0 oy
366 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (2 puan)

Kızlar 11 haftalığım sizce oruç tutmam bi sorun oluştururmu? Ve sabah bulantılarım çok oluyor ne yapmalıyım

Gebelik haftası 11

6 Cevap

+1 oy
(186 puan)

eğerli kardeşimiz;
Enes ibni Mâlik Radiyallâhu Anh rivayet ediyor: 

Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem buyuruyorlar ki:

“Şüphesiz ki Allah (Azze ve Celle) yolculuk halinde bulunan kimseden orucu ve namazın yarısını kaldırmıştır. Hamileden ve süt emziren kadından da orucu kaldırmıştır.” 
(Ebu Davud, Savm: 44, Tirmizi, Savm: 21; İbni Mâce Sıyam: 12)



Hamile hanımlar ve bebeğini emziren anneler, oruç tutmaya dayanamıyorlarsa, Ramazan ayı içinde oruç tutmazlar. Ramazan’dan sonra uygun bir zamanda tutamadıkları oruçlarını sıraya uymaya gerek duymadan kaza ederler. Yani önce hamile olan kadının kendini denemesi lazım en azından bir gün ve o günkü durumuna göre tutup tutamayacağına karar verir.
Selam ve dua ile...

-Reklam-
0 oy
(78 puan)

Bence tutma bebeğin gelişimi çok önemli ve hastaysan kesinlikle tutma 

0 oy

Aç kalınca bulantı artar çok zorlanırsın bence

0 oy
(2,563 puan)
Tutma canım. Allah musade etmiş hamileye . Bulantin varsa hiç tutamazsın. İlk ,3 ay bebek beslenmiyor senden ama tansiyon sorunun olur. Zor olur. Aç ve susuz kalmaman lazım. Zorlama yani. Doktorlarda onermiyor. Kendine iyi bakman lazım. Hiç olmayacak bişey olurr Allah korusun. Garantisini veremeyiz. 
0 oy
(1,799 puan)

Hamilelikte vücut susuz kalması iyi değilmiş bu yüzden doktorlar tutulmaması gerektiğini söylüyor karar sizin ancak emzirme döneminden sonra 30 gün borcunuzu tutabilirsiniz ben öyle yapacağım inşallah 

0 oy

Dinen seni ve bebeği zorlayan birşey yoksa tutulması gerek. Birkaç gün tut ve muayeneye git ve kendini dilen nasıl hissediyorsun iyi misin ona göre devam edersin. Ben 20 haftalığım allaha borçlu olmam istemem. 

Zaten iftar akşam yemeği sahur kahvaltı. 2 litrede su içtin mi sıkıntı olmaz. Bebek senin depondan beslenecek sağlıklı beslenirsen iftarda bi sorun olmaz inşallah.

(80 puan)
Canim Allah kabul etsin ama bence 1kere daha duaun derim bebein gun icinde ara ara snnin yemelerine ihtiyci vr ve gunler cok uzun.karnindaki de Rabbimin emaneti.ramazanda olmasan dahi rbbim sana gundu oruc sevabi yaziyor ne kadar guzekll degil mi?ramazan gecince de tutabilirsin beegini bu sicaklarda mahrum etmn belki de dha gunhtir.yrica vitamin hplarin yok m? Sakin yanlis anlama saygi duyuyorum yargilamak degil amcim ama bizim dinimiz zorluk dini degil rbbim he kolayligi sgliyo.bebegin ve snin sgligin icin doktora danis bence.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 86 göst.
30 Nisan 2021 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Nurgul5506 (8 puan) sordu
0 oy
0 cevap 56 göst.
30 Nisan 2021 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Nurgul5506 (8 puan) sordu

644,084 soru

3,401,868 cevap

4,229,143 yorum

182,147 üye

...