0 oy
465 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (880 puan)
Merhaba arkadaşlar,

Doktor kontrolumde bebeğin karın çevresi 2 hafta geride gözüküyor. Normalde şuanda 27+5im ama bebek 25te. Başına gelen var mı? Yediğim herşeye dikkat ediyorum aslında hergun muz süt ceviz pekmez yumurta tuketiyorum, diğer besinleri de düzenli olarak tuketiyorum,erken doğum riskim var erken dogup kuvoze girmesini istemiyorum ne yapmalıyım bilemiyorum..

4 Cevap

0 oy
(49 puan)

Merhaba öncelikle gecmis olsun ben şuan 32 haftamdayım ayin 24 unde gittiğimde doktor bana da dedi gerileme var ve suyun azalmış diye ayrıca 26. Haftada bakmışsın suyun bitmiş çocuğu alivermisiz dedi sezeryandan bahsediyor sanırım özel hastane olduğu için böyle birşey oldu diye aklıma geldi daha sonra başka doktora devlette göründüm suyun azalması doğru ama gerilik yok dedi yine icim rahatlamadı ankarada ailem yaşıyordu ankaraya gittiğimde docente gözüktüm ve herşey normal bebek haftasında gidiyor ve suyun da gayet normal dedi başka bir doktora daha gorunmeni tavsiye ediyorum.

(880 puan)
Suyun normal dedi canım bebeğinde 4 5 kere kilosuna baktı bı 800 bı 900 dedi ben de şaştım kaldım
(49 puan)
Başka bir doktora daha gorunmeni tavsiye ediyorum yine de tek bir doktora bağlı kalma derim
(880 puan)
Teşekkür ederim inşallah herşey yolundadır
-Reklam-
0 oy
Korkama canım benim bebisde 2 hafta geriden geliyor Allah'ın izniyle birşey olmaz inşallah 2 kiloyu geçtiyse kuveze almazlar erken doğum riski varsa eğer ciğer geliştirme iğne yaparalra sağlıkla kucağına al inşallah bebişini cnm
(880 puan)
Evet yapılacakmış canım ciğer geliştirici. Doktor 800 900 gram dedi :(
Geçmiş olsun canım stres yapama kendine rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
(880 puan)
Amin canım sağolasın inşallah
0 oy
(2,074 puan)
Canım ben 26da şeker yüklemesi yaptırmıştm sınırda çıktı. Doktorum diyetisyene yönlendirdi ve diyete başladım şeker tuz sıfıra yakndı, benim kilo alımım durdu bebişlerinki devam etti. Ayrıca 17. Haftada bebişlerden birinde plekxus kisti görüldü. Bu yüzden 2 ya da 3 hafta gerileme gözlemlendi. Tüp bebek olduğundan normalde ikiside aynı gün döllenp trahs edilmişti. Neyse benil erken doğum oldu 32de. Bebişler arasnda boy kilo farkı vardı. Bir süre tüvözde kaldılar 2 kg olunca eve aldk. Zor günlerdi sabırla geçti şimdi ikiside çok şükür sağlıklı ölçüleri de neredeyse aynı. Sana tavsiyem bir diyetisyene görün ve diyeti uygula.
(880 puan)
Canım benim yaa.. bende 27 haftada yaptırdım şeker testini, benim de tokluk şekerim yüksek çıktı. Şuan 28 olduk. Seninle aynı durumdayım benimde tüp bebek ve ikiz. Bu gelişimi geri olan ikizlerin küçüğü.tekrardan doktora gidicem umarım bı sıkıntı yoktur. Beni de dahiliyeye yönlendirdiler ama tekrar şeker testi yapar diye korkuyorum yaptırmak istemiyorum artık. İnşallah zamanında doğarlar
(2,074 puan)
Ben tsh takibinden dolayı endokrine gidiyordum. Diyetten sonra ikinci şeker yüklemeyide kendi isteğimle yapktırdım. Birde ev de araç geriçleri alıp kendim başladım açlık tıkluk parmaktan baktım. Çok şükür bende ve bebişlerde şeker çıkmadı ama tedbirli olalım diye diyetle beraber takip ettim. 2 hafta çok ciddi bir gerileme değil en azından yavaşta olsa gelişimi devam ediyor mu ona bakacaklar bundan sonra. Doktorum  bana senin benim boyumda kilomuzda farklı sonuçta onlarında herşeyi aynı hızda aynı değerde ilerlemeyebilir demişti. İçini ferah tut,zaten bir sürü ilaç içiyoruz besişler için ama diyetisyene ve dahiliyeye gitmeyi ihmal etme.
0 oy
(1,020 puan)
28. Haftada aynı sorunu yaşadım takip edicez diyip hastaneye yatırdılar beni.... Ertesi gün başka doktor baktı ensesi kalın falan dedi.... Ben direk hastaneden çıkışımi alıp başka hastaneye gittim bebeğim çok normal ve çok şükür hiç bir sıkıntısı yok dediler 2 ayrı doktora daha gittim hepsinin raporlarıni aldım.... Şimdi o gelişme geriliği ense kalınlığı var diyen doktoru şikayet etmek için uğraşıyorum.... Yani böyle şeyler yasanabiliyor bence başka doktorlarda bı görsün.... Ayrıca gelişme geriliği geç döllenme sebebiyle de olabiliyor son aylarda bebek haftasini bulurmus. Hangi şehirde yasiyorsun ? Doktor önerisinde bulunabilirim.
(880 puan)
Benimkiler ikiz canım tüp bebek. Aynı gün döllenmiş transfer edilmiş iki embriyo. Küçük olan da bu problem var. Erken doğum riskim de var. O yüzden çok endişeliyim. Tekrardan doktora gidicem. Teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 312 göst.
0 oy
4 cevap 157 göst.
27 Aralık 2022 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Figen. 24 (132 puan) sordu
0 oy
6 cevap 261 göst.
10 Aralık 2022 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Melike Fidan (20 puan) sordu
0 oy
3 cevap 195 göst.
3 Mart 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Aylin0909 (22 puan) sordu

650,732 soru

3,426,154 cevap

4,258,545 yorum

183,899 üye

...