0 oy
598 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (360 puan)

Merhaba güzel anneler,
Bugün şeker yüklemesi yaptırdım.
Sonuçlar
Açlık. 80
İlk saat 225
İkinci saar 180.
Doktor endokrinolojiye sevk etti. Endokrin doktoru şeker ölçüm cihazı ve takip kartı verdi. İki hafta günde 6 defa açlık-tokluk ölçüp not alıcam. Aranızda sonuçları benimkine yakın olab var mı? Çok endişeliyim bebeğim için neler yaşadınız doğumda neler oldu?

Gebelik haftası 26+2

8 Cevap

0 oy
(694 puan)
çocuk kilolu oluyor diye biliyorum 
(360 puan)
Gelişimi haftasıyla uyumlu canım 856 gram 30 cm dedi
(694 puan)
benimde oyle uyumlu gidiyordu 35nci haftamda birden 3 kilo cikti sekermi vardi sende bu cocuk haftasina gore kilolu dedi doktorum ondan aklimda kaldi şeker olanların kilolu oluyomus benim yoktu ama yinede gelismis çocuk cok
(360 puan)
Çok zararlı diyo internette okuyamadım korkudan :-(
(694 puan)
üzülme canim takibini yap bisey olmaz allahin izniyle
-Reklam-
0 oy
(216 puan)
Benim de hipoglisemi çıktı ya 2 saatlik olan düşük cikti
(360 puan)
Azı da çoğu da zarar ama yüksek baya tehlikeliymiş ondan korkuyorum
0 oy
(793 puan)
Evet baya yüksek çıkmış benimde hemen hemen aynı değerlerde çıkmıştı çalık 92. 1 saat sonunda 180 2. Saat sonunda 170 çıkmıştı yaklaşık iki aydır kendi şekerimi ölçüp diyet yapıyorum şükür ki diyetle düzene girdi. İnşallah bebeklerimize birşey olmuyordur bende korkuyorum o yüzden diyetimi hiç aksatmıyorum. Şükür 36. Haftaya geldik zaten 38 de de şeker olduğu için doktor alalım bebeği dedi. Şükür iyi gidiyor herşey şimdilik
(360 puan)
Allah şifa versin canım. Diyetisyene gidemedim henüz sıra yoktu ama dikkat edilmesi gerekenler belli nasılsa. Çok korkuyorum Allahım korusun yavrularımızı inşallah
(793 puan)
İnşallah birşey olmaz. Meyve aşırı tüketme özellikle üzüm kavun muz bunlarda şeker çok. Paketli gıdalar tüketme hamurişi ekmek falan zaten ölçüm yaptıkça bilirsin neyin arttırdığını şekerini reçel falanda yeme.
(360 puan)
Sağol kuzum inşallah düzene girer insan evladı olunca çok başka hissediyomuş. Kendim için olsa bu kadar takmam. Rabbim sağlıkla kucağımıza aldırsın inşallah ben kafayı yemeden bi doğuraydım hayırlısıyla sonunda doğurdum yazcam buraya çok  özeniyorum ona :)
(793 puan)
Hepimizin isteği o inan:) inşallah Bi sorun çıkmaz ya bu kadar takma kafana tek diyetle düzelsin ilaca gerek kalmasın. Benimde son 16 günüm kaldı hayırlısıyla alsaydım kucagıma günler geçmek bilmiyor :)
0 oy
(706 puan)
Benimde böyleydi. Ama benim annem ve babam diyabet hastası. Hamile olduğumu öğrendiğimde doktora danıştım. Hemen endokrine yönlendirdi. Diyet ve spor da ise yaramadı. O yüzden insulin kullanıyorum 8. Haftadan beri. Şuan 21+2 yız. Düzenli gidiyoruz. Ama her yediğimi hesaplamam gerekli tabi. O biraz can sıkıyor.
(360 puan)
Benim annem babamda da var canım o yüzden istedim şeker yüklemesi olmasını. İnşallah düşer ya takip etvem bakalım
(706 puan)
Ben yükleme istemedim. Zaten 3 aylık geriye dönük ve güncel kan tahlilinde çıkıyor diye. Bu hafta biraz dengem bozuldu. Yarın doz artıcak galiba.
0 oy
(4 puan)
Yaklasik benim de aynı..bende 1 aydir .inusilin kullanıyorum...benim iniş çıkışlarım cok fazla..bebek icin cok endiselen me  bir sey olmaz inşallah..ben kizim da bilmedim seker olduğunu..cok az erken doğdu..ama hic bir seyi yok cok şükür.....ben o zaman...360 larda imis sekerim..doguma kadar hic farket medim...bir sıkıntı  olmadi...ama sen biliyorsun seker olduğunu  biraz dikkat et tabi..sekerin hastalarinda bebegin suyu fazla olur..senin suyun nasıl?..
(4 puan)
Kizim da 10 sene onceydi bu bahsettiğim...gebelik zehirlenmesi ile doguma gittim...hatta endokrin dr u seker yuklemesi istemisti..o tahlilleri verir ken sancim geldi...yuksek ates ve tansiyonla gittim..doguma ama benim o doğumum da hic bilmiyordum seker oldugunu hic dikkat etmedim...ama bir sey olmadi cok sukur...
(4 puan)
Simdiki hamileligimde seker cikacagini bildiğim icin kendim dikkat ettim ama diyet pek etkili olmadi.. bende dr a gittim..9 gun hastanede yattim...düzene girince ciktim ve kendim...evde inusilinle devam.ediyorum....ma bu seferde seker cikmasin diye herseyi kesince bebegin gelişimi  yavaşladı  sanki..yemene icmene dikkat et..sık sık ve az az ye..ama cok ta seker cikacak diye her seyi kesme...
(4 puan)
Kardesimde 3 ay once ayni benim gibi inusilin kullanarak dogum yaptı..bebek.gayet saglikli..o da korkmustu..ama suan bebek iyi..kendisi de Iyi cok takinti yapma..bebege sekerden once sen zarar verirsin..bunu unutma..sekerini en  cok etkileyen sey..stres cunku  yemek daha sonra ki asama..
(360 puan)
Allahım hepinize şifa versin.ne güzel sağlıkla kucağına alan arkadşım senin adına çok sevindim. Kafamda sanki ne yersem yükselecek gibi bi tedirginlik oldu şuan.liste yaptım onu uygulucam Allah nasip etsin inşallah sağlıkla kavuşurum çocuğma herkesle birlikte.
(4 puan)
Inşallah saglikla alirsin kucagina..
0 oy
(5,412 puan)
Çok yüksek kuzum bnm ilk 90.130.134 enson saatte 60 a düşmüştü bana normal dedi doktor
0 oy
(1,431 puan)

Kardeşim de çıktı hergün aletle ölçüm yapıp diyet yaptı. Stres üzüntü özellikle çıkarıyor şekeri herkes duyarlı oldu. Yiğenim sağlıklı doğdu. Sonrasında şekeri normale döndü kardeşimin. Bir kardeşimde de malesef şeker hastalığı varmış zaten onda komple dikkat etmesi gerekti insülin kullandı. Korkulacak bişey değil dikkat edilirse hamilelik sonrası beslenme vs geçme ihtimali çok yüksek.

0 oy
(863 puan)
Devlet veriyor mu cihazı 
(360 puan)
Yok cihazı ödemiyor canım uç ları ve iğneyi ödüyor

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 2,054 göst.
0 oy
9 cevap 1,259 göst.
0 oy
9 cevap 380 göst.
–2 oy
16 cevap 241 göst.

650,275 soru

3,424,397 cevap

4,256,563 yorum

183,765 üye

...