0 oy
1,778 göst.
Doğum kategorisinde (133 puan)

Merhaba kızlar. Doğuma son 13 günüm kaldı.Epidural sezeryan yapacağım allah izin verirse.Size bir sorum olacaktı? Sakın yanlış anlamayın.Doktorum erkek ona soramıyorum.Burada kız kızayız diye sorunumu açtım.Yanlış anlayan cevap vermesin.İnternette de bulamadım cevabını.Sorum şöyle; Doğumdan sonra cinsellik.Bizim burada 40'ın cikana kadar birlikte olunmazmis.Günahmış.Doğru mu? Ne olur yanlış anlamayın. Bilenler yazabilir mi? Az bir zamanın kaldı 

32 Cevap

0 oy
(170 puan)

Komsum imam eşi kendiside kuran hakkında baya bilgili ben ona sormuştum kanaman kesildi ise yıkanıp görevini yerine getirebilirsin eşler birbirine sadece adetli ve doğumdan sonra kanamalı dönemde iken haram demişti hatta kanama devam ederken oynasmak haram değil arada bir örtü olmak sartiyla sadece elleyebilir demişti ilk doğumda 34 günlükken kanamam tamamen kesilmişti yıkanıp birlikte olmuştuk biz. Simdi de kesildi ama fırsat yok malum 2 çocuk aklımıza gelmiyor :D eğer tekrar başlarsa kanama oda özür kanı olarak geçiyormuş

(1,660 puan)
Canim anladigim ilk dogumdan sonra 34 gunde kesildi demi. Abdets alip ibadet etmende sikinti yok ama kan Kesilse bile 40dan önce iliski caiz olmazdi.sizinki yanlis bi uygulama olmus canim. Eger ikinci lohusaliginda ayni sürüp kanama ayni zamanda bitti bidaha gelmedi ise bundan sonra senin lohusaligin 40gun değil 34 gun olur ozaman iliski caiz olur. Yani illa herkesin 40gun surecek diye bise yok. Ama onemli olan lohusaliktaki kani ve temizlik suresini iyi bilmen lazim.
Yani komşunun imam esi seni yanlis yonlerdirmis canim haberin olsun. Bu hayz ve nifas bahsi dinimizin en karisik konusu. Erkeklerin bile bunu ogrenmeleri hanimlarina yardimci olmalari buyrulmus. Oyuzden cok dikkat etmemiz lazim bizimde.
-Reklam-
0 oy
(2,428 puan)
40gun boyunca lohusa oldugun icin korkutmasindan erismesinler zaten kanaman falan oldugu icin 40 gunu tamamlayip banyonu yapip abdestlendikten sonra esinle istedigini yapa ilirsin kuzum .
0 oy
(1,526 puan)

40 gün zaten lohusa sayılıyorsun kanama olmasa bile eşinle bişeyler yaşayamazsın haram.. yani bizim dinimiz böyle diyor müslüman değilsen sorun yok:D

0 oy
(295 puan)
Evet günahtır 40kin bitsin 
0 oy
(4,113 puan)

Hem gunahtir hemde zaten kanamali oluyosun enfeksiyon mikrop kapmama acisindan daonemli cnm adetliyken nasil iliski olmuyorsa ozamanda olmaz. 40 gun sabredin :)

0 oy
(513 puan)
Zaten ebeler doğum olduktan sonra yanına gelip anlatıyor canım 40 gün lohusa dönemi ilişki yasak diyorlar merak etme onlar her konuda bilgi veriyorlar kafana takılan soruları yine sorarsın.
0 oy
(219 puan)
Evet banada annemler söyledi kanama durana kadar dinen caiz değil ve çok günag olduğunu 
0 oy
(540 puan)

Canim dinsel acidan bilimsel acidan bu boyle hem bence mantiklida cunku rahmin zorlanmis olucak kendine geliyomus 40 gunde ne guzel ama esler icin sıkıntili ama yapcak bisi yok :)

0 oy
(2,074 puan)
Dini boyutu konusunda yeterli bilgim yok fakat bu tamamen anne sağlığı için istenilen koşul. Zaten doğumdan sonra rahim ici endometriumdaki kan boşalacak bundan sonrasinda danormal regl olman öngörülüyor. Birde diğer bir bakışla ten temasın daha çok bebeğine olacağı için bu sayede güvenli bağlanmayı gerceklestiriyorsun. Ancak sen yine doktoruna veya oradaki ebeye de sor. Doğum sonrasi dikiş durumun vs.den ötürü farklı bir surede söyleyebilirler.
0 oy
(1,392 puan)
3gebeliyim canm aynen oyle 40 gün beklemek lazim hem senin sagligin icin hemde gunah olarak bilinir 
0 oy
(7 puan)
Bence de canım sen 40 ına kadar bekle girme dinde günah İnternet falan doğru yanıtlar vermeye bilir bize o yuzden beklemenin tavsiye ederim 
0 oy
Güzel bi soru inşallah eşlerimiz anlayışlı yaklaşır

İlgili bir soru bulunamadı

651,704 soru

3,430,037 cevap

4,262,669 yorum

184,200 üye

...