0 oy
1,245 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (816 puan)
düzenledi

Kızlar gerçek olabilirmi dr un verdiği cevap yoksa şaka falanmı :D 

Yani süt ve yumurtanın bebeğe nasıl faydası olmaz? Aklım karıştı

image

10 Cevap

+4 oy
(735 puan)
Yararsız dememiş ki. Özel bir etkisi yoktur demiş. 
(735 puan)
Yemeyin dememiş ya. Yiyin ama bebek için kanıtlanmış bir özel etkisi yok demek istiyor. Ve evet bunların hiç biri kanıtlanmış şeyler değil.
(494 puan)
Yemeseniz de olur dememis özel bir etkisi yok demiş.Doğru söylüyor doktor.Onları tüketince bebek üzerinde ekstra bir etkisi olmasını bekleyemeyiz ki.Sen sabahtan akşama kadar yoğurt ceviz badem tüket bebeğin kemikleri sapasağlam, superzeka olmasını bekleyemezsin.Hamilelikte sadece beslenmene dikkat edip bol su içeceksin.
(816 puan)
Ama manda yoğurdu yada başka yoğurt yemek bebeğin büyümesine be gelişmesine etki etmez diyor. Yoğurt kalsiyum değilmi? Kemiklere faydası yokmu? Hadi bu yoğurdu normal tüketen bi çocuk düşünelim tüketmeyen çocukla aynı olmaz ki. İkisi aynı yerden düşse yoğurt tüketen çocupun kemikleri daha dayanıklı olır, daha boylu olur mesela
(735 puan)
Bebeğin genetiği ne ise beyni de ona göre şekillenir, ekstra ne yaparsan yap bir işe yaramaz. Mesela bende dikkat eksikliği ve hiperaktivite var, çocuğum da da %50 ihtimalle olacak. Bunun için ne yersem yiyeyim değişmez. Her gün balık yesem bile oğlumun beyninde bir değişim olmaz. Bol bol omega almış oluruz, abartmış olduğum için kolesterolüm yüksek çıkar :))) anlatabildim mi bilmiyorum.
(735 puan)
Hamileyken pastörize olmayan sütleri içmeyin diyorlar. Ev yoğurdu tamam ama manda yoğurdu çok yağlı olduğu için belki de önermiyor olabilirler. Ayrıca tekrar yazayım Doktor yemeyin dememiş yiyin ama özel bir etki beklemeyin demiş.
-Reklam-
+2 oy
(674 puan)
Doktor dogru söylemiş yemwyle içmeyle alakali degil ben neler yiyip iciyorum bebegim 37 haftaliken 2400 gr doktorum kendini yemeyle hirpalama dedi .
+2 oy
(1,310 puan)
Yediklerin içtiklerin sana faydalı bebeğe değil.bebek kaç kilo doğacaksa zaten o kiloda doğar. Mesela yoğurt süt kalsiyum içerir ama bu kalsiyum senin için lazım bebek zaten sen kalsiyum almasanda senin kemiklerinden alır kalsiyumu. Sen ye iç ama kendin için yersin bebek zaten senin vücüdundan alıyor ona lazım olan herşeyi 
+2 oy
(72 puan)
Bence gayet mantıklı şeyler yazmış.. Doktorun söylediği tamamen doğru. Kanıtlanmış bu kesinlikle bebeğe %100 faydalı denilen hiç bir yiyecek yok aslında. Bizim alacak yiyecek durumumuz var diye beyin için ceviz, yok omegası olsun balık, bal, muz..... tıkınıp tıkınıp duruyoruz ya hiç durumu olmayan hatta 3,5 zeytin, bir makarna ile doğum yapan nur topu gibi tosuncuklar doğuran kadınlar yok mu?? 

Ben bi gariplik görmüyorum doktor doğru söyler bence
+1 oy
(1,057 puan)
Bazi doktorlar  bu kanıda  evet duymustum yani bebek dogmadan önce  olacagi kimo belli genle alakali diyor sen ne kadar süt  balik ceviz yesende o 2500 dogacaksa dogar ama hic bisey yemeyio beslenmene dikkat etmesen o bebek 4 kilo dogacaksa dogar cunku genetigi oncedebelli tipki sac rengi goz rengi belli oldugu gibi degistiremeyiz kanisinda ama bizler kilo alcak diye dusunup yiyoruz o baska :)
(1,160 puan)
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum yoksa 30 kilo alanin bebeği 5-6 kilo dogmuyor. 37 haftaligim 5 kg aldım bebeğim 3400 gr ve doktorum zamanını beklerse 4 u geçebilir arzu nolur yeme diyor hala bana :)
(1,057 puan)
Saglikla gelsin ins :)
(1,160 puan)
Amiin inşallah
0 oy
(362 puan)

Hap icsin gebe o zaman :Ddhaa yararli

(816 puan)
Aynen :) gerçek dr mu yalnız bu çok merak ettim
0 oy
(188 puan)
Hey Allah'ım bunlarda doktor diye geçiniyor
0 oy
(302 puan)
Gayet güzel bi cevap vermis doktor ..sizin istedgnz cvplar olmadgi icin mi begenmednz ne yaptnz :) saglkli beslenmek her zmn icin gerekli ama dedigi gibi hic bir besinn kantlanms bi faydası yok .. sagljli seyleri yemek vitamin acısindan bizi destekliyor ama bnlari yiymeyen bir suru insanda saglklı bebek doguruyor hic bisy olmazsa olmaz deil sonucta .. ayrica yani inek sutu icmenizle manda sutu arasnda ek bi fayda yok demis ikisinn besin degerleri sadecw yag yonnden farkli ise ne degisecek ama saglkli bi bedn tuketeblrsn :)
0 oy
(95 puan)
Heee aynen deseydin ben oğlumu balık süt yoğurtla büyüttüm 38 haftaligim. 3300 kilo masallah 
0 oy
(175 puan)
Kesinlikle katiliyorum benim oglum masallah hersey yiyor 2 yasinda ama zayif.. arkadasimin oglu hic bisey yemiyor dgru durust oglumdan daha dinc ve kilolu.. ogluma hamileykwn neler yemedim ki ama yne normal kiloda dgru

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 546 göst.
0 oy
18 cevap 541 göst.
1 Ağustos 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Serifeguzel21 (66 puan) sordu
0 oy
0 cevap 292 göst.
16 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde misafir sordu

650,530 soru

3,425,357 cevap

4,257,655 yorum

183,830 üye

...