0 oy
497 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (285 puan)
Merhaba kızlar... Ben doğum yapalı bugün 37 gün oluyor. Spinal anestezi ile sezeryan doğum yaptım. Bebeğim 3700 gr 52 cm doğdu. Evet sezeryan zor oldu benim bünyem için ama size bunları anlatmayacam. Asıl söylemek istediğim şey, 60 kilo ile hamile kaldım 75 kilo doğuma girdim. Doğumdan 3 gün sonra eve döndüğümde 69 kiloydum :) bi hafta sonra 65 oldum ve 1 ay demeden hamile kalmadan önce ki kiloma döndüm az biraz göbeğim var oda olur o kadar daha yeni 1 ay oldu :) kiloyu sorun edenlere duyurulur. Bi de sezeryan olmama rağmen hemen sütüm geldi. Çok şükür hiç sorun yaşamadık vee bi gögüs ucum olmamasına rağmen emdikçe çıktı ondan da sorun yaşamadık :) süt gelir mi bebek emebilir mi diyenlere moral olsun :) bi kaç bişey daha söyleyecektim ama unuttum aklıma gelince yazarım öpüyorum kocaman :) ben çok heyecanlı bi hamileydim. Çok şükür bebeğim yanımda şimdi. Allah herkese bunları nasip etsin 

5 Cevap

0 oy
(1,294 puan)
Gözün aydın canım, Allah hayırlı evlat eylesin:) gayet güzel ve moral verici olmuş yazın, Allah razı olsun :)
(285 puan)
Sağol canımmm Allah senden de razı olsun :)
-Reklam-
0 oy
(769 puan)

Benim de 16 gün var sezeryan olucam cok korkuyorum Valla :( inşallah hiç sıkıntı yasamam bende yaa 

(127 puan)
hic korkma nasil olacak derken 3 bucuk aylik olduk biz ilk gunleri hatirlamiyrm valla  kipkirmizi rujla girdim sezaryana mutlu girin melegi gorunce geciyor zaten
(285 puan)
Ben de korktum çünkü hep normal doğum istedim ama Rabbım bunu laik gördü onu yaşadım. Şunu söylemek istiyorum canım. Sezeryan hiç kolay değildi benim için ama bebeğimin sesini duyunca kahkaha attım doktorlar ne oldu dedi,  mutlu oldum diyince onlarda rahatladı ve işlerini keyifle yapmaya devam ettiler. Bi de getirip öp annesi diyince daha fazla güç buldum kendim de bitse de bebeğime gitsem dedim. Zaten doğum 5 dakika sürdü e 15 dakika falan da dikişler sürdü.
0 oy
(103 puan)
Daha çok böyle şeylerin paylaşılması gerektiğini düşündüğüm için özellikle teşekkür ediyorum. Herkesin yaşadığı bir olmaz. Kötü gibi görünen şeyler de iyiye dönebilir, sonuçları iyi olabilir. Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi. Güzel düşünürsek bu her şeye etki eder. Ömrü uzun ve sağlıklı olsun. :) 
(285 puan)
Sağol canım katılıyorum sana. Herkesin doğumu kendine özel. Zor yollardan geçilmeyen güzelliklere ulaşılamıyor malesef. Ama sonucu o kadar güzel ki. Cennet kokusunu dünyada içine çekmeye değiyor yaşadığın bütün zorluklar:)
0 oy
(1,526 puan)
Bende spinal anesteziyle sezeryan olcam merak ettiğim şeyler var

 hemen yıkanabilir miyiz ?

Ayakta mı yıkaniyoruz?

Büyük abdest nasıl oluyor ?

Lohusa kulodu mu kullandiniz normal iç çamaşırı mı?

Kaç gün sonra iyileşti yara?

Bunların hepsine cevap verirsen çok mutlu olurum :)
(285 puan)
Hemen cevap vereyim sırasıyla :)
Ben 4.gün ayakta duş aldım. Eşim dikişim ıslanmasın diye eczaneden bant gibi bişey almıştı üzerine yapıştırıp hemen 5 dakika duş alıp çıktım.
Doğumdan sonra 2.gün büyük tuvaletimi yaptım hafif zorlandım ama çok fazla bi sorun değildi. Yürümenin büyük etkisi oluyor.
Doğumdan hemen sonra bacaklarını hissetmiyorsun zaten ve ilk gün çok kanama olduğu için ben hasta bezi kullandım lohusa kilodu da iyi olur zaten kendin giyemiyorsun başkası giydirmek zorunda
10 gün sonra dikişlerimi aldırdım ve normal hayata döndüm. İlk 10 gün fazlasıyla zordu ama :) hepsine verdim canım
(1,526 puan)
Cevaplar için teşekkür ederim :) benim bildiğim dikiş olmuyor ama lazerle yapılmıyor mu dikiş mi aldiracaz bir de :/
(1,526 puan)
Bir de ameliyat öncesi lavman yapılıyor mu
(285 puan)
Bana hemşire estetik dikiş dedi ama yine de aldırdım 10 gün sonra canım
(285 puan)
Yok canım lavman normal doğum da oluyor sanırım
0 oy
(682 puan)
Ayni beni anlamışsın sanki cnm bende zor gunler gecrdim sezeryan sonrası ama 4 bucuk aya yaklastm cok şükür geldi geçti  :)
(285 puan)
Ömrümün en zor günlerini yaşadım valla bi daha çocuk falan istemiyorum :) :) :)
(682 puan)
Bnim icinde coo zor günlerdi cidden

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 295 göst.
26 Ekim 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Lara25 (145 puan) sordu
0 oy
6 cevap 538 göst.
20 Ekim 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Meleklerimm (8 puan) sordu
0 oy
5 cevap 305 göst.
21 Ocak 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Aslikara (1,098 puan) sordu

648,196 soru

3,416,601 cevap

4,247,184 yorum

183,217 üye

...