0 oy
696 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (97 puan)
Slm kizlar 12 kiloya yakin kizim var v bn 8 aylik hamileyim su zmna kadr hep kucama aldim oda bebek mecbur kalinca aliorum bunun cocuma bi bi etkisi olurmu acaba kimileri kucuk dogar dio en son gitimde durumu iydi bebegimin  bi bilgisi olan varmi
Gebelik haftası 35

8 Cevap

+1 oy
(1,294 puan)
Bilgim yok ama senin durumundaydım.37 haftada 3 kilo olarak dogdu bebegim. Tasimalarin erken gelmesine etkisi var mı bilemiyorim
-Reklam-
0 oy
(1,223 puan)
Bebek küçük dogar diye bisi duymadım ama zararlı allah korusun hastada düşük tehlikesi çok fazla benim 3 yaşında oğlum var 17 kilo 25 haftalik hamileyim çok nadir kaldırıyorum. Hemen bacağıma falan kramp giriyor hemşire sakin kaldırma dedi çok kızdı görünce 
0 oy
(69 puan)
Merhaba.Ben de ikinci kızıma hamil kaldığımda diğer kizi m 5 aylıktı.mecbur doğuma kadar kucagima aldim.Son aylarımda 13-14aylıktı.Allah'in izni ile bi sıkıntı olmadı doğan bebekte. 3.270 doğdu.Bazen mecbur kalıyor insan o da küçüktü hep beni istiyordu.
(69 puan)
Aynen canım tam 5 aylıktı hamile olduğumu öğrendim cokk panikledim çok  agladim ama şimdi diyorum boşuna üzülmüşüm.Allah kolaylığını veriyor.Dogumdan sonra küçüğü pek kucak olayına atıştırmamaya çalıştım ki büyükle ilgilenebileyim diye.Emzirip yatırdım sürekli çok sukur oda sakın bi bebek oldu ilk 3-4 ay emip uyudu bende buyugumle rahat ilgilendim çünkü tek korkum onu ihmal etmekti. Doktorumun dediği ilk şey uzülme bir sekilde yaparsın sadece su hatayı yapma dedi ilk çocuğa sen büyüksün sen ablasın deme cunku o da cok küçük dedi bende dikkat etmeye çalıştım.Ikiz gibi büyüdüler iki tabak yemek hazırlardım bi ona bi ona yedirirdim birini uyirurken oburunu de uyuturdum düzenlerini hep ayni anda yapmaya çalıştım çok şükür şimdi büyüdüler biri 9 biri 8 yaşında ve çok iyi arkadaşlar arada kıskançlık olsa da :) ve 3. Ye hamileyim aşırı kardeş istiyorlardı yıllar sonra oldu 3 aylık şimdi hayırlısı bakalım.sen  de uzulme zaman o kadar cabuk geçiyor ki tadını cikarmaya bak:)
(295 puan)
Ben buna çok hatalar yaptim daha 20 yasindayim salladim emzik vermedim 3 aydan sonra verdim alisti buna böyle yapmicam hepsi kaygana yaptı sanki hep o bakacak bir hafta bakti gitti hepsi bana kaldı bu sefer karışma diyecem ayaklarıyla bile sallama diyecem 3 günlük bebek nerden anlasin salanmayi nasıl suten kestin zor olmadimi
(69 puan)
Aynen öyle kimseyi karıştırma kendin bakacaksn hepsi gidecek sen kalacaksın onlarla.bende hiç mudehale ettirmedim ikincide.aglasa da ellemeyin dedim.hamile kaldığımda 5 aylıktı zaten doktorum emzirebildigin kadar emzir dedi 3 ay daha emzirdim.sonra halsizlesmeye başlayınca bırakmak zorunda kaldim.Allaha sukur 1 gecede bıraktı.dedigim gibi Allah kolayligini veriyor.devam sütüne başladık.1 yaşına kadar devam sutu içti sonra normal süte döndük.
(295 puan)
Doktor 4 ay dedi ondan sonra devam sute geçmem mi gerekiyor mu ek gıda veriyorum gerek var mi ki buna
(69 puan)
Ne kadarlık su an bebeğiniz yaşını geçti mi?
0 oy
Yok ama dikkatli olun benimde bebeğim o kiloda belki daha fazla ama daha 10 aylık ben 29 haftalık hamileyim hiç kucaklamıyorum ama uyuyunca beşiğe koyuyorum kaldırmak zorunda kalıyorum bana başta bebeğin eşi önde kaldırma dediler ama dikkatli kaldırdım bişey olmadı çok şükür zaten günde en fazla iki üç kez 5-10 saniye kadar kucaklsmıs oluyorum ondan bişey olmaz bence ne alaka küçük doğar? hafta olarak mı yapı olarak mı?
(97 puan)
Yapi olarak cnm
Sanmam benim ilk bebeğim 3200 Gr 52 cm doğdu 39 haftalık. Şuan ikinci 29 haftalık ve ağırlık olarak aynı gidiyor boyuna bakmadım henüz  oğlum 10 aylık 12 kilodan fazla boyu da var bayağı diğerinin aşağı yukarı aynı gittiğini düşünürsek saçma olduğu açık değilmi bence tamamen genetik ve bir sorunu yoksa o etkilemez ha düşük riski derler anlarm sonuçta hamileyken ağırlık kald8rmak sakıncalı.
0 oy
(3,667 puan)
Bende   6 haftalık  hamileyim kaşıklarım çok  agiryor  ama  mecbur kaldığım zamanlar kaldırıyorum  14 kilo   birşey  olcak  diye çok korkuyorum ama co katlıyor  kıyamıyorum  ALLAHIN IZNIYLE   KUCAĞINIZA SAGLIK LA ALALIM INŞ   ALLAH  KORUYORDUR  BEBISLERIMIZI ama  almamaya çalış  senin  baya yakın  doğum 
0 oy
(475 puan)
Hic alakasi yok canm. Erken dogum riskin yoksa kendini biisin zaten sakat bi hareket yapmazsin. Benm de iki oglum var biri 2 yasinda 17 kilo digeri 5 bucuk yasinda 21 kilo. Ve zamn zaman ben e kaldiriyorum onlari hatta ufak olaniyla merdiven bile inio çıkıyorum bi sorun yok bebegim de gayet sağlıklı 32 haftalik.
(824 puan)
2 yaşında ve 17 kilo mu. Vuhhh ne yediriyosun kız bu çocuğa. Hay masallah.
(475 puan)
Vallahi yazdiktan sonra yazmasamiydim diye dusundum:) doğuşundan iri bir bebekti şişko degil ama kemikli yavrum herseyi yiyor sülalede pehlivan da varmis ona cekti gaiba:))))
0 oy
(821 puan)
Hiç bişey olmaz merak etme...
0 oy
(1,293 puan)

33 haftalık olduk bugün bnm ilk gebeligim ama yeğenlerim var en büyük 6 yaşında en küçük 8 aylık yeri geliyor büyük olanı bile kucağıma alıyorum onlarda küçük ihtiyaçları oluyor bebeğim küçük doğması gibi bir durumu yok ama dikkatlice kucağına aldigin sürece bir sıkıntı olacağını sanmıyorum :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 89 göst.
2 Ocak Hamile Kalamama kategorisinde Lillay (2 puan) sordu
0 oy
3 cevap 201 göst.
30 Ekim 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Bebisbekliyorum (83 puan) sordu
0 oy
4 cevap 217 göst.
21 Ekim 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Emine0 (27 puan) sordu
0 oy
5 cevap 266 göst.

644,083 soru

3,401,864 cevap

4,229,135 yorum

182,147 üye

...