0 oy
822 göst.
Doğum kategorisinde (153 puan)
Kızlar Pazartesi günü epidural doğum olucak doğumdan sonra nasıl oluyor ağrı oluyor mu hemen ayağa kalkabiliyormu epidural doğum yapanlar cevap verebilir mi birde doğumdan hemen sonra odaya çıkartıyorlar mi yoksa gözetim altında mi tutuyorlar 
Gebelik haftası 36+4

4 Cevap

0 oy
(297 puan)
Epidural doğum nasıl oluyor canım bilmiyorumda:)
(153 puan)
Sezeryanla belden iğneyle dediler canım
(297 puan)
Anladım canım belden aşağı uyuşturuyor
(153 puan)
Peki doğumdan sonra bunye nasıl oluyor onu merak ediyorum
-Reklam-
0 oy
(821 puan)
Epidural normal doğum mu sezaryen mi?
(821 puan)
Genel anestezi altinda sezaryen var birde Epidural yani belden aşağı anestezi uygulanan sezaryen var.
(153 puan)
Belden aşağı uygulanan sezeryandan bahsediyorum
(88 puan)
Genel Anestezi de doğum sırasında anne tamamen uyutuluyor. Bu nedenle anne, bebeğin doğuşuna tanık olamıyor. Ancak epidural anestezi de, annenin yalnızca belden altı uyuştuğu için bebeğin doğumuna tanık oluyor.

Epidural ve spinal anestezi, bölgesel anestezi yöntemleri içinde en sık uygulanan yöntemler. Epidural anestezinin genel işleyişi şu: Omuriliği ve omurilikten çıkan sinirleri saran ve “dura” adı verilen zarın etrafına lokal anestezik ilaçlar verilerek ağrının beyine iletilmesi engelleniyor. Spinal anestezide ise lokal anestezik ilaçlar dura zarının altında yer alan beyin-omurilik sıvısına veriliyor. Spinal anestezide epidural anesteziye kıyasla çok daha düşük doz ilaç verilmesine rağmen  anestezinin etkisi çok daha kısa sürede başlıyor.
(821 puan)
Keşke benim yoruma değilde posta cevap olarak yazsa idiniz:)))
(88 puan)
Evet doğru :)))
0 oy
(940 puan)
Kimisinde baş ağrısı oluyormuş canım ama bende olmadı bi de iğne yeri ara ara sızlıyor bunun dışında birşey yok ameliyatta bi süre sonra uyuşukluk gitmeye başlıyor ameliyat bitince seni sedyeye çekip odaya çıkarıyorlar direk beklemiyorsun sağlıkla kucağına al inşallah bebeğinle ten tene temas yapacaksın ne güzel 
0 oy
(315 puan)
Sizin dediğiniz spinal anestezi . Epidural acısız normal doğum da yapılıyor . Belden uyusturmali sezeryan doğuma da spinal anestezili doğum deniyor .

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 541 göst.
+1 oy
11 cevap 2,804 göst.
0 oy
1 cevap 181 göst.

647,260 soru

3,413,216 cevap

4,243,104 yorum

182,949 üye

...