0 oy
570 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (632 puan)

Tatlı Anneler Merhaba. <3

Gebeliğimin 3. Ayında mide bulantısı bademcik iltihabı yüzünden acile kaldırılmıştım. İdrarında koku değişimi de vardı. Acildeki doktora söylediğimde Azosilin antibiyotik yazmıştı ve aynı gün serum takılmıştı. Fakat daha bebeğim çok küçük olduğu için antibiyotiği kullanmadım. O zaman idrar yolu enfeksiyonumda yoktu. Sonrasında doktoruna danıştığımda hem alt hem üst solunum yolları için verildiğini güvenli olduğunu söylemişti yine de kullanmamıştım. Daha sonrasında mantar çıktı ve fitil krem kullandım. Şimdi asıl sorum son tahlillerimde idrar yolu enfeksiyonu çıktı. Şu an 36. Haftamdayım. Hiç açılmamış bir kutu azosilin var evde. Son haftalarında antibiyotik kullanan var mı? Bebeğe bir etkisi olur mu? Doktorum yıllık izinde. Doğumuma bir hafta kala dönecek. Haftaya başka bir doktora randevum var ama öncesinde sizin tecrübenize danışmak istedim. Hakkınızı helal edin çok uzun oldu :angel:

Gebelik haftası 36+1

2 Cevap

0 oy
(858 puan)
İdrar kültürü falan yaptırdı mi canım yoksa direk antibiyotik mi verdi. 31.haftada bende de enfeksiyon çıktı kadın doğum doktoruma gittim idrar kültürü yaptır ona göre iç dedi . Sonuçta bişey çıkmadı. Boşuna sağlık ocağının ezbere verdiği antibiyotiği de içmemiş oldum 
(632 puan)
Hayır canım 3 aylıkken devlet hastanesinin aciline gittiğimde zaten sadece belirtilerden baz alıp antibiyotik verdi. Güvenemedim. Tahlil kültür hiç bir şey yapmadılar. Sonra doktoruma sordum belirtilerden yola çıkıp yazmış olabilir. Hem alt hem üst solunum yolları için veriyoruz o ilacı dedi. Ama bu hafta idrar tahlili ve kan tahlili yaptırdım ikisinde de enfeksiyon yükselmiş olarak çıktı. 30larda 40larda lökosit epitel ve eritrosit değerleri. Ayrıca hemogramda da wbc yüksek çıkmış.
(858 puan)
Değerlerden çok anladığımi söylemem canım ama kadın doğum doktoruna sormadan içme bence antibiyotik. Benim sağlık ocağında ki doktorun işine donmesin sonra. Ezbere ilaç verip boşuna antibiyotik icircekti. İdrar kültürü ister doktorun belki ona göre de çıkar sonucun. Çok geçmiş olsun bu arada
(632 puan)
Çok sağol canım teşekkür ederim.
(858 puan)
Rica ederim canım ne demekk
-Reklam-
0 oy
(766 puan)
Benimde ilk 4 ay sıkıntılı geçtiği için idrar yolunda enfeksiyon yüksek çıkmıştı ama doktorum o zaman ilaç vermemişti(su bile içemiyordum)..Ancak 5. ayda su içmeye başladığımda enfeksiyon azalmasına rağmen( yine yüksekti) geçmediği için azosilin verdi günde 3 kere..Yani hamilelikte kullanılabilen bir antibiyotik bu..
(632 puan)
Anladım canım aynen. Forumda da araştırdığımda bir sürü kullanan gebe olmuş. Ama yine de son haftalarım acaba doğumu tetikler mi... Doktorumda yıllık izinde 19unda dönecek. Beklemek istiyorum. Bir yandan da enfeksiyon canımı sıkıyor sormak istedim.
(766 puan)
Gittiğiniz hastaneyi arayıp varsa diğer kadın doğum doktoruna danışıp kullanabilirsiniz, aklınızda kalmasın..
Enfeksiyonda doğumu tetikleyen bir etken..Bence  geciktirmeden tedavinize başlayın..Geçmiş olsun.
(632 puan)
Teşekkür ederim önerileriniz için. Evet hafta randevuyu beklemektense mantıklı.
(14 puan)
Kaç gün kullandın

648,064 soru

3,416,084 cevap

4,246,524 yorum

183,174 üye

...