0 oy
408 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (175 puan)
Merak ediyorum

6 Cevap

+2 oy
(90 puan)
Son 3 ayda sende bebiste daha hizli kilo aliyor yediklerin ayni olsa bile. Daha kisitlaniyor hareketlerin karnin bi anda baya buyuyor egilip kalkarken zorlaniyorsun. Ayaklarini göremiyorsun Artik. Bebis tekmelediginde 7-8. Ayda  siddetliydi her tekmesi disardan bakinca belli oluyordu. 9.ayda da devam etti ama daha sert oluyor acitabiliyor bazen. Sirt ustu yatamiyorsun asla sanki bögrüne öküz oturmus gibi oluyor nefes alamiyorsun. Sagina soluna donerken  yatakta karninin kenarlari aciyor cok yavas donmen gerek. Geceleri hormonlardanmidir yoksa Allahin hikmetindenmidir sürekli uykudan uyaniyorsun belirli saatler araliginda sanki vucut kendini dpgumdan sonra bebise hazirlar gibi. Resmen gece 2 de ve 5 de uyaniyorum evde bi tur atip su icip tekrar uyuyorum artik 1 aydir nerdeyse hergun bu saatlerde kalkiyorum gecelerde ha bu arada evet bu saatlerde bebisim de uyanik oluyor hep tekmeliyor gece vaktinde. Valla aklima gelenler bu kadar:) 38.haftamdayim bu arada
-Reklam-
+1 oy
(1,455 puan)
En zor dönem. Hele 32den sonra ben çok zorlandim. İşlerimi falan yapıyorum çok şükür gezmemden falan da geri kalmıyorum ama kasıklarımda asla hafiflemeyen, geçmeyen şiddetli ağrı var. Hangi birini sayayim en iyisi hiç yazmayayim korkutmaym :) sonuçta herkesin aynı olacak diye bise yok.sizin rahat geçer belki de. Ağırlaşma herkeste oluyor sonuçta karın kocaman oluyor bebek kocaman oluyor falan..  Salı doğum var inşallah, kurtuluyorum ben sıkıntılardan. Ama bir yandan da melegimle aynı bedende son günlerimiz, bir duygusallık gelmedi değil :) 
0 oy
(401 puan)
Bu kişiden kişiye değişir tabii. Bebeğini daha da çok hissetmeye başlıyorsun, minik tekmeleri artık güçleniyor :)) göbeğin birden genişleyip büyüyor en azından benim öyle oldu :) bende bel ağrısı arttı ara sıra kalçamdan sağ bacağıma ağrı geliyordu. Artık eskisi gibi işlerimi halledemiyorum çabuk yoruluyorum. Başka da aklıma gelmedi canım :) 
0 oy
(1,697 puan)
Bnde merk ediyorm hayrlısı ile o günlere Bi glsem 23 haftalığım
0 oy
(2,627 puan)
Daha agirlasiyorsun kilo alimin hızlanıyor doğuma doğru yaklaştıkça stres artıyor gece uykulari azalmaya basliyor ama en güzel yanı bebeğinin hareketlerini artık net bir şekilde hissediyorsun ve buda paha biçilemez bir heyecan:)
0 oy
(1,129 puan)
Canım şöyle deyim  bende olanları yazayım sana belli mi olur insandan insana değişir ama sende de olabilir. Allah'a şükür şuan 33+3 olduk biz. 27. Haftada sanırım şeker yükleme testi yaptırmıştım çok şükür temiz ve milletin abarttigi kadar zor bı işlem değildi gayet kolay bir şekilde bitti adının çağrışımı kadarda ağır birşey değil. Sonra 27 ve 28. Haftalarda bebeğim bianda miskinleşti kız çocuğu bekliyoruz inş çok hareketli fakat o iki hafta üzülmüştüm hareketsizlendi diye doktorum normal gelişiyor uyuyor genellikle bazı haftalarda olur dedi sorun yok sonradan geri hareketlenmeye başladı zaten. Sonra gebelikten bu yana toplamda 19 kg aldım sadece ayak altlarm ağrıyor sabahları onun dışında herhangi bi hareket kisitlamam olmadı evimide temizliyorum geziyorum da sadece tek fark nefes alıp verişin biraz hızlandı gezdigimde onun dışında gezme bittikten  sonra eve gelip miskinlesiyorum o kadar oda olsun bı zahmet geçen abartısız 18 km yurumuşuz başka bı ile gezmeye gitmistikte. Sonra bazı aralıklarda atıyorum 30. Hafta yada 32. Hafta v.s gibi bazı haftalar içerisinde 2 gün kasık ağrısı yaşadım ama oyle ağlatacak kadar değil onlarda normalmiş bebek buyudugunden rahim geriliyormuş ve ağrı oluyormuş.Uykumda herhangi bi sorun yok sabaha kadar kesintisiz uyuyorum sadece uyumaya çalışırken ilk yattigimda sağa sola dönerken yataktan destek alıyorum sırtüstüde yatabiliyorum üstelik arada babası bebeğimizin hareketlerini hssetmek için gobegimi seviyor o yüzden. Sonra geçen gün 33+1 de özel hastaneye gttim kontrole ilk NST deneyimim oldu ve doktor 2 haftada bir görüşeceğiz artk dedi şükür herşey yolunda sancım falan yok. Sadece bebek iriymiş diyete grmemi önerdi. 33+1 de bebeğim 2.700 Gr'dı bu arada. Onun dışında çok şükür bı sorunumuz yok tersmş şuan ama erkenmş dönebilir miş ki inş döner tek temennim bu. Bu kadar canm eğer merak ettiğin brsey olursa bana özelden mesaj atabilirsin her zaman hafta olarak senden ilerdeym tecrübe edindim az çok yardımım olursa ne mutlu bana. Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin. Biraz uzun oldu ama için rahatlasn dye detaya girdim hiç abartıldığı gibi olmadı bende ben gayet rahatm çok şükür 19 kg almama rağmen ağırlaşmadım ayakkabımı kendim giyiyorum eğilip dogruluyorum hiç problemim yok çok şükür inş doğuma kadar böyle olurum böyle devam ederim. Gezmeye çıktığımızda eşim bile şaşırıyor bana ben hızlı yürüyen bı insanım sen gebe halinle benim hızımda yürüyorsun maşAllah diyor düşün yani. 
(175 puan)
Cokkkk saol canimmmmmm
(1,129 puan)
Ne demek canm sende sağol :))

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 54 göst.
5 Aralık 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Guzellikuzmani (35 puan) sordu
0 oy
8 cevap 230 göst.
0 oy
2 cevap 246 göst.

647,043 soru

3,412,453 cevap

4,242,111 yorum

182,889 üye

...