0 oy
355 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (219 puan)
düzenledi
Kızlar bende tiroit sorunu var tiroit ilacı kullanıyorum ve tiroit doktorum bana tiroit hapı dısında vinalac ilacı verdi 9 ay boyunca kullanıcam onu. Sorum su olucak kac gündür burda okuyorum folik asit kullanımı diye. Bana hic bi doktorum folik asit vermedi. Vinalakın üstünde folik asit yazdıqı icin pekde önemsemedm ama aklıma takıldı sanırım ilk 3 ay kullanılması gerekiyoms. Saglık ocagıda decavit vermisti ama doktorum ikiside aynı sadece  1ni kullan dedi sizce folik asit istemelimiyim? 
Gebelik haftası 14+2

3 Cevap

0 oy
(805 puan)
Folik asit önemli bir ilaç, istemelisin bence
(219 puan)
Bidahaki gittigimi söyliyim ozaman. Özelede gidiyorum ama. Smdiye kdar hic folik asit dememisti . En iyisi ben soruyum doktora.
(805 puan)
Folik asit 3 ay kullanılmalı bebek için, unutma canım mutlaka sor doktora. O daha iyi yönlendirir bu konuda
(219 puan)
Aynen canm öle yapıyım en iyisi tesekkür ederim bu arada
-Reklam-
0 oy
(1,309 puan)
Tiroit ı veren dahılıye mı kadın dugum mu
(219 puan)
Dahiliye canm
(1,309 puan)
Dahiliye sana tiroit verr sadece follıksut olarak kadın dogum baska verdı galıba
(219 puan)
Dahileye hem vinalak hemde tiroit ilacı verdi canm bunlrı 9 ay boyunca kullanıcaksın dedi. Kadın doqum doktorumda 3 aydır gidiyorum ama hic folik asit falan demedi hic bi ilacta vermedi. Kafama takıldı 2 hfta sonra gidicem en iyisi ben soruyum ona o bişey demedi simdiye kadar özelede gidiyorum ama.
(1,309 puan)
Bence sor ama artk follık asıt ıcın gec degilmi 11+5 lunlugum bana yeni gttım kadın doguma gelısımı ıyı dedı kullnma aetk dedı 3 aydan sonra vitamin kan kulmnıyosn ben hap istemedim ılla hapa takmayın cok onemlı ama yemene cok dıkkat et mercimek kuru fasulye aratır sebze meyve takma bebegın gelısımı ıyıyde artk sana vıtamn yazar
(219 puan)
Simdiye kadar hic folik asit falan demedi ilk hamileligim insan tecrübesiz oluyo. Bende 3 qün önce folik asiti burda okudum önemli diye. Doktorda vermeyince aklma gelmedi yani. Bide kullandıgım vinalac hapının üstünde folik asit vitamin qibi seyler yazıyo.
0 oy
(1,309 puan)
Tıroıtın kac bu arada bende kulladm dahılıye verdı kadin dogum follıkasıt bırakmıştım gerı yukselmıs gerı basladım 9 ay ıcecem galıba gerı yukselıyor guatır yok ama boyle 
(219 puan)
İlk gittigimde 7.14 dü hamile degildim ozaman.  4 aydır kullanıyorum en son qittiqimde 1.20 ydi canım. Gayey güzel gidiyo demisti. Aynen bende de guatr yok. Tiroit ayrı oluyomus hem tirot ilacını hemde vinalac 9 ay boyunca kullanıcam. Sende ihmal etme bence.
(1,309 puan)
Aynen bnde benım en som 1.8 e dusmustu ılac ıcemıyordm bastan gttıö yukselms bıraz 4 de cıkmıs hamılelıkde 2. 5 ustune çıkmasınıs ısremıyoruz dıyo doktor
(219 puan)
Aynen canm ihmal etme sende kullam sürekli bebek icin dha önemliymis. Yüselmis seninde hemen
(1,309 puan)
Aynen ıcıyorum bende bıde kan ilacı ıcıyorum smdılık
(219 puan)
Yaa insallh hepimizinki gecer bi an önce ya

648,189 soru

3,416,571 cevap

4,247,141 yorum

183,214 üye

...