Bak googlede bu yazıyor tahminen ilaç kullandın ve fazla su.tuketmedin bu gibi durumlarda bu vakalar olabiliyor bol su ttuket birde ne olur ne olmaz dktora görün :
İdrarınızda ürobilinojen bulunması, sağlık durumunuz, özellikle de karaciğerinizin durumu hakkında size çok şey anlatabilir. Bazen, sadece son zamanlarda aldığınız ilaçların bir sonucu olarak idrarınızda olabilir, ancak, aynı zamanda bazı daha ciddi tıbbi durumun bir işareti olabilir. Peki, İdrarda ürobilonejen ne anlama gelir? İdrarda ürobilinojen neden olur? Merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz…
UBG: ÜROBİLİNOJEN NEDİR?
Ürobilinojen, hemoliz yoluyla kırmızı kan hücresi ürünlerini parçalamaktan sorumlu normal katabolik yollarda meydana gelen, karaciğer tarafından işlenen sarı bir bileşik olan bilirubinin bir yan ürünüdür. Barsaklarda ürobilinojen oluşur ve bunun yarısı normal dolaşım için geri emilir ve idrarınız yoluyla atılır, geriye kalanlar ise dışkıda atılır.
Normal idrar bir miktar ürobilinojen içerir. İdrarda çok az veya hiç ürobilinojen yoksa, karaciğeriniz doğru çalışmıyor demektir. İdrarda çok fazla ürobilinojen, hepatit veya siroz gibi bir karaciğer hastalığına işaret edebilir.
NORMAL ÜROBİLİNOJEN DEĞELERİ
Normal ürobilinojen aralığı 17 umol / L’den (<1mg / dl) azdır. Bununla birlikte, değerlerin 0 – 8 mg / dl aralığında olması normal olarak kabul edilir. Bu aralığın üstünde veya altında bir ürobilinojen düzeyine sahip olmak klinik bir ortamda anormal kabul edilir.
Yükselmiş ürobilinojen seviyeleri fazla RBC (kırmızı kan hücresi) yıkımı, karaciğer aşırı yükü, hematom, zehirlenme ve hatta karaciğer sirozu belirtisi gösterebilir.
Azalmış ürobilinojen seviyeleri, safra kanalı sisteminde veya safra üretiminde bir tıkanıklığa işaret edebilir.