0 oy
240 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (562 puan)

:)

27 haftalık hamileyim sezaryen istiyorum 2. Gebeligim merak ettiğim bazı şeyler var 

Sonda  takılırken ağrı hissediliyordu bize verilen önlük çıkartılıyor mu?  Bebek çıktıktan dikişler tamamlandıktan sonra ameliyat sedyesinden kendimizmi kalkıyoruz hemen odayami cikartiliyoruz yoksa belli bir süre gözlem odasindami tutuluyoruz 

Gecelik rahatmi olur? Doğum sonrası vajinal muayene oluyormu? Son olarak ilk kalkış çok mu zor ? 

Deneyimi olan varsa yardımcı olursa sevinirim :)

4 Cevap

+2 oy
(658 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Kendi deneyimimi yazayım canım; 

Yatışın yapıldıktan sonra odana geçip ameliyat önlüğünü ve boneni veriyorlar. Giyiyorsun , sonra hemşire gelip sondanı takıyor serum takıyor seni ameliyata hazır şekilde ameliyathaneye götürüyorlar. 

Ameliyathane de 2 hasta bakıcı seni ameliyat masasına yatırıyor,  anestezi uzmanı eğer bölgesel ise senin masaya oturmani istiyor ve anesteziyi belinden uyguluyor .

Zaten bi kaç dk içinde başlıyor anestezinin etkisi sonrası zaten malum ameliyat. Ortalama 10 15 dk içinde bebeğini görüyorsun,  sonra dikişlerin yapılınca seni.bu kez hasta bakıcılar ameliyat masasından sedyeye alıp odana çıkarıyorlar. 

Sedyeden yatağına koyuyorlar tabi sen kalkmıyorsun kalkamazsın zaten seni sedyede serili bezle kaldırıp indiriyorlar :) 

Bi hemşire gelip antibiyotik iğne yapıyor,  serum sonda hala takılı.  Ameliyattan bi süre sonra kanama kontrolü için geliyorlar. 

Bana 5 saat sonra kalkabilirsin demişlerdi. Tabi kalkmadan önce üzerini giydiriyorlar hasta bakıcılar sondan çıkarılıyor. 

Kalkarken aslında bu kişiden kişiye değişir ben kolay kalktım 2 kişi koluma girdi ilk yürürken sonra tek.kisiyle yürüdüm. Sonra da aralıklarla agri kesici yapıldı . Cok agrim sızım olmadi inşallah senin de olmaz . Rabbim kavuştursun. 
(562 puan)
Çok çok teşekkürler çok açıklayıcı olmuş canım
Amin inşallah
(658 puan)
Rica ederim canım :)
-Reklam-
0 oy
(325 puan)
Sonta takılırken hissetmiyorsun.ameliyatta önlük yukariya kadar çıkarılıyor.sedyeden kendimiz değil drlar sedyeye çıkarıyor.belli bir saatten sonra rekafatci yardımıyla yürüyorsun.hemen odaya çıkarıyorlar.ben pijama giymiştim.dogum sonrası vajinal muayene değil dikislerine bakıyorlar.
(562 puan)
Çok teşekkür ederim☺️
0 oy
(440 puan)
Canim bana sonda ameliyathanede uyusturduktan sonra taktilar sedyeyle onlar getiriyo odana ben hep gecelik giydim ilk kalkista ben kalkamadim yatakta biraz oturup geri yattim 2. Seferde kalkabildim. Son olarakta sadece dikisleri kontrol ediyor doktor :) bugun tam 1 hafta oldum sezeryan olali 
(562 puan)
Gözün aydın canım yorum içinde ayrıca teşekkürler
Şuan nasıl oldun peki çok fazla ağrın varmı oturup kalkarken falan
(440 puan)
Suan iyiyim canim 3 gündür agri kesici bile kullanmiyorum. kendimi zorlarsam aci hissediyorum sadece dikis yerimde
0 oy
(12 puan)
Merhaba canim hic bir sekilde korkma sonta önceden takiliyor ama ağrısı yok ben iki hafta once sezeryan oldum ilk kalkis da birz zor ama iki gün içinde toparlaniyorsun 
(562 puan)
Cevap için çok teşekkür ederim canım☺️

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 211 göst.
0 oy
0 cevap 48 göst.
6 Eylül 2023 Doğum kategorisinde Deryaaaa1 (18 puan) sordu
0 oy
5 cevap 174 göst.
24 Nisan 2023 Doğum kategorisinde Zeynepbalc (17 puan) sordu
0 oy
1 cevap 253 göst.

647,252 soru

3,413,192 cevap

4,243,064 yorum

182,948 üye

...