0 oy
210 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (81 puan)
Herkese merhaba 9 haftalık hamileyim ilk gebeligim 26 yaşındayım tecrübeli annelere sormak istedim ikili ya da üçlü test yaptırdınız mı allah bize bir mucize verdi ben bebegimde bi engelde olsa aldırmak istemiyorum yinede yaptırmalı mıyım 

6 Cevap

0 oy
(287 puan)
Yaptır cnm cunku bi risk varsa doğumunu ona gore yaptiriyorlar. 
(81 puan)
Oyle mi diyorsunuz kimide testten sonra 9 ay cok stresli geçiyor yaptırma diyor çok kafam karıştı:(
(287 puan)
Neden stresli gecsinki. O kabullenemeyenler icin. Allah korusun oyle bisey varsada sen kabullenmissin. Yaptirmasan bile acaba varmi yokmu diye stres yapicaksin.
(470 puan)
Ne alaka kabullenmeyenler icin cogu hastane yapmiyor bile bu testleri ben yaptirdim ikilim temz ckti cevremi enledm ucu yaptrdm riskli ckti ciktigi gunden beri stresim bir turly gtmedi  ve.cocgmu her seklde.kabullenerek yaptrdm bunu.  Amniyosentez fetal dna onerldi ama bebegm icn. Gobekten sivi almak risklydi . Yaptrmadm  .. bebegmi cok seviyorm kabulennmedigmden degl ama bazen cok kotu bir prkolijye giriyorm . Istemedigmden felanda.degl bazi seyleri yasamadan bilemezsnz . Benm ozel doktorm yaptrmadi devletteki yaptirdi .  Ve ozel doktorm kendi cocugma bile yaptrmadm testi dedi .  Arkadasm kendn blrsn . Gercekten bu testlerde yanilma cok cok  fazla olablyormus acaba varmiydi yojmuydu bu islemi yapsamiydm diye kafayi yersn hafif riski bile degerlendrmek zorunda kaliyorlar bil istedim .
-Reklam-
0 oy
(14 puan)
Bende dr gittiğimde aldırmak gıbı bı dusuncen yoksa yaptırmana gerek yok dedı cunku bı sorun cıkınca su aldırmak zorunda kalıcaksanız bunuda kabul etmiyor her anne o yuzden riske girmeye gerek yok dedı.. 
0 oy
(164 puan)
bnde istememistim doktor belki ilacla tedavi edilecek bi rahatsizligi olacak anne karninda halledeceğiz yaptir dedi bebeğin bir değeri düsük çikti detayli ultrasona gönderdi ama erken gelmissin dedi 16. haftadan 22. haftada gidicem galiba bugun kontrole gidicem doktora sorucam bide 3 lü testde yaptirdi ultrasoncu onuda soracam bugun bakalm
0 oy
(188 puan)
Ben özele gidiyorum doktor sordu yaptircakmısın diye ben yaptirmiycam dedim tamam dedi yaptirmiycam
0 oy
(934 puan)
İkiliyi yaptırdım bu tek başkada yaptrmadim
0 oy
(213 puan)
Ben ikiliyi yaptırdım risk düşük çıktı 3lü olanı yaptırmadım. Ayrıntılıda da bakıldı çok şükür sağlıklı çıktı. Kötü bir durum olsa aldırmazdım evet ama kendimi ona göre hazırlardım, bizi sonrasında neler bekliyor neler yapabilirim diye. Ve doktor takibim ona göre yapılırdı.

İlgili bir soru bulunamadı

650,741 soru

3,426,189 cevap

4,258,590 yorum

183,901 üye

...