0 oy
782 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (173 puan)
İyi akşamlar. Benim bebeğim 4100 gr doğdu ancak doğduktan sonra kabus dolu gaz sancıları başladı ve bazı günler acıdan dolayı hiç ememiyordu. Bebeğim kilolu doğsun diye bol kalorili ve bebeğe yarayan gıdalar tükettim sonuç olarak 25 kilo aldım ve kocaman sarkık bir karnım oldu . Tabi çok şükür üzerinden 6 ay geçti ve benim geriye sadece 4 kilom kaldı. Benimle birlikte doğum yapan arkadaşlarım benim bebegimden çok daha küçük doğdular ancak küçük olmalarına rağmen benimkinden daha iyi gelişim gösterdiler. Size tavsiyem asla ama asla bebeğin kilosunu önemsemeyin. Tecrübeyle sabit emin olun küçük doğanlar daha iyi gelişiyorlar. 

6 Cevap

0 oy
(142 puan)
Ben 35+2 haftalığım.  4 gün önce kontrolüm vardı ve 2170 gr dı.  İki hafta gelişim geriliği var denildiği için üzülmüştüm kilosu da az gelmişti öyle mi nette bilmiyorum aynı haftada olanlar genelin2900 gr falan. Yazınız beni motive etti inşaAllah sonradan gelişim olarak yaşıtlarından geri kalmaz sağlıklı olur. 
Evet canım benimkide gazlı bebekti ve ona rağmen gelisimi çok iyi bazen gazı olduğu icin ememezdi ve yutamazdı sürekli ağlardı burnu tıkalıysa birde üstüne gaz eklenince hiç yemezdi şekeri düşerdi sürekli parmaktan şeker baktırırdım açmı diye ama burnunu serum  fizyolojikle temizlerdim şırıngayla hemşireler göstermisti sütü de ilaç şırıngaları oluyor bazı ilacların içinden çıkar onlarla zorla boğazına kadar götürür verirdim ağlardı esim kizardı verme ağlıyor yazık demekki istemiyor diye bende meraklı değilim zorla yedirmeye ama çocuğun şekeri düsüyor uyanmıyor dinlemedim sonra sonra toparladık 2-3 gaz damlasi kullanırdık zinko bitkisel günde 2 kez sab simplex günde 5-6 kez ve normal biberondan hiç yutamıyordu avent kullanıyordum ondan bile yutamazdı gaz yaptığı için ki yapmadığını iddia ediyor millet onlara kenara koyup gidip 80-10 tane kolik biberon aldım öyle geldi kendine artık ayakta rüya görüyordum bebek elimden düşecek olurdu emzirirken sonra rahatladık şimdi daha iyiyiz ama bir kez bile normal biberon versem o gün yine rahatsız mızmız gelisimini sormuşsunuz şuan 9.5 kilo ve bir 2 ay kadar önce 1.5 kilo verdi doktor diş yüzünden dedi 5 aylıkken hareketleri hızlandı 1 aydan beri de hiç kilo almadı çok hareketli olduğu icinmiş yani kilisu fazla bile ama biz gastro ya götürüyorduk reflüsü vardı kusardı gazdan da olabilir demişti onlar ilaç verdi kusmalar bitti daha iyi oldu bir göster istersen sende
Canım bende oturtmuyorum ama kendisi oturuyor ellerinden destek alıp bekliyor cok uzun zaman eller yoruluncada bir süre oturuyor sonra bazen öne doğru gidipemekliyor bazende düşüp kafayı vuruyor aslında yapmasını istemiyorum ama engel de olamıyorum emeklemeyi de ven normal sanıyordum her bebwk aynı sanıyordum değilmiş bizde hastanede öğrendik yataktan attı kendini doktora anlatirkrn durumu 1.5 yaşında bebeği olan bir kadın vardı duymuş sonra yanımıza geldi sordu bu benek kaç aylık içerde sizi duydum dedi 5.5 geçti dedik ama bu daha çok küçük yapmaması lazım venim oğlum 10 aylıkken hareketlendi 1 yaşında yürüdü dedi bende aile hekimimize sordum sen oturtma ama kendisi oturup emekliyorsa ona da yapacak bişeyin yok dedi ama hep kucaklamadıgm için olduğunu söylüyorlar sürekli yatıyordu hiç kucaklamadım oynamak için bile kucağıma almadim o yüzden isyan başlatmıs olabilir diye dalga geçiyor çevremdekiler
Cinsiyet öğrenebildin mi bunlarda gazlı olur mu acaba :/
(173 puan)
Benim oğlum mizacindan mi kaynaklı bilmiyorum hiç hareketli bir çocuk değil tembel bir bebek. O 4 ay bize cehennem azabı yaşatan bebek gitti yerine başka bir çocuk geldi sanki.. Su anda inanılmaz uslu ve ağlaması da pek vâki değil. Ben de hareketli olsun meraklansin keşfetsin istiyorum ama yok çok durgun bir çocuk..
(173 puan)
Cinsiyeti öğrenemedim çünkü daha 11 haftalık. Gazlı olmasın diye yediklerime şimdiden çok dikkat ediyorum ve çok az yiyorum. Bu bebekte hedefim olabildiğince az kilo ve sağlıklı yeterince beslenmek olacak. Siz cinsiyeti öğrendiniz mi tam kaç haftalık ?
-Reklam-
0 oy
(95 puan)
Benim bebegimde 2-3hafta kilo olarak geri geliyor, once cok taktim ama sagliksal bir problemi yok denilince cok rahatladim. Simdiyse artik takmiyorum.Haklisin yani canim, saglikli olsunda.
0 oy
(674 puan)
Canimsin Rabbim sana ve yavruna sağlik nasip ettsin güle güle büyüt yazini okuyunca boş yere üzüldügümü anladim ben 38+5 günlügüm 30 haftadan sonra doktor başladi bebek zayif diye cok sükr sağligi yerinde 9 kg aldim .doktor telaşlaninca insan ister istemez üzülüyor
(173 puan)
En son size kaç kilo dedi
(674 puan)
37+1 de gittim 2400 dedi cnm
(173 puan)
Hayır kilosu gayet iyi zamanında doğarsa 3 kiloyu bulur ve doğduktan sonra da gayet iyi gelişim gösterir. Meraklanmayın..
(674 puan)
InşAllah canim sağlikli olsunda artik takmiyorum
0 oy
Kesinlikle sana katılıyorum canım. Bebegim kilolu olsun diye kalorisi yüksek yiyecekler yiyordum. Hamileligimde 25 kg aldim Bebeğim 3.600 kg doğdu 38. Haftada. Ama 40 i çıkana kadar hep kilo verdi hiç almadı mama ya başladım belki sütum yetersiz ve yaramıyor diye mamaya rağmen vermeye devam etti en son 2950 lere kadar düştü. Doğumdan sonrası onemli bunu da tecrübe edinmiş oldum :)
0 oy
(262 puan)

