0 oy
699 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (547 puan)
27 inci haftadayim ayaklarim yuzum cok sisti yari odem yari kilo biraz fazla kilo aldim dikkat etmeme ragmen 11 kilo almisim ve cevremdeki herkes yuzune nolmus ari sokmus gibi diye dalga geciyorlar benimle ayni durumda olan varmi?
Gebelik haftası 27+2

16 Cevap

+1 oy
(350 puan)
Arı soktu de sen de insanlar da ilginç ya tabi ki şişeceksin ben 43 kilo kuru bir insandım fil gibi oldum yarısı ödem ayaklarımın şişliğinden acısından yere basamıyorum 
-Reklam-
0 oy
(168 puan)
Bende 23 +4 daha oyle bisey olmadi tanidim kiside oldu sisti ayak yuz su toplamis baya dogumdan sonra gitti bi seyi kalmadi.

O insanlar biraz kendilerine baksa oyle davranmaz 

Hamile kisilerle dalga gecinmez allah buyuk diyorum utanmalari olmayan kisiye ne denir 

Sen cok takma onlari bebegini dusun hersey iyi olacak insallah 
(376 puan)
Yakında başlar sanada
(168 puan)
Ben az sansliyim o konuda cevremde cok tanidiklarim yok 1 komsum bide kaynanam Annem var onlarla gidip geldim konusutum icin cok sukur oyle kötu yorumlayan kisilerden uzaktayim.
0 oy
(376 puan)
Canım kilon belki şişkinliktir bende aynıyım varis corabi giyiyorum  ayaklarım rahattaldı indi soda filanda içme ondanda tuz varmış doktorum dedi tuzlu yeme ayagın havada tutmaya çalış rahatlarsın umarım 
0 oy
(177 puan)
Kim ne derse desin takma canım yaa bende 40 kiloyla hamile kaldım şimdi 59 kiloyum elim ayağım yüzüm şişti :) önemli olan tek şey bebişlerimiz kilo verilir nasılsa ;)
0 oy
(7,099 puan)
Cok kilo almışsın ödem de bu yüzden fazla olur 
0 oy
(89 puan)
insanlar cok dusuncesiz ya hamileyiz kilo alicaz yani banada cok irilestin daha ne kadar kilo alcan alma artik diyenmi bende bende bebisim saglikli olsunda kilo verilur dedim hep aman takmamak lazim ama hamilelik psikolejisi iste elimizde degil 
0 oy
(181 puan)
Gebelikte asiri yuz sismesi praeklampsi belirtisi olabilir diger adiyla gebelik zehirlenmesi

