0 oy
705 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde
Kızlar şu an tertemiz delirdim sayılır. Bebek için kesinlikle alınmaması gereken, boşa para dediğiniz ne var? Bebeğin kilo olarak gidişinden ve doğumun peşi yaz havadan emin değiliz diye sadece yeni doğan kıyafeti aldım. Yatak aldım.

Ama bu kadar, ne araba var ortada (önerilere açığım), ne de başka birşey... Bu alışveriş işi, üstüne her yerden pop diye indirim çıkması kıyaslama vs beni çıldırttı.

Bezi çok mu almak Lazım mesela yeni doğan? Ya da şu deterjanlara çok gerek var mı? Yoksa Beyaz sabun yeter mi?

1 emzik 1 biberon aldım yeter mi başta?vs vs

Hiç böyle olmamıştı abartmadan çözerim dedim. Ama Şu an bildiğiniz panik yaşıyorum. 

5 Cevap

0 oy
(241 puan)
Walalh ben banyo setinı aldım bebek bezini ve  kiyafetlerini de dim cok almafim cunku annem baya alfi yapti  bebek arabasina gerek yok çünkü arabamiz var yürüyerek biryere gitmiyorum  büyüyen beşik alcam ve sallanan anakucaği  alcam  onlarında acelesi yok benim için  ve doğunca duş  bakım eşyalarıni alcam bitmiş olcak ❤
(241 puan)
Ha birde alt açma minderi ve yastığını aldm
Ha bak ben de aldım küvet falan, alt açma. Bebek arabası her türlü lazım. Benim arabaya sığan bir tane bulursam hemen alacağım. Arabada nasıl koyayım çocuğu hem kullanıp hem tutamam. Duş malzemesi falan sonradan alalım da elimin altında olmasa o doğm yapmış halimle nasıl gidip alacağım. Rahatlamadım şu an :))
(241 puan)
Vallh benim eşim alır biz herşeyi birlikte aldık doğumdan sonra o alsn eksikleri ki alr
-Reklam-
0 oy
(1,211 puan)
Hiç panik yapma bezi çok almana gerek yok bebek zaten büyüyor 1 numarayı çok fazla kullanmyacaksın 

Islak mendile gerek olmadığını düşünüyorum onun yerine bol bol bebek temizleme pamuğu al onunla temizle bebeğini fiyatıda çok çok uygun her çeşit deterjana gerek olduğunu düşünmüyorum sabun tozu dalan roxy öneriyorum aşırı derecede kıyafet e gerek yok bebek bu büyüyor sonuçta 1 gün giydiğini diğer gün giymiyor. 
(1,211 puan)
Islak mendil evet daha iyi temizler ama bebeğin cildi çok hassas zaten pişiği yapan ilk başta ıslak mendil belirli bir süre kullanacağız zaten pamuğu bence gayet temiz olur diye düşünüyorum :)
Benim esas korkum yanlız kaldığımda o yetmeyen şeyleri Nasıl gidip tamamlayacağım. Halbuki daha geçen ay internet var ara getirsinler bıdı bıdı konulup duruyordum :) çabuk büyüyor birden çıplak kalacak gibi geliyor, birden beze sığmayacak, birden hava dönecek, çok terleyecek, çok üşüyecek vs
(1,211 puan)
Hepimiz korkusu telaşı başka işte başkasına fikir verirken aslında kendimizin nasıl yapacağını yapabileceğini bilmemek :) başkasına fikir veriyorum öyle yap böyle yapma diye ama bakalım ben nasıl yapacağım dediğiniz gibi bezi pamuğu yetecek mi kıyafetleri olacak mı olmayack mı ha deyince alınan şeyler değil hepsi kenarda hazırda aslında fazla fazla olması gerekiyor aslında şimdi düşününce anladım
Kıyafet de normal almıştım ben aslında yeni doğan 3 4 takım gerisi de alt üst 0 3. Şimdi tombul doğarsa onlar da olmaz mı acaba diyorum. Millet de fazla fazla diyor uğraşmıyorsun yıkama ile diyorlar ama. Bilmiyorum 10 tane iç zıbın aldım yetmez diyorlar
(1,211 puan)
Kışa denk geliyorsa doğumun aslında fazla almakta fayda var çünkü kışın kuruması biraz zor olacağı için en azından onlar kuruyana kadar diğerlerini kullanırsın ben yenidoğan fazla almadım 03 36 ay aldım hep büyük olması benim için daha iyi çünkü alttan bady falan giydirince tam olur
0 oy
(234 puan)
İlk bebeğim olmadığı halde benim bile kafam çok karışık ikiz olunca neyi ne kadar alacağımı şaşırıyorum
Of senin daha da zor, puset bitişik mi üst üste mi ayrı ayrı mı yeteri kadar sıkıntılı bir soru, Allah yardım etsin.
(234 puan)
Amin canım sağol insanın kafası baya bi karışıyor Allah 'tan araba almayacağım
0 oy
(763 puan)
Küvet seti aldım, 1 tane 10 lu hastane çıkışı,  2 tane tulum aldım. 5-6 tane de 5 li  hastane çıkışı alacağım o. E bebekte internette indirim vardı 5 tane zıbın aldım 20 TL ye toplam 6 çift çorap o kadar. Bez almadım doğuma yakın sadece slepyin göbek bağı oyuntulu benzinden alacağım 1 paket o kadar. Bez alma derim çünkü çocuğa göre değişiyormuş aldığın bezi vücut kabullenmeyebilir. Yenidoğan olarak da çok kıyafet alma bana herkes öyle dedi çok kullanamıyormuş. 3-6 ay arası al alacaksan. Beşiği de bir sonraki aylarda alacağım. 
Aman herkes de mesela bana hastane çıkışı laf olsun diye hani fantazi diyorlar. Zaten arkadaşım doğum yaparken hemşire geldi baktı hastane çıkışına yok o altı ver yok bu üst zor giydirilir, şunu ver falan diyip çocuğu takımsız kıyafet ile getirdi.
Birnde şu var bu sene nedense ebeler ne eldiven ne şapka öneriyor. Doğar doğmaz tırnakları törpüleyin. Bir de bıngıldaktan yayılan bilmemne kokusu anne bebek arası bağı kuvvetlendiriyor şapka takmayı diyorlar. Yeni moda.
(763 puan)
Birde yenidoğan kıyafetine de çok para verme taraftarı değilim çünkü 20 gün falan giyiyormuş. Enucuzbebekmarket sitesini size de öneririm fiyatlar uygun ve genelde öneriyorlsr.
Teşekkür ederim biraz da orada kafayı yiyeyim :)) :
0 oy
(272 puan)

