst.

649,957 soru

3,423,146 cevap

4,255,023 yorum

183,693 üye

...