0 oy
325 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (2 puan)
Merhaba melek anneleri . ben tox testi yaptıranınız warmı merak ettim . 6 yaşında kızım war ona hamileyken böyle bir test yoktu yapılmadı da.şimdi bu test yeni çıktı sanırım doktor istedi .yaptıran warmı öğrenebilir miyim??

7 Cevap

0 oy
(1,686 puan)
Ben yaptirdim 2 kere. Merak ettginiz nedir cevapliyayim
-Reklam-
0 oy
(80 puan)
O ne testi anlami ne
(1,686 puan)
Bazi enfeksiyonlara karsi bagisikliginiz var mi diye bakiliyo aslinda sadece toxoplazma bakilmiyo. Torch testi diyolar. Iste mesela toxoplazma kediden kopekten ve cig etlerden bulasabiliyo bagisiklik var mi diye bakiliyo. Onun disinda kizamik, herpes gibi viruslere karsi bagisiklik var mi diye bakiliyo. Bazilarinin asisi var kizamik gibi mesela bagisiklik olusmamissa igne yapiliyo
0 oy
(1,159 puan)
Ilk kez duydum
(80 puan)
Bende oyle ilk defa duydum devlettede yapiyorlar mi
0 oy
(10 puan)
yeniden gösterildi
5 yıl önce ilk hamileliğimde bakilmisti ve toxoplazma  negatif çıkmıştı. 2018 aralık ayında 5 haftalık bir düşüğüm oldu,  sonrasında 2 ay sonra tekrar hamile kaldım ve sağlık ocağındaki doktorum detayli kan tahlili istedi, bu sefer toxoplazma pozitif cıktı. Hamile olduğum için bebek için çok endişelendik. Daha sonra kadın doğum doktorum toxoplazma avidite testini yaptı ve o testte enfeksiyonu 4 ay önce kapmışım diye cıktı. Önceki düşüğümün sebebinin o enfeksiyonun olduğunu düşündük. Enfeksiyon devam ettiği için 3 ay boyunca günde 3 antibiyotik kullandım. Şu an 7 aylik hamileyim inşallah bebeğime bir hastalık geçmemiştir diye umuyorum. Yapilan tüm diğer testlerim (2li , detaylı ) normal cıktı. Toxoplazma ya mutlaka gebelik öncesinde baktırın derim. 
(2 puan)
Allah korusun inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına . merak ettiğim diğer soru da nerden kapmışsın o enfeksiyonu
(10 puan)
İşte bu sorunun cevabini bulmak çok zor dedi doktorum. Kedi beslemiyorum,  çiğ et yemiyorum. Nerden kaptigimi bilmiyorum, dışarıda yediğim meyve sebzeden bile olabilir dedi doktorum. Düşünme bulamazsin diyince ben bıraktım düsünmeyi. İnşallah,  iyi dileklerin için teşekkür ederim.
0 oy
(1,554 puan)
Ben yaptirdim toksoplazma testini 4 kere yaptirdim evde kedim oldugu icin hic birinde de bi sorun cikmadi. Yaptirmanizi oneririm
0 oy
(437 puan)
Ben yaptırdım hamileliğin ilk haftalarinda istedi doktorum 
0 oy
(1,309 puan)
Torch testinden bahsediyorsun sanirim. Bildigim kadariyla devlette de ozelde de istiyor doktorlar. Bagisiklik bakiyorlar, yaptirmamak icin hic bir sebep yok. 

650,056 soru

3,423,572 cevap

4,255,493 yorum

183,722 üye

...