0 oy
1,006 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (437 puan)

Kızlar merhaba ;

Doktorum sağlık ocağına gitmemle ve tetanoz aşısı ile ilgili hiç bir şey söylemedi,  sizce bunlar şartmı gitmelimiyiz bilenler yazabilir mi? 

3 Cevap

0 oy
(120 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

Hamileliginizi ogrendikten sonra zaten saglik ocagina gidip kayit yaptirmaniz gerekiyor hamilesiniz diye. Ilerliyen zamanlarda onlar size tekrar ne zaman geliceginizi ne testi veya aşısı yapilicagini soyluyolar zaten :) 

tetanoz aşışının bi zarari olmaz merak etmeyin. Yakin zaman içinde yaptirmadiysaniz doktorlar oneriyor yapilmasini. 

(437 puan)
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(1,697 puan)
Tetonoz aşısı ne bebege ne sana zarari yok canim, bu aşılar dogum sirasinda kullanilan aletlerden gecicek olan enfeksiyonlari engellemek icin yapiliyor , senin mikrop kapmaman için
(437 puan)
Sagol canım....
0 oy
(178 puan)

Ben ilçede yaşıyorum ve hastanemize güvenmiyorum aile hekimi hamile olduğum halde antibiyotik yazdı özeldeki doktorum  tavsiye etmedi ve bi doktorumuzda ilk olayı degil zedelenme yada damar sızmasını kırık diye il hastanesine gönderdi çok vakalar var burda böyle  hamilelik test içinde yılların hemsiresi koluma 3 kere igneyi batırdi bir tüp kan alabilmek için   bunlara güvenip nasıl aşı olalım  insan korkuyo 

(153 puan)
Tetenoz aşısı gerekli ama sizin icin. Özelde  de yaptirabilirsiniz.  Kesinlikle yaptirin. Ilk hamilelikte 4 kez yapiliyor. Ben ilk hamileligimde sonuncuyu yaptirmamistim dogumdan 2 yil sonraydi gunu. 2. Hamileligimde bir doz yaptilar her ihtimale karsi.

648,204 soru

3,416,633 cevap

4,247,208 yorum

183,218 üye

...