0 oy
589 göst.
Doğum kategorisinde (23 puan)
Arkadaşlar, Allah nasip ederse perşembe günü kızıma doğum yapacağım. İlk doğumum, kendi isteğim ile sezaryen istedim, bebeğim 4gün önce 3200gr idi. 3500gr olacak sanırım. Ama kendimiz istemeseydik de sanırım bekleyecektik, ne açılma var, ne de bebek aşağı dönüyor. O kısım çok da önemli değil, nedeni niyesi önemsiz sezaryen istiyordum zaten ama yine de çok tedirginim. Nasıl olacak, doğumdan sonra ilk Bi kaç gün çok zor oluyor diyorlar. Ayağa kalkmak, wc çıkmak, hareket etmek vs. Aman canım korkacak birşey yok demek yerine gerçekten sonrası nasıl oluyor, nelere hazırlıklı olmalıyım yardımcı olur musunuz? Bir de 2çift pijama alıyorum yanıma mesela, çok kanama olur mu? Ekstra alt olarak alayım mı bikaç daha? 
Gebelik haftası 38+4

9 Cevap

0 oy
(984 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

Hadi hayırlısı olsun inşallah canım korkma hiç strese girme spinal lle kızımı.kucagima aldım 36 gün önce. İlk bı kaç gün canın çok acicak yeni olduğu için zorlanacaksin ama gecicek  onu hızlı iyileştirmek elinde çok yatağa habsetme Kendi bol bol dikkatlice evde yürü bünyedn bünyeye fark var evet ama ne kadar çok.yurursen o kadar sana +bişi:) bn 9 gün sonra bütün işimi kendim yaptım bebeğimi kendim yıkadım evimi kendim sildim temizledim:) Dr danış korse ne Zaman takabilirim diye çok ama.cok işimi hafifletti daha rahat hareket ettim korse ile pijama al nolur nolmaz diye olanlar zaten bez yada kalın sargı bezi veriyor ped diye kanamani ölçmek için. sağ salim atlatirsin ❤️:)

-Reklam-
0 oy
(170 puan)
Tecrubeli degilim ama gercekten ne olacagi belli olmuyor kismet biraz da. Normal.dogum yapıp dikişi çok agiran da sezeryan olup ikinci gün ayağa kalkan da. 2 takım yetiyor diyorlar ama bazen  bazıları  3uncuyu de aldim diyen var kıyafet için.  Allah yardımcınız olsun sağlıkla kucağınıza alın. Biz yolun başındayız Allah bize de sağlıkla nasip.etsin 
0 oy
(4,113 puan)

Canim ayaga kalkip toparlanmak sadece bunyeye  bagli. 2 kez sezeryn oldm  ve 2 dogumumdada ne hastanede nede evde refakatcim bile yoktu. Coksukur Allah yardim etti kend kendime ilgilendim baktm cocuguma suan bebegm 43 gunluk. Oncelikle hic korkma elbet aci agri cekeceksn canindsn can cikiyor dogum sonucta. Dr yada hemdire soyler ameliytn 4 saat sonra cay kahve ic ki uyusman cabuk gecer bagirsaklarin guzel calisir erken gaz cikarirsin. Ameliytan 8 saat sonra seni yurutecekler hic korkma ayaga kalktinmi gerisi gelir elbet wc ye oturur kalkarken ilk gun dikis yerinde acima olucak ama 2. Gun hafifleyecek . Ne kadar cok yuruyus yaparsan okadar kolay alisir ve toparlanirsin. Ben belden spinal ile olmustum 2. Zorunlu seseryanimdi. Astimdan dolayi genel yapmadilar. Inan korku heyecan karisik duygularla girmistim ameliythaneye ama hic oyle degilmis. Ilkinde genel anestesi olmustum hani derler ya goz gormeyince gonul katlanir o hesapti :) bunda ise tuhaftim. Basucumda anestesist dr beni konusturuyordu surekli dedikodu bile yapmistik :D( arastirma hastanesinde dogum yaptim) en son bebegin kafasi cikiyor dedi okadar cabuk tu ki sasirdim :) neyse sonra bana gosterdiler bebegi yenidogan unitesine goturduler ondan sonraki olay biraz can sıkıcı :) kesi yerini kapamak yani dikis atmak 10 dk falan suruyor ama sana 10 dk gecmek bilmiyor sanki 1 saat surmus gibi sıkıliyosun :) simdiden hayirli dogumlar dilerim hic korkma bebegine kavuscagin anini dusun cnm.

