0 oy
555 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (303 puan)

Selam kızlar ben 12 haftamı doldurdum tehlikeli dönemi atlattığım için bugün itibariyle yürüyüş yapmaya başladım malum 3 ay yatınca hantal gibi oldum biraz ağır geçiyor :( benim gibi yürüyüş yapanlar günlük ne kadar süre yürümek yeterli yada kaç adım atmak gerekir hergünmü yoksa gün aşırımı yapmak daha iyi? Birde spor egzersiz olarak ne yapıyorsunuz benim aklıma pilates geldi ama tehlikesi olur hareketleri top üzerinde yaparken sıkıntı olurmu acaba yapanlar beni Bi aydınlatabilirmi lütfen? 

Gebelik haftası 12

5 Cevap

0 oy
Yarım saat yürüyürü tempoyu abartma dedi doktor bana zaten bel ağrısı izinizin vermiyor fazlasına.

Pilatese gelince normalde yapıyorsan devam edebilirsin ama yeni başlamayı uygun görmüyorum dedi. Tehlikeli olabilir düzgün hareket bilmemek diye
(303 puan)
Merhaba canım bende yarım saat iyi diye düşünmüştüm bugün yarım saat yürüdüm zaten yoruldum başım döndü fazlasını kaldıramazdım pilates daha önce yapıyordum ama bırakalı 1 yıl oldu yakın zamanda yapmadım yani tehlikeli hareket olur diyede tedirgin oluyorum yani yeni başlamış gibi olacağım
Bilemiyorum esneme beni her zaman korkutmuştur. Yine farketmeden rafa falan uzanıyorum içimde birşeyler çekiliyor, pilateste yapsam ölürüm pimpirikten herhalde :))
(303 puan)
Doğru diyorsun canım :) bende en iyisi doktoruma danışayım öyle yapayım teşekkür ederim :)
-Reklam-
0 oy
(1,382 puan)
Benim doktorum 20 dk yürümen yeterli ve haftada 3 veya 4 gün yürüyüş yapmanda yeterli demişti 
(303 puan)
Bende gün aşırı yapayım hergün yorucu olur diye düşünmüştüm o zaman öyle yapayım sağol canım
(1,382 puan)
Rica ederim canım ama kontrolde yine de doktoruna danış
0 oy
(868 puan)
Tehlikeli donem herzman var canm.Ozellikle ilk 4 ay cok onemli.Eger hamile kalmadan once spor yapmiosan vucudun buna alisik deilse agir gelir plates.Yuruyus yapabilirsin yarim saat mesela.
(303 puan)
Tabiki tehlikeli dönem her zaman var ama en riskli dönem ilk 3 ay oluyor diye söyledim cnm hamile kalmadan önce spor yapıyordum ama öyle düzenli değil bir süre yapıp bir süre ara verdim hep yürüyüş en mantıklısı galiba
0 oy
(750 puan)

Canım ben 11+5 oldum bugün. Inan hergun çok fazla yürüyorum hergun banko 1 saat yürüyüşüm var çok ta haraketli biriyim. Eğer gebeligimde sorun yoksa çok uyuma haraket et. Doktoruma sordum o da sonuçta halter kaldirmiyosun ben hamilelerime egzersizi kisitlamiyorum demişti ve yaşasın 2 gün önce gittim kontrole hiiic kilo almamışım:) bebegimde iyiydi hamd olsun

(303 puan)
Ayy süper ya o zaman tecrübelisin hamilelikte ne güzel :)
(750 puan)
Eh işte olduğu kadar :)
(303 puan)
Olur olur zamanla daha çok bilgin olur bizide bilgilendirirsin artık :)
(750 puan)
Inşallah insallaj tabi önce şu okulu bitirebilirsem :)
(303 puan)
İnş hayırlısıyla biter cnm Allah zihin açıklığı versin
0 oy
(470 puan)
Ben ism dolasyla aksama.kdr 13 bin adim atiyorm cogu zman geciyorda  gebelgmn basndan beri devam ediyorm doktrmda br sknti yok dedi suan sukur 25+3 oldm calsiyorm hala suanlk bir sknti yok ama gebe okulu.oluyor ya hastanelerde platesin 7 aydab snra uygn oldgnu soylemslerdi pek blgm yk ama doktrna sor bi canim ya ben ndense onu beceremiyorm pek popom kayiyor topdan:)))  
(303 puan)
Ohh maşallah baya adım atıyorsun nasıl dayanıyorsun canım ben bugün yarım saat yürüdüm yoruldum :) pilates top üstünde evet biraz zor sabit kalmak bende o yüzden tereddüt ediyorum :)
(470 puan)
Blmyormki alısmisim herlde allaha skur hala calisablyorm ck bol bol yuru saatinin cok onemi yok yavas yavas.bir.saat.bile.yurusen kar  gercekten ama.platese.dkkat et bn bi kere.oyle otururken bcagm ayrildi vlla:)))))))))
(303 puan)
Teşekkür ederim cnm önerilerini dikkate alıcam ;)
(470 puan)
Insallah hepimiz cok rhat bi dogum yapariz hepimzde
(303 puan)
Amin canım inş sağ salim kucaklarımıza alırız

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 433 göst.
0 oy
4 cevap 738 göst.
0 oy
7 cevap 782 göst.

644,152 soru

3,402,204 cevap

4,229,649 yorum

182,162 üye

...