0 oy
517 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (44 puan)
6 yıl önce sezeryan oldum..ikinciye gebeyim çok şükür rabbime..bu dogumumu normal yapabilir miyim?tekrar sezeryan mi olmam gerekir?
Gebelik haftası 4+1

5 Cevap

+1 oy
(402 puan)

Normal doğuma sen ve bebek uygun isen uygun şartlar ve destekleyen bir doktorla normal doğumu deneyebilirsin canım.. Yeterli süre en az iki yıl.. Oldukça araştırdım ve doktorum da bunu söylüyor. Bir arkadaşım var İlki sezaryendi ikincisi normal ve aralarında 2 yıl bile yok.. 

2 sene olup yapan da var 10 sene geçip yapamayan da.. Takdir meselesi.. 

Çok fazla destekleyen ve yaptıran doktor yok ama bulabilirsin araştırıp. Bende ilkim sezaryen suan 38+3 haftalığım olursa eğer normal düsünüyorum insallah.. Bi sıkıntı cıkarsa yine sezaryen.. 
(44 puan)
Rabbim gönlünden geçeni nasip etsin inşallah canim
(402 puan)
Amin canım senin ve cümlemizin de insallah :)
-Reklam-
0 oy
(1,455 puan)
Yedi yıl geçmesi lazım diyorlar ama benim teyzem 9 sene sonra yine sezaryen ile doğum yaptı. Bilemedim şuan ama en iyi doktorunuz bilir  inşallah yapabilirsiniz
(44 puan)
İnşallah. .kizimi gorememistim doğumdan sonra..kuvezde kalmıştı..şimdi insallah gerkekten dogum anını yaşamak istiyorum
(3 puan)
Canim benim eger ilk dogumun sezeryan ise ikincide uzun yillar gecmesine ragmen hicbir hastane ve doktor normal doguma yaklasmiyor risk durumu tasidigi icin ama  genel anestezi yerine lokal anestezi yaptirirsanda gorursun bebegini sadece belden asagi hissetmezsin ve dogumdan sonra kismi olarak anestezi verildigi icin kendini toparlamanda kolay olur. Ilk dogumumu bnde gorememistim ama bunda lokal anestezi yaptiricam rabbim simdiden sag selim kucagina almayi nasip etsin canim...
(44 puan)
İlk öyle yaptirmistim kızımı görmek için..tam uyusmadan kesmeye başladılar defalarca söyledim uyusmadigini..doğumdan sonrada 10 gün şiddetli baş ağrım oldu yan etkisiymis..bu yüzden normal istiyorum
0 oy
(1,349 puan)
Eger catin uygunsa yeterli acilman varsa bebegin donmusse vs yani tum sartlar hazirsa 2 yil sonra yapabiliyorsun. Benim dr soylemisti ilk bebegim mecbur sezeryan oldu 2.ye hamile kaldim 2 sene oluyodu arasi normal istiyordum ama dr ozeldeydi butcem el vermedi devlette de yapan yok malesef kac sene gecse bile devlet yine sezeryan yapiyor.
0 oy
(67 puan)
Doktorunla konuş bence ben yaşamadım ama çevremde sezeryan olup sonra normal dogum yapan var
0 oy
(691 puan)
Ilk sezeryan doğumu 8 yıl önce yaptım şimde 31 hafta ikinci gebeliğim doktoruna danıştım normal doğum yapabilir miyim diye seni kadın doğum üzerine gelişmiş Devlet Hastanesi'nde yönlendiririm çocuklar için de yoğun bakım ünitesi de var dedi orada gerekli kontroller yapılır vücudun uygun ve elverişli ise eğer normal doğum yapabilirsin dedi Yani sen de o şekilde kontrolleri yapıldıktan sonra doğumu yapabileceğini düşünüyorum Ben 2,5 sene önce büyük bir beyin ameliyatı olduğum için beni normal doğum diskine alamıyorlar maalesef Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin rabbim bebeklerimizi Sağlıklıca kucağımıza almayı nasip etsin.
(44 puan)
Çok geçmiş olsun canim..hangi hastaneyi önerdi doktorun
(691 puan)
İstanbuldaysan eğer Zeynep Kamil Kadın Doğum Ve Çocuk hastanesine yönlendireceğini söyledi.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 33 göst.
0 oy
3 cevap 149 göst.
0 oy
7 cevap 219 göst.

648,061 soru

3,416,068 cevap

4,246,517 yorum

183,173 üye

...