0 oy
1,374 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (336 puan)
Hangisinde toparlanma süreci daha hızlı. Iyilesme süreci 

35 Cevap

0 oy
(662 puan)
Sana reelist bir yorum yapacak olursam 10 saat suni sancı ile doğum denedim belki ben dayanıklıyımdır bilmiyorum ama ebeler geldiler sen sancın yok gibi nasıl durabiliyorsum dediler gerçekten bol bol yürüyerek o anı atlatmaya çalıştım plates topunda çok etkili. Ben çok iyi gidiyordum ama bebeğimin kalbi dayanmıyordu sancılarım diye sezeryana alındım yani ikisininde yaşadım. 

Normal doğum sonrası ayağa kalkmak daha kolay benim yengemin canını çok tatlıdır doğurur kalkardı o ki kalktı herkes kalkar derdim bend e isterdin ondan normali. 

Ama Sezeryan sonrası bizzat yaşadığım birşey gerçekten Sezeryan sonrası 1 haftayı yaşamasaydım. Ameliyat anı gerçekten kolay anlamıyorsun bir bakıyom bebeğin ama o uyuşukluk gidince gerçekten zor ben inanki normal doğum diye kimseye ısrar etmem kendi vucudun buna karar verecek olan ben mecbur kalmasaydım şu an bile normali denerdim.

Birde Sezeryan sayısı arttıkça risk artıyor unutmamalısın ve ayağa kalkma sürede uzuyor her Sezeryan sonrası bunu çevrem bana söyledi ve doktor onayladı. 

Sen kendin karar ver kim ne derse desin geri kalan insanlar saygı duymak zorunda. Amacım seni soğutmak korkutmak inanki değil dürüst olmaya çalıştım. 
-Reklam-
0 oy
(49 puan)
Bence sezeryan.ben normal dogumu hic istemedim.ilk gebeligimde.sezeryan oldum ilk gun ayaktaydim gazimi cikarttim.dikis agrisi falanda olmadi.bebegime sutumde cabuk geldi.emdide.bence kisiden kisiye degisiyo.kardesimin esi normal dogum yapti.altini 20 dikis attilar kizcagiz 1 ay kalkamadi wcye giderken yapamiyordu agliyordu..BANA GORE EN IYISI SEZERYAN:))
0 oy
(1,486 puan)
Normal dogum yaptiim ve cok sukur hc skinti yasamadim yatmadim bile hep hareket halindeydim sukur sorun olmadi. Her zaman normal dogum en sagliklisi 
0 oy
(448 puan)
Normal dogumda daha kolay atlatıyosun canım tamm biraz sancı cok cekiyosun ama 1 gün sonra geciyo hemen banyonu yapıp ayaga kalka biliyosun sütün hemen geliyo iyileşme sürecin daha kolay oluyo tabiki Rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin insallah 
0 oy
(175 puan)
Ben sezaryen oldum 2013 te ilk gebeligimdi hemende ayaklandim bebegimide kimseye emanet etmedim herseyi ben yaptim dogum sureci ve sonrasi kisiden kisiye degisir..13 dikişli  normal dogum yapan  arkadasim bi daha  tobe diyo ben sezaryenden cok cok memnun kaldim 15 saat sanci cekmistim ama bebegin kordonu dolanmisti.. donememisti iyikide sezaryen diye bisey varmis cok sukur 
0 oy
(868 puan)
Canım annem 100 kilonun uzerinde 37 yasinda normal dogum yapti.Lakin annemin rahim yapisi kardesimin pozisyonu uygundu buna.Bende hamileyim doktorum ne derse onu dinlicem.Eger benim rahim yapim bebegin vucut yapisi uygun deilse illaki normal dogum diyemem.Lakin keyfi olarakda sezeryan olmak istemiorm.Sezeryan son care olarak bakiorm ben.Ayrica doktorum sezeryan derse baska bi doktora da gidecem o da derseki ewet normal dogum yapamazsin ozman sezeryana okey dicem.Bu benim fikrim tabi.Tecrubeli annelerimiz daha iyi bilir.
0 oy
(1,293 puan)
Herkes normal.dogum demiş ama bence bünyeyle alakalı normal doğumda eğer kesi atılmazsa hemen toparlaniyosn ama kesi atılırsa oturmam tuvalet ihtiyacın zor oluyo sezeryan da ise bir hafta da toparlaniyosn ama dikisin ne zaman iyilesiyo onu bilmiyorum 
0 oy
(460 puan)
Tabii ki normal doğum da
0 oy
(1,027 puan)
Tabiki normal doğum canım masadan iner inmez her acı geçiyor kendi ihtiyaçlarını giderebilirsin ama sezeryan doğumda birine muhtacsin bebeğini bile göğsüne tutturamazsin çok zor olur o 
0 oy
(1,824 puan)
Tabiki normal. Ilk gebeligim. Bakalim. 35+0 insallah normal olur.
0 oy
(1,063 puan)
40’ıma yakın iyileştiğim normal yaptım keşke sezaryen olsaydım diyorum hala o kadar acıyı çekmezdim 
0 oy
(799 puan)
Kesi ve dikiş olmazsa normal doğum tabiki ama ben normal yaptım iç ve dış dikislerim çoktu 20 gün oturmakta zorlandım onun dışında iyiydim ama oturamamak kadr kötü bişey yok ya yan yatıyordum ya da yan oturuyodum 
0 oy
(504 puan)
15 gün önce normal doğum yaptım şimdi maşallah at gibiyim :D şaka bi yana sadece ilk gün kötüyüm dikişim çok olduğu için o da sonra geçti hatta görümcem yanımda kalmasaydı iki gün sonra süpürge bile yapardım ama o yaptı sağolsun. Ama unutma herkeste farklı olur acı eşiğin yüksektir sana koymaz dikişler ama düşüktür normal doğum sonrası ölüm gibi gelir. Bazıları sezaryen çok rahat diyo bazıları normal. 
0 oy
(2,413 puan)
Elbetki normal dogum..sezeryan amilyattir ameliyytda tabiki zor olur
0 oy
Normal doğum ve sezaryan bir tercih değil bence. Herkesin vücut yapısı farklı, çocuğun durumu farklı. Kimi için normal doğum iyidir kimi için sezaryen doğum. Buna da doktor karar verir, tabii ki doktoruna güvenmen lazım. Sezaryen sonrası hiç acı çekmeyen de var, normal doğumla bir türlü iyileşemeyen de var. O yüzden iyi bir doktorunuz olur ve önce Allah'a sonra doktorunuza güvenirseniz hangi şekilde doğum yaparsanız yapın sıkıntı çekmezsiniz.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 626 göst.
+1 oy
5 cevap 455 göst.
0 oy
3 cevap 148 göst.
17 Aralık 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Mrvgul (911 puan) sordu

651,553 soru

3,429,459 cevap

4,262,031 yorum

184,153 üye

...