Katiliyorum cnm brnim oglumda 4kilo160 gram dogdu. Ama 2bucuk kilo dogan arkadasimin oglu her zman kilo olarak ondeydi ve bnde 22 kilo almistim:(

(69 puan)
Benim bebeğim ultrasonda 3100 göstermesine rağmen 2500 doğdu  1 ay içerisinde 4235 kg oldu  hamililikte aldığım kilo sadece 6 verdiğim ise 12
Nasıl usg o ya benimki 3200 görünüyordu 3200  doğdu ertesi gün 3 e düştü sonra çıktı
(69 puan)
Bilmiyorum malesef nasıl usg olduğunu
0 oy
Sen fareleymişsin bunu anlatıyorsun ama buradaki kafalara geçiremezsin ne yesemde kilo alsa diye başlıkları gördükçe aklımdan gecenler şöyle dursun istemsiz küfrediyorum bazen tövbe etmekten bihal oldum hem kilo almak istemiyorlar hem çatlamak istemiyorlar hem sürekli yiyorlar ve ne yesem de bebek kilo alsa diye de ekliyorlar ya ben 45 kilo gebeliğe başladım 6 ay hiç kilo almadım sonra 8 kilo aldım doğuma 53-54 arası gittim göbeğim yoktu çatlak da yoktu minicik göbekle vücuduma hiç kilo almamıştım ve bebeğim 3200 doğdu ki hiç bebek gelişsin kilo alsın diye veya iki kişilik yemedim iri bebek istemiyordum aksine sonuç arkadaşın doğdu 5-5.5 kilo dört ay büyük benimkinden ama benimki onun iki katı doğumdanda 48 kiloyla çıktım her fırsatta söylüyoruz yok anlamıyorlar çok afedersin sonrada buraya post açıyorlar yok kocam beni beğenmiyor cok kilo aldın diyor aramiz bozuldu öbürü yazmış kocam ben yemek yerken kötü kötü bakıyor yeme diyor ama emziriyorum yemezsem nasıl süt olacak kendince haklı ama zamanında uyaranlara kulak verse 30 kilo almayacaklar kilolu bebek seviyorlarmış kilolu bebek benimki 6 aylik şimdi de 3 aylık hamileyim ve taşıyamıyorum güzel bişey mi?

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 107 göst.
0 oy
12 cevap 888 göst.
0 oy
18 cevap 352 göst.

649,910 soru

3,423,023 cevap

4,254,893 yorum

183,682 üye

...