(50 puan)
Bırının ucretı sezeryan ıle aynı dedıler bana bırı 500 tl fark vardı acaba sız farklımı odeme yaptınız
(4,113 puan)
A birde pijama olarak bana 2 takim yetmisti hasta bezimi hastane takmisti ben goturmustm ama ihtiyac kalmadi. Ilk gun yogun kanaman gelir 2. Gun hafifler . 2. Gun ben ped kullanmaya baslamistim.
(4,113 puan)
Ben devlette yani arastirma hastanesinde dogum yaptm cnm özelde fiyat bilgisi nedir bilmiyorum
(2,399 puan)
O +500 istedikleri epidural. Spinal anestezi normal  sezeryan fiyatında
(183 puan)
Bn cok korkuyorum canim bnde sezaryen dusunuorum..ne kadar suruyor sezaryen dogum..
0 oy
(1 puan)
Merhaba ben sezeryan doğum yapıp çok rahat atlatanlardanim. 2 pijama yetmişti bana ama temkinli olmak istiyorsan 1 tane daha alabilirsin .ben ameliyatın olduğu gün ayağa da kalktım yurudum de. Kanama da az oldu Rabbim yardimcin olsun sağlıkla kucağına al çocuğunu. Sevgiler
0 oy
(409 puan)
Ben yarın ikinci sezeryanımı olacagım, ilkinde hicbir sorun yaşamadım, hareketlerim de kısıtlanmadı.. Ameliyattan 5,6 saat sonra seni yürütmeye kaldırıyorlar ya, heh işte ben sonrasında uyku harıcı hic yataga girmedim..

Sanırım verilen agrı kesiciler cok güçlüydü ki, sadece temas edince sızlıyordu.. Otururken, kalkarken veya tuvalette hic zorlanmadım. Aksıne suan ıkıncı hamılelıgımde hamile halimle bunları yaparken zorlanıyorum..

Yani emin ol, zor kısım bu sıcakta koca göbekle yaşamaya calısmak.. Ameliyat sonrası hersey daha kolay.. 

Ayrıca ben pijamadan zıyade gecelikle rahat ettim ilkinde.. Hem pijama götürdüm, hem gecelik ama geceligi üstümden cıkarmadım.. Alttan ped degısımı daha kolay oldu yada sonda cıkana kadarki zaman dilimi daha kolay gecelikle.. Simdi yıne 2 gecelikle gitcem.. 
0 oy
(674 puan)
Rabbim yar ve yardimcin olsun cnm bende pazar günü 40 hafta olucm sancim gelmez acilmam olmaz sezeryana alirlar diye cok korkuyorum mecbur olmadikca sezeryan istemiyorum 
0 oy
(543 puan)
Yanına granül kahve al bol bol iç a doğumdan sonra başını çok çevirme sonra çok tuhaf bir baş ağrısı oluyor kafanı sağa sola çeviremiyorsun öyle bişe olursa da korkma acile git
0 oy
(9 puan)
ben de 31 temmuzda spinal sezaryen ile doğum yaptım. belden 3 tane iğne vurarak uyuşturdular. ancak temin ederim ki serum için koldan damar yolu açılırken bile daha çok acimisti. iğneler o kadar ince ki iğne vurulurken rahat olun. sonrasinda hiçbir acı hissedilmiyor ve bebeğimi görmem yaklaşık 5 dk aldı. sonrasinda dikiş işlemi 10 15 dk. işlem toplam 40 45 dk sürüyor. bence pijama yerine gecelik alın. kesinlikle daha rahat. ben lohusa kilodu almıştım. bez şeklinde olanlardan onlar da çok rahat. gaz için bitter cikolata şekersiz kola ve şekersiz kahve tuketin. gerçekten faydasını gördüm. ilk ayağa kalkış anı ve atacağıniz ilk 3 adım biraz zor olacak. bana karnimdaki dikişler açılıyor gibi gelmisti. korkmayın. yürüdükçe  esnedigini ve rahatladiginizi goreceksiniz. bu yüzden canınız acisa da bol bol yuruyun. zorluğu sadece ilk iki gun. 3. gün baya toparlamış oluyorsunuz. birileri destek olmadan kalkabiliyor lavaboya kendi basiniza gidebilir hale geliyorsunuz. merak ettiğiniz başka bir şey varsa sorabilirsiniz. bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah. 
0 oy
(265 puan)
Hiccc korkma belki bu dusuncem bazilrina ters gelir ama bi daha olsa yine sezeryan isterdim herhalde . Bunyeyle alakali belki ama ben toparlandim her adimi mi dua ede ede attim ilk kalkip oturma zor evet ama olsun  yapistirma oldu akinti oldu hatta doktor sıktı  eve geldik bir hafta batikonla temizleyip o kucuk yeri sıktık icinden akinti cikiyordu bu bile basina gelebilir bundada hic korkma canin acimiyo bile . 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 974 göst.
0 oy
10 cevap 657 göst.
0 oy
5 cevap 1,157 göst.

647,045 soru

3,412,475 cevap

4,242,124 yorum

182,890 üye

...