Ilk önce sakin :) sizi çok iyi anlıyorum. Öncelikle 1 numara bezi çok almayın 2 numaraya geçmeleri uzun sürmüyor. 

Sütüm gelmezse diye her ihtimale karşı hipp 1 mama aldım (ki hemen gelmedi vermek durumunda kaldım,  inşallah sizin hemen gelir)

Arabayı erken almanın avantajı,  dışarda küçük bebekle gezmek mağaza mağaza araba aramak zor olur diye düşünüyorum . Kraft you model aldık hafif bir araba katlanması ve taşıması kolay, travel sistem naçizane tavsiye etmem

Granül sabun için çamaşırda kalıyor ve makinaya zarar veriyor diyorlar bu yüzden kullanmadım, sıvı bebek deterjanı aldım 2.sise bitince boron ile yıkayacağım (yanina sirke ve aktardan yağ alıp yumuşatıcı olarak koyup yıkayacağım)

Ilk 2 3 ay kıyafete fazla ihtiyaç olmuyor -bu arada 10 zıbın şu an yeter :) - 3ten sonra daha çok ihtiyaç oluyor , ağız mendili 30 tane var anca yetişiyor diyebilirim tabi yine 2 aydan sonrası için , herşeye kullanıyorsunuz çünkü. 

Birde asla ıslak mendil ,su ve pamuktan daha iyi temizlemiyor,  ıslak mendil ile sildiğimde pamukla ardına silsem hala sarı çıkabiliyor ama pamuk kesinlikle daha temiz bırakıyor 

Kusura bakmayın uzun oldu ama biz şimdi 6 aylık olduk hamdolsun , bende anlatanlara çok ihtiyaç duymuştum naçizane tavsiyeler , Rabbim yavrunuza hayırla kavuştursun :)

(272 puan)
Hâlâ bitiremiyorum  :) bence pahalı banyo setine de gerek yok , siz bilirsiniz tabi ama biz de bircok kisi gibi a101 den aldık,  gelmesini beklemeye gerek yok , internet sitelerinden küvet,  kova, maşrapa sipariş ettik 50 tl bile tutmamıştı,  dışarda sadece filesini aldık
Ay ne güzel yazmışsınız, teşekkür ederim ❤️
(272 puan)
Rica ederim ne demek, dedigim gibi bende çok ihtiyaç duydum , benden önce doğum yapan tanıdıklara sordum hep.. gerçekten faydası da oluyor , sormak istediğiniz olursa yine yazın burdan en azından yaşadığım kadarı ile cevaplarım inşaAllah :)
O zaman bir soru da kraft you tek yönlü ve baya küçük tekerlekli, benim burda biraz zor gider, yolumuz hep bozuk ama bu iki özellik sizi zorlamadı mı? Bir de otokoltuğu işini nasıl çözdünüz?
(272 puan)
Su ana kadar kullandigim yollar bozuk olmadigindan bilemiyorum onu :( ilk 3 ay sadece evde kullandım iş yaparken mutfakta vs kolaylık oldu , evden de çıkmadım , ana kucağını ayreten 2.el letgo dan aldım 3 ay sadece hastaneye kontrollere gel git yapınca işimi gördü ki hala arabaya onu koyuyoruz ama tabi bebek arabasına ait değil :( araştırın yorumlara bakın içinize sineni alın derim .. araba da çeşit çok seçmek zor.. :/
Bayadır arıyoruz ki model belirleyip indirim kovalayalım dedik, fakat hala bir seçim yapamadık. İsteklerimiz, ihtiyaçlarımızı ve işte koşullar araba, yol, asansör vs o kadar birbiri ile örtüşmüyor ki en az 2 araba almam lazım :)
(272 puan)
Allah yardımcınız olsun  :)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 458 göst.
0 oy
2 cevap 154 göst.
8 Ağustos 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Alinaaaa (60 puan) sordu
0 oy
4 cevap 266 göst.

651,117 soru

3,427,688 cevap

4,260,237 yorum

184,032 üye

...