0 oy
529 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (82 puan)

kızlar profestan fitil kullanıyorumda sizce namaza engelmi gusul gerektirir mi 

2 Cevap

+1 oy
(792 puan)

yok canım engelde değil gusülde gerekli değil bende kullandım fitil namazda kildim bisey olmaz benim babam hoca yani ondan biliyorum için saat etsin:)

(82 puan)
cok sağol yaa içim içimi yedi
-Reklam-
0 oy

Benim teyzemde günde iki tane kullanıyordu kullaninca namaz kilamiyordu sürekli duş alamaz diye benimde bildiğim kadarıylada kilamaz

(82 puan)
hadiya  gercektenmi
Ben oyle biliyorum ben kullaadim ama kullananlar hep duş alip namaz kiliyordu yada fitil bitince banyo olup namazına devam ediyodu
(792 puan)
yok canım oyl3 bisey bunun delili yok bikere. ben kendi ağzımla konuşmuyorum babam hoc annemde kullaniyodu bende ve gururla gerek yok ne alaka gusül??
Canım ben bildiğimi söyledim sonuçta tercih insanın ben olsam içim el vermez o halde namaz kılmaya benimde dedem hoca ordan biliyorum
(82 puan)
yani benim bildğmde keyfi olarak kullanmıyoruz sonuçta tedavi icin olduğuna göre gusul gerekmez namaza da mani olmaz ama yakınlarımın hepsi namazı bıraktı olmaz dedi benimde icimi süpe düstü
Sen bilirsin canim ben kendim şahsen hastaneden gelince ultrasyondan muayene oluyorum diye bile duş alıp oyle namaz kiliyorum
(82 puan)
bilemedim simdi
Gusul yüzde yüz şarttır canım.. kimsenin lafı göre hareket edipde gusulsuz o namaza durma sakın vallahi de billahide gusul gerekir kim ne derse desin.. Ben kullandım gusul almak o kadar da zor değil canim bunun içinde kısa süreli de olsa namaz terk edilmez iman varsa imkamda vardır. Safisı hanefisi fark etmez gusul şarttır..
(792 puan)
ay ışığı nekadar kesin konuşuyosunuz masallah:) deliliniz nedir bana bi delil sunarmisniz:)
Zorunda oldugumu sanmıyorum hayrunissa hanimefendi ıslam dinini hafife almayın kâfi ..
(792 puan)
hafife almıyorum  bisey konusuysak dinle ilgili delilini getirmek ZORUNDASN bende getiririm istersen. Çok biliyomus gibi safi hanefi dark etmez diyosunuz hani çok biliyosunuz ya bende delil istiyorum iste:)
Ukala kimselere kanıt gösterdiler hep bu zamana kadar ama fayda ettiği ikna olundugu görülmemiştir o yüzden zorunda olmadigimi belirttim sana tatlım bir önceki mailde... siritman hoşuma gitti bu arada.
(792 puan)
yok canim  bak kendimi ovmek icin demiyorum dini ilbilmeyen biri degilim hamdolsun tam yasayan biriyim belki anlatırsam diyceksinki insanın kalbi temiz olsun yapmasına gerek yok vs ama ben peceliyim haramlık selamligimiz var esim öyle. ve medresede okudum fıkıhta gordum delilleriyle beraber. hani dersenki ihtiyaten ben alıyorum ama buna kesin bisey dememek gerek canim delil getirmeden.  islami yaşayan biri olarak biliyorumda . islam sadece kalple yaşanmaz o delil isteyenler kalplerini dindirmek için istiyolar baksan herşey var alkol zina yalancılık hırsızlık açık saçıklık. islam bu degilki Bakin Sahabe ve rasulullah sav zamanına islam.ozman nasılsa simdide böyle yaşanır anlıyacağın canim  o delili kabul etmeyenler zaten islami yaşamayanlar:) velhasıl ben onlardan degilim ama delil getiremiyosanda sorun yok. sadece delil bilmeden kesin konuşmamak lazım biz Allah'ın  hükümlerini konuşuyoruz her ağzımızdan çıkandan hesab vericez ben sizin ahiret maslahatiniz için delilsiz kesin konuşmayın  dedim:)
(792 puan)
Allahu teala ayette buyuruyor o ukalelar icin "Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır." o uklar insanlar guya islami batırmak için delil istiyolar delil verdiğimizde ise kabul etmiyorlar çünkü onlar KORLERDIR. ustune biraz gitsen bizim kalbimiz temiz derler haşa Rasulullah sav kalbi temiz degilmiydidee okadar ibadet ediyordu hanımlarının kalbi temiz degilmiydidee kapaniyorlardi. O insanlar dünyalarınıza yıkıyorlar ahiretlerinide..
Senden delil istemedim canim :) ama madem oyle bana arapca ayeti kerimelerdeen kesintiler göster zira ben Kur-an'in arapcasina itimad ederim  değiştirilmiş türkçe yazilara değil hele ki diyanet ışleri bakanlığına hiç degil:)  neyse önemi yok aslında dileyen dilediği gibi yapmaya devam....:)
(792 puan)
ama bak şimdi aynı konuya geliyoruz ben senden delil istiyorum diyorumki sen Bana diyosunki BU KESIN BÖYLE e haşa sen bunu aklınla soylemiyosundur bunu Allahu tekse ya ayetiyle yada resulün hadisiyle belli etmiştir  sen neye binayen buna kesin diyosun diyorum:) hala bana bi cevabın yok aksine şuan sen benden delil istiyosun:)))))
(792 puan)
hem yukarda verdiğim ayet gusulle ilgili değil dedin ya ukale insanlara delil verdik ise yaramadi faln bende sana o ukale insanlarin kör olduğunu söylemek istedim ben o ukelalardan  degilim demek istedim delilik.o degil:)
(792 puan)
neyse canim sorun degil Delil bulaniyo olabilirsin zorlamıyorum hak birdir ve değişmez. bir islami hükmü savunuyosak delil gerekir ondan senden delil istedim ama vermiyorsan sen bilirsin canim :)
(82 puan)
tamam kızlar ben içimden geleni yapayım en iyisi ve kılayım sağoln ikinizde:)
(792 puan)
eylül aynen canim tabikide kıl bırakmak hiç olmaz zaten.:)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 1,171 göst.
6 Nisan Doğum kategorisinde Elif0809 (160 puan) sordu
+1 oy
8 cevap 525 göst.
0 oy
4 cevap 1,569 göst.
0 oy
2 cevap 267 göst.
5 Mayıs 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde asliiiii_2 (109 puan) sordu

651,099 soru

3,427,578 cevap

4,260,116 yorum

184,024 üye

...