0 oy
492 göst.
Doğum kategorisinde (24 puan)
Arkadaslar hamile oldugumu ogrendigimden beri hic folik vitamin kan ilaci kullanmadim bi sorun olur mu? Suanda dogum yaptim doktor gayet saglikli diyor ama aklim takildi

6 Cevap

0 oy
(112 puan)
Merhaba.Folik asit bilmiyorum da ben de kullanmadim. Sizde kan kacdi?
-Reklam-
0 oy
(658 puan)
Demek ki sağlıklı beslemişsin canım. Bende ilk gebeligimde sadece folik asit kullandim o da bir ay. Doktor bana da vitamin filan yediklerine dikkat et herşeyi tüket besinlerden al vitamini diye vermemişti. 
0 oy
(430 puan)
Ben de kullanmaktan yana değilim canım .çünkü vitaminleri doğal yoldan almayınca vücutta birikiyorlar ve yarar yerine zararı dokunuyor. En sağlıklısı meyve-sebze,bakliyat ve kuruyemişler tüketerek o ihtiyacımızı karşılamaktır. Doktorlar,hamilelik kadinlar için bir hastalıkmış gibi dayıyorlar vitamin kan demir ilaçlarını...Bu çok yanlış.Halbuki her kadının değerleri aynı seviyede değil ve en önemlik hamilelik hastalık değil, vücudun doğal bir evresidir. 
0 oy
(1,660 puan)

Artik  dogum yapmissin canim endiselenmek icin gec kalmissin bence.:angel:. O isin sakasida Allah in izni ile bise olmaz canim. Bi aksilik olsa doktorun derdi. Hem bazi gebeler bulantidan ilac içemiyor. Ha ilaclarinda ne kadar saglikli oldugu tartisilir ama. Artik gecmis hic kafana takma. Hayirla buyut bebisini.

0 oy
(69 puan)
buna rağmen bebeğin kaç kg doğdu 
(114 puan)
Bebeğin kilosu vitaminle alakali değil ki. Zaten bebek annede bulunan tüm depolari kullanıyor. Biz kan demir diger vitaminleri kendimiz icin alıyoruz çoğu. Bebek yine anne aç kalmadikca saglikli beslendikce genetik olarak olmasi gerekene geliyor. Bu surecte anne kendine iyi bakmali kisaca. Ardindan süt de verecek kullanmadim demek bana göre cok güzel tavsiye degil
0 oy
(95 puan)
Kafanin takilmasi icin biraz geç degil mi ? 

Kan ve vitamin ilaclarini kullanmyan gebelerin bebekleri sagliksiz diye bir sey yok. Kullanmanda ki amac anne ve bebek icin ideal olan ortami olusturmaktir. ( annede yeteri kan , bebekde yeteri vitamin alimi vs)

647,182 soru

3,412,920 cevap

4,242,701 yorum

182,929 üye

...