Sizi korkutmak icin soylemiyorum sadece onlem alinabilecek bindurum

Tansiyonunuzu olcturun yuksekse riskiniz olabilir doktorunuza yuzunuzun sistigini belirtin 
(547 puan)
Bizde ondan suphelendik 1 hafta boyunca tansiyon ölçüldü 10 a 6 cikiyo onda da sorun yok cok sukur
0 oy
(64 puan)
Ne kadar gereksiz insanlar var demek ki çevrenizde hamile bir bayana o şekilde söylenir mi? Sizde fazla tuzlu şeyler yememeye dikkat edin tuz çok şisiriyor. 38 haftalık oldum sadece ayaklarımda biraz şişlik var tabanlarimda o kadar su ana kadar sadefce 7 kilo aldım  ekmeği falan kesin zaten hamilelikte de normal de de faydası yok.
(547 puan)
Tuzsuz yiyorum artik sadece mecbur is yerinde dışarıdan yiyorum o kadar gunde 5 litre su iciyorum dikkat ediyorum yinede sisiyorum
(64 puan)
O zaman guatiriniza baktığın bir. Bende kilo almıyorum diye baktırdım doktor şükür temiz çıktı
(547 puan)
Doktor her hamilenin hormonlarinin farkli oldugunu soyledi senin hamilelik hormonun sanirim cok dedi
0 oy
(5,406 puan)
Bende 27 haftaya girdim ama hiç sisligim yok bı tansiyon baktirin bide albüm testi var ona baktirin şişmesi normal ama genede bı baktirin el ayak şişmesi çok ayakta kalmaktan falan olurda yüz şişmesi o birazcık sıkıntılı :)
(547 puan)
Sisko oldum iyice gozlerim açılmicak yakinda diye korkuyorum:)
0 oy
(291 puan)
Ben varım 57 ile hamile kaldim en son 67ydim ben de daha 26 haftaligim.ayaklarim balon gbi ayakkabiyi hayatimdan çıkardım terlikle bile gezemiyorum.sabahlari ozellikle acayip şişiyorum.doktorum başlangıç kilon cok olmadgi icin stres yapma dedi ama yapılmayacak gbi değil.herks son hftalarda kilo aliyor ben daha şimdiden şiştim napcm blmiym:(
(166 puan)
Kocaelideyim bende :))) aynı ben gece oluyo brn bi sağ bi sol bide eş yanım da horul horul uyumuyo mu deliryom cimckliyom falan bi gece uyanıp boğmasa bari ne cimvikliyon diye:))
(291 puan)
Bn de esimin yuz üstü yattigini gorunce içim gidiyor :D valla riskli gebeligim var basindan beri o yzden bugünüme şükür diyorum kuzum ya inşallah dgru zamnda saglkla olur doğumlarımız.bu gbi durmlara da raziyim yeterki saglik olsn ;)))
(166 puan)
Öyle canım ben 10 senelik evliyim 4 defa tüp denemesi oldu ama olmadı tam bıraktım gitmicem dedim kendiliğinden hamile kaldım o yğzden çok şükür hayalini kuramadığım mıtluluk yaşıyprum şu an tekmeledikce inşallah devamı da gelir:)
(291 puan)
Canım benim maşşallah Ya Rabbim ol derse olur:) sag salim kucagina almayi analı babali ve bi ömür sağlıkla büyütmeyi nasip eylesin Rabbim insallah:)
(166 puan)
Amin canım inşallah rabbim hepimizinkini bize bağışlasın:)
0 oy
(463 puan)
Aman canım tansiyonunu kontrol altında tut. Tuzdan uzak dur. Ödem, baş ağrısı, karın ağrısı preaklampsi belirtisi olabiliyor. Allah muhafaza etsin 
0 oy
(1,455 puan)
Ben 20ye kadar hiç kilo almadım 20-27 arası 10 kilo aldım. 

27-37 arası 3kilo aldım. Bence seninki de normal canım. 

Ödem de şöyle, bende tam ramazan bayraminda başladı 24 haftalıkken. 37bitmek üzere ve hâlâ her yerim şiş. Ama yüzümde bişey yok öyle arı sokmuş gibi degil. 

Ama herkeste farklı seyrediyor olabilir sıkma canını öyle söyleyenlere. İçinde insan var senin, bir hayat var. Kolay mı hiç
0 oy
(430 puan)
Annem de ağzı açık ödemlerimı izliyor malesf gebelikte normal artk
0 oy
(1,032 puan)
Bende 27+2 yim canım henüz şişlik olmadi ama eminim olacak tuzlu cok tüketme derim. Ağzı olan konuşuyor boşver onları sen kafaya takma o diyenlerin dilini ari soksun :)))
0 oy
(24 puan)
Tuzlu yeme oda sisiriyo
0 oy
(768 puan)
Bende 27+3 6 kilo aldım daha ama zaten kilolu olduğum için çok farkedemiyorum kendimde çevremdekilerde kilo almamışsın diyorlar ama 6 kilo aldım ayaklarim cok ayakta kalırsam şişiyor şükür elimde yüzümde birşey yok. Tuz falan cok kullanmayın isterse oda çok şişiriyormuş

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 155 göst.
13 Ocak Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ysmin-93 (61 puan) sordu
0 oy
1 cevap 49 göst.
15 Kasım 2023 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Kahvekokusu (62 puan) sordu
0 oy
9 cevap 3,088 göst.
0 oy
1 cevap 88 göst.
6 Nisan Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Sumos16 (23 puan) sordu

646,887 soru

3,411,966 cevap

4,241,497 yorum

182,854 